KNVB: Geen vooronderzoek naar Klaassen

BVeenstra, 20-03-2017 om 15:00, 3897 views, Voetbal International | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

De KNVB zal geen vooronderzoek gaan doen naar het incident met Davy Klaassen zondagmiddag in het duel met Excelsior (1-1). Dat laat de Nederlandse voetbalbond weten aan Voetbal International.

In de wedstrijd tegen de Rotterdammers raakte de aanvoerder van Ajax het gezicht van Anouar Hadouir, maar de situatie werd al beoordeeld door scheidsrechter Pol van Boekel. De middenvelder van Ajax zette druk op de bal, waarna Hadouir naar de grond ging en daarbij de rechterarm van Klaassen raakte. Omdat Van Boekel de situatie al heeft beoordeeld, zal er geen (mogelijke) schorsing volgen voor de Hilversummer.

Op zondag 2 april neemt Ajax het op tegen Feyenoord en in dat duel missen de Rotterdammers mogelijk wel een bepalende speler. Op woensdag 29 maart beslist de beroepscommissie van de KNVB namelijk of Tonny Vilhena geschorst wordt of niet.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BrandjeXL
Wat Klaassen deed kan je gewoon rood voor geven want die arm/elleboog hoort daar niet. Neemt niet weg wat hier ook gezegd wordt dat de overtredingen van Van Duinen en Koolwijk veel gemener waren en tackles kunnen zijn met ernstige blessures als gevolg. Waar heel kakkerlaklievend Nederland de pingel van feyenoord tegen Az terecht vond roept iedereem dat het van Kluivert niks was. Ajax kreeg uit bij Vitesse voor een mindere overtreding wel een pingel en ook iedereen was het daar mee eens. Maar ja als je als Ajax zijnde kritiek op de leiding hebt dan ben je meteen eem Calimero maar feit is dat onze scheidsrechters een heel groot aandeel hebben gehad in wedstrijden waarin Ajax puntverlies heeft geleden. Dus wij kunnem gvd maar een ding doen en dat is onze wonden likken en volgend seizoen ongenadig hard terug slaan want ben het spuugzat dat Ajax en haar supporters het mikpunt zijn van spot.
0 0
AgeM
Heeft u vanavond die gigantische moordaanslag op de benen van Klaassen gezien bij VI door die van Duinen ? Klaassen is de beste voetballer van dit moment in Nederland
Wat gebeurd daarmee ? Doet er niemand aangifte ?. Dit was geen overtreding maar een moedwillige poging om iemand het ziekenhuis in te schoppen . Hij had voor de rest van zijn leven kreupel kunnen zijn !
Spelers van Excelsior in dienst van Feyenoord wat werkelijk alles doet wat niet door de beugel kan om kampioen te worden . en nog geholpen door de KNVB ook.
0 0
DirkvanDam
inderdaad... ik hoorde die kets en durfde even niet te kijken. ik dacht dat klaaasen zijn been brak..... gruwelijke overtreding.
zoals ook die op schone... gewoon 2x rood niet gegeven... zolang Dit blijft zullen we het lastig blijven houden. knvb.........
0 0
jollie18
Denk dat Vilhena ook vrij gesproken word.
0 0
Prethoofd123
Op Fr12 werdt dit moment massaal gedeeld om te proberen dit in de media te krijgen. Triest volk daar!
1 0
Hammerzeit
Nee, snap ik wel.

Zijn natuurlijk nog veel te druk met Vilhena. Oh wacht.

Een fockin' schande is het!!
1 -1
4EVERAJAX
jammer eigenlijk.. nog wat frustratie van gister moet eruit
0 0
Myers
Hoe kunnen ze dit beoordelen, maar Vilhena niet de schorsing waar hij recht op heeft opleggen?
1 0
foroloca
Schors die kut kakkerlak eens wat een stelletje amateurs daar bij de KNVB
3 -1
wijzijnajaxwijz
Beoordeeld als niks en is ook helemaal niks. Vond het wel raar dat bij de NOS gisteren maar 1 penalty moment werd getoond en dat was waarschijnlijk een verplichie omdat het een grootte kans was. Dat is toch informatie de de kijker onthouden wordt?! Kinderachtig
0 0
Bennyben
Ik had liever gezien dat de KNVB vooronderzoek deed naar Nijhuis en van Boekel die beide 4 peneltys over het hoofd zien.
1 0
Starkoo
Gisteren ook weer dus nog meer bewijs dat de KNVB voor Feyenoord is! Hopen dat Makkelie de klassieker mag fluiten! of Kuipers die is niet partijdig toch
0 0
3*stars*3
Ik had ff op die link geklikt en jeetje...Hoe durven die smerige kakkerlakken te roepen dat KNVB meet met 2 maten.
Echt domste voetbalfans ooit en zelfs na dat gedoe met Vilhena nog durven wijzen....
1 -1
Ellende
Klaassen liet gisteren zien de eredivisie nog niet ontgroeid te zijn.

Gisteren was het probleem dat wel achterin lakoniek waren. Op het middenveld de tegenstanders lieten voetballen. Voorin een duikelaar in de spits hadden.
Viergever vervult meestal een voortrekkersrol in het fanatisme bij AJAX. Die was gepasseerd omdat????

Eerste seizoenshelft was Schone goed. Gisteren was hij echt slecht. Ontliep duels. Liep veel met de bal. Verstopte zich. Was hij soms moe??

Natuurlijk heeft AJAX nog steeds een mooie toekomst met al die talenten. Een talent op elke positie.

Je gaat weer een bom duiten ontvangen voor Klaassen en....... waarschijnlijk nog meer spelers.
Alleen Tete loopt gratis de deur uit. (Misschien een reden waarom hij niet meer opgesteld wordt).
0 0
W Z A W Z D B
K N J B ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
0 -2
Ellende
KNVB heeft geen tijd om naar deze beelden te kijken. Ze lopen nog wat achter. Ze zijn nu nog bezig met een zaak van twee weken geleden. Wanneer dit klaar is gaan ze weer beelden bekijken.
0 0
Suarez16_
Ben ik de enigste die dit echt niks vind? Vond het niet bepaald een bewussie. Hij wil hem gewoon weg duwen, maar op dat moment valt de speler half richting Davy toe en komt zijn onderarm in het gezicht. Die van vilhena was 90x bewuster en viezer.
1 -1
Starkoo
Inderdaad en deze beelden kan Joris mooi niet gebruiken om die vieze Feyenoord vrij te spreken!
0 0
DeWareRealist
Het gaat mijn pet te boven dat iedereen maar stelt dat Ajax zonder Klaassen beter speelt dan met. Dit middenveld is grotendeels in balans dankzij de kwaliteiten van Klaassen. Iedereen die claimt dat Ajax beter zonder Klaassen kan spelen omdat de opbouw dan beter verloopt moet eens kijken naar de manier waarop Klaassen ballen aanneemt en verder speelt. Altijd met het goede been aannemen en op het goede been doorspelen. Daarnaast creëert hij ruimte voor de andere middenvelders door zijn diepgang. Hij is geen speler die het spel moet bepalen, hij is een speler die andere spelers beter laat spelen. Dat we zondag niet van Excelsior kunnen winnen ligt aan het feit dat de spits niet in goede doen was en Ziyech en Schone niet in staat waren om het spel te dicteren. Daar zijn zij verantwoordelijk voor. Nogmaals, een middenveld moet niet 3 dezelfde spelers hebben. Er moet diversiteit in zitten om het te laten draaien. Het enige wat Schone mist om dit middenveld compleet te maken is de drive om duels te winnen zoals bijvoorbeeld een Kante die heeft. Ongelofelijk dat mensen dat niet inzien.
2 -2
AFCA-CBS
Weet je wat het is met Klaassen.. hij begint pas te renderen als de twee betere voetballers om hem heen (Ziyech en Schöne) hun dag hebben. Hij heeft niet de voetballende kwaliteiten om in zijn 1 het team op sleeptouw te nemen in een wedstrijd zoals die van gisteren. Hij is tactisch slim en maakt goede loopacties (waardoor hij vaak in scoringspositie komt) maar is te veel afhankelijk van de spelers om hem heen. Hij heeft gewoon niet die verfijnde techniek die je van een speler van Ajax wel mag verwachten.
0 0
BrandjeXL
Kerel het middenveld is allesbehalve in balans!!! Dus hoe kom je aan die onzin. 1. Schöne is geen cvm want mist zo'n beetje alles wat bij die positie hoort. 2. Klaassen maar vooral Ziyech moeten veel te veel lopen. 3. Klaassen is altijd maar bezig met diepgaan dus je komt nooit aan het voetballen. vd Beek bleef tegen Kopenhagen wel in positie en je speelt een heerlijke pot. 4. Je kan in het hedendaagse voetbal onmogelijk met drie voetballers op het middenveld spelen. Je moet minimaal een iemand die zich wegcijfert. Dus ga nou eens goes kijken dan weet je dat ons middenveld niet in balans is.
0 0
blessure
Twee controlerende en diepgaande middenvelders.
Spelen met de punt naar voren en Ziyech achter de spits.
0 0
FlyingDutchMan
Fijn om dit soort teksten te lezen, ben ik niet de enige die zijn vraagtekens plaatst bij mensen die zeggen dat ajax zonder Klaassen sterker is.
0 0
afcas
waarom gaat het je pet te boven? klaassen is gewoon geen speler die rendeert in snel combinatievoetbal. daar is verder niet zoveel mis mee, maar aangezien hetzelfde geldt voor schone en ziyech (andere redenen) merk je het opeens wel. en klaassen staat ook gewoon te diep om combinatievoetbal op het middenveld te krijgen. leuk dat hij regelmatig scoort, maar hij is 1 van de redenen dat onze voorhoede niet rendeert. je spelmakers moeten op het middenveld spelen en niet op de veugels. maar door ons middenveld moeten de vleugelspelers het spel gaan maken... dus het is niet alleen klaassen zijn schuld, maar hij heeft wel grote invloedbop het gebrekkige voetbal en positiespelletje... kijk gewoon alleen het verschil in hoe er gevoetbald wordt op het middenveld door 1 en door jong. of beter gezegd kijk gewoon hoe er niet gevoetbald wordt op het middenveld bij 1 en hoe er wel wordt gevoetbald door het middenveld van jong...
0 -1
Ellende
Toch is loopt hij minder met de bal dan Schone en Ziyech. Toch speelt Klaassen de bal vaker in 1 keer door dan Schone en Ziyech.
Het klopt wanneer je zegt dat Klaassen een minder creatieve speler is. Een zonder een echte eindpass, maar vaak zelf aan het einde van de aanval staat.
Hiermee vond ik geen gelijk hebben in de opmerking dat Klaassen niet rendeert in een snel positiespel. Het betere breiwerk is inderdaad niet aan hem besteed
0 0
afcas
klopt. dat is ook het voornaamste probleem. klaassen is dus technisch niet goed genoeg in de kleine ruimte ervoor, wat geen probeem is in principe. alleen zijn de andere 2 meer bezig met actie/schot dan met combineren. het is gewoon een combinatie van alle 3 de spelers. gaat mij er alleen om dat er niet gezegd moet worden dat klaassen niks fout doet. er moeten zeker 2 man vervangen moeten worden door appie/frenkie/donny. 1 erbij is alsnog te weinig om het te verbeteren.
0 0
FlyingDutchMan
Klaassen is wel een speler voor het combinatievoetbal, dat is juist waar hij het van moet hebben. Veel beweging om hem heen waardoor hij gebruik kan maken van zijn diepgang en werklust om meters te maken! Daardoor scoort hij zo makkelijk. Gisteren was het team te lam om te bewegen, bleven allemaal als een dooie stil staan en de bal ging rond in een slakken tempo. Dan heb je geen kut aan Klaassen, want dat is hij te voorspelbaar en heeft hij niet de individuele kwaliteiten om zich dan te onderscheiden..
0 0
afcas
oftewel hij voetbalt goed wanneer de rest combineert en hij dan de eindpass moet ontvangen. dus doet zelf niet mee aan het combinatiegedeelte...
2 0
FlyingDutchMan
Zeker wel, Davy is groot gebracht met het positiespelletje. Hij kan inderdaad de eindpass ontvangen en afronden, maar kan net zo goed mee combineren in het spelletje. Iedereen continu in beweging dan doet Klaassen moeiteloos mee, heeft goede passing. Krijg je stilstaand voetbal zoals gisteren, kan je beter onzichtbare Klaassen vervangen door een Nouri.
1 -2
Ellende
Kijk nog iemand die het ziet
0 -1
Jorehn
Ik heb ajax toch echt betere wedstrijden zien spelen zonder Klaasen. Kijk bijvoorbeeld eens naar afgelopen donderdag. Toen leek alles wat beter in balans.

Ik heb veel waardering voor Klaassen en zie ook dat hij op belangrijke momenten vaak een goal erin weet te prikken, maar het voetbal lijkt er echt beter uit te zien als ie niet meedoet
1 0
FlyingDutchMan
Ik vind dat Klaassen juist een speler is die ook afhankelijk is van de rest van het team, zoals afgelopen donderdag toen heel het team swingde. Dan gaat Klaassen volop in de malaise en neemt het team op sleeptouw. Krijg je zo'n wedstrijd zoals gisteren, waarbij het gehele team een complete offday heeft en te lam is om te bewegen, dan heb je inderdaad geen kut aan Klaassen en is hij onzichtbaar..
0 -1
Redrum
Precies, als je iemand niet aan kan rekenen dat Ajax uit bij Groningen en Excelsior niet gewonnen heeft is het Davy wel. De jongens die zich kapot moeten schamen zijn vooral Schöne, Traoré en in mindere mate Ziyech. Zij brengen gewoon niet wat er van ze verwacht wordt.
0 -1
AjaxCitizen
Hoezo gisteren niet bij Excelsior? Klaassen was nergens te bekennen. Tegen Groningen was hij ook onzichtbaar, ondanks dat doelpunt. Dat is veel wedstrijden zo geweest, alleen verbloemen de doelpunten zijn onzichtbaarheid. Enige wedstrijd dat ik Klaassen echt goed vond voetballen, was in de wedstrijd tegen PSV.

Hij scoort veel belangrijke doelpunten, maar dit gaat ten koste van het opbouwende gedeelte op het middenveld. Ziyech en Schöne kunnen de bal nergens anders kwijt, omdat Klaassen zich te aanvallend opstelt. Vind het ook niet gek dat Ziyech en Schöne uitgeblust lijken, omdat ze meer meters moeten maken. Met een middenvelder naast Ziyech die zich meer met de opbouw bemoeit, denk ik dat de voorhoede ook meer bruikbare ballen krijgt en er meer kansen worden gecreëerd.
0 0
FlyingDutchMan
Moet je bij die lamballen op de vleugels zijn, die blijven de bal afwachten zolang ze deze niet in de voeten krijgen. (Traoré meegerekend als vleugelspeler, in de spits beweegt hij ook amper). Kluivert en zelfs Neres doen dat wel @ Jong
0 0
eric76
De kans dat vilhena nu vrij gesproken wordt en tegen ons meedoet is gelijk een stuk groter. Ze gaan het gooien op willekeur voor die commissie die uiteindelijk overstag zal gaan. Jammer want ik vind vilhena wel erg sterk op het middenveld van de kakkies.
0 0
Redrum
Dat kunnen ze wel proberen, maar er is een groot verschil in beide acties. Die van Vilhena werd niet waargenomen door Makkelie en deze van Klaassen is wel gezien door Van Boekel.
0 0
Labrador
Snap ik wel. Ze zitten vol tot kerst.
0 0
AFCA-CBS
Jammer... mis je niks aan. Iedereen begint alweer over knjb etc, maar Ajax is beter af zonder Klaassen.
1 -1
Panama
Ach en anders ga je toch in beroep en wordt er in 2019 een keer uitspraak gedaan
6 0
NielsKster
precies dit
1 0