Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Koeman mist Cruijff: 'Gevoel dat hij er nog is'

BVeenstra, 20-03-2017 om 14:50, 2153 views, Helden Magazine | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Voormalig Ajax-trainer Ronald Koeman heeft in gesprek met Helden Magazine verteld dat hij in zijn trainersloopbaan veel dingen gebruikt die hij heeft geleerd van Johan Cruijff. Aankomende vrijdag (24 maart) is het precies een jaar geleden dat de legendarische nummer veertien overleed.

De dag van vorig jaar kan Koeman nog goed herinneren, zo vertelt hij. De oefenmeester was met zijn vrouw op vakantie en kreeg het bericht binnen via zijn telefoon. 'Dat was een shock. Ik wist dat hij longkanker had, maar ik wist niet dat het zo slecht ging. Ik had Johan een paar weken daarvoor ook nog gebeld. Maar je weet, dan zei hij dat hij onder behandeling stond van de beste artsen, dat het goed kwam en binnen vijf minuten schakelde hij weer over naar het voetbal.'

Volgens Koeman is er echter iets bijzonders. 'Met veel mensen weet je dat ze er niet meer zijn, maar met Johan heb ik nog altijd het gevoel dat hij er is. Hij is dagelijks nog op de achtergrond aanwezig. Bij beslissingen die ik neem, denk ik nog geregeld hoe hij dat vroeger deed. Ik denk dat ik heel erg mijn eigen karakter heb, maar de goede dingen van Johan heb ik wel overgenomen. Hij was zo bepalend voor mij als voetballer en als trainer.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
brullie
Mooi verwoord en ode aan onze legende...
0 0
Sammy Sosa
Op een bepaalde manier is Johan natuurlijk ook onsterfelijk. Koeman beschrijft het heel erg mooi. Dat gevoel dat hij op de achtergrond nog leeft. Ajax is Cruijff.
0 -1
NouridolbergNeres34
Nederlands beste voetballer ooit en een echte Ajacied , kan soms nog steeds niet geloven dat hij er niet meer is. Dan vraag je je af wat zou hij vinden van de wedstrijd tegen fc kopenhagen bijv. Alweer een jaar geleden bijna. We missen je Johan.
0 0
Web
Johan vergeten wij nooit, was je er nog maar, vrijdag aan je denken, topper
1 0
RH1900
Kippenvel. Inderdaad, vrijdag staan we even stil bij Johan, de allergrootste.
1 0