Rijkaard: 'Gedachtegoed Cruijff laten voortleven'

BVeenstra, 20-03-2017 om 14:28, 1921 views, Helden Magazine | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?

In gesprek met Helden Magazine heeft voormalig Ajacied Frank Rijkaard nogmaals gesproken over het gemis van de vorig jaar overleden Johan Cruijff. De geboren Amsterdammer vertelt dat Cruijff heel belangrijk was voor zijn generatie.

'Heel veel mensen op straat reageerden alsof ze een familielid waren kwijtgeraakt na zijn dood. Zo voelde het', vertelt Rijkaard. 'Ik heb Johan ook nog eens van heel nabij meegemaakt. Ik voelde ook heel intens het verdriet van Danny, zijn vrouw. Zij was de stille kracht op de achtergrond en daarom heb ik het ook een paar keer over haar gehad. Ze toont zich, ze zet zijn werk voort; heel knap', is hij lovend over de vrouw van Cruijff.

Ook Rijkaard doet er alles aan om het gedachtegoed van Cruijff te laten voortleven. 'Dat heeft vooral te maken met zaken buiten het voetbal, zoals de foundation en de scholen die zijn naam dragen. Soms heb je grote namen nodig om iets op gang te krijgen, Johan heeft dat gedaan.'

Geen terugkeer in voetballerij
Wat betreft Rijkaard zelf: hem hoeven we niet meer terug te verwachten in de voetbalwereld. 'Ik heb geen enkele ambitie om zo nodig nog ergens in de voetballerij te willen werken. Waarom zou ik nu ergens instappen? Het is bekend dat beroemdheid mij nooit zo heeft geboeid, ik ben altijd heel dicht bij mezelf gebleven. Ik merk dat ik nu in een fase van mijn leven zit die ik altijd heb gewenst. Ik ben blij dat ik het mag meemaken, dat ik die rust heb gevonden. Geluk zit voor mij in wakker worden met mijn vrouw en de kinderen.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
brullie
Wordt tijd dat Frank instapt bij Ajax maar zal helaas nooit gebeuren. Ook een Ajacied allertijde!
0 0
Pierre Heno
Zo simpel kan het zijn inderdaad: wie tevreden is met wat hij of zij heeft is een gelukkig mens. Prima Frank. Er zijn al meer dan genoeg mensen die nog steeds niet weten hoe ze moeten leven wanneer ze aan het eind van hun leven zijn gekomen.
1 0
gi0vanni
Heel mooi als je bereikt heb wat je wilde bereiken en het leven leeft met de vrijheid het te leven hoe je het wil.
2 0