Ajax in uitwedstrijden niet beter dan vorig jaar

JesseTH, 20-03-2017 om 13:11, 1325 views, FOX Sports | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?

Waar het Ajax van Peter Bosz vaak geloofd wordt om het flitsende spel, moet er ook gekeken worden naar het rendement wat behaald wordt met de speelwijze. Het Ajax van Frank de Boer werd vaak bekritiseerd om de manier van spelen die niet vermakelijk genoeg was. Bosz' Ajax speelt wel leuker, maar ook beter?

Na opnieuw een gelijkspel in een op papier makkelijk uitduel met Excelsior (1-1) lijkt het kampioenschap definitief verspeeld. Ondanks dat krijgt de selectie van Bosz lof alom. Enerzijds terecht natuurlijk, met het behalen van de kwartfinale van de Europa League en het simpelweg leukere voetbal dan onder De Boer.

Anderzijds, uit cijfers van FOX Sports blijkt dat na het gelijkspel tegen Excelsior, Ajax nu al elf punten heeft laten liggen in uitwedstrijden dit seizoen, evenveel als vorig seizoen in een volledig seizoen onder De Boer. Dit seizoen heeft Ajax nog drie uitduels te gaan met NEC, PSV en Willem II.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajacied33
Niet onder de indruk van deze krantenartikelen. Ajax speelt gewoon veel beter en leuker dan onder de Boer,dat is wat ik zie en voel. Nooit meer Frank de Boer voetbal...
0 -1
BrandjeXL
Spel onder Bosz is helemaal niet flitsender. Heeft betere spelers dan Frankie maar het is nog steeds om te janken. Bovendien heeft de man een hele nare uitstraling. Tijd om op te rotten dus.
0 -1
Afc22
valt wel mee hoeveel beter het voetbal nu is.
1 0
RvhC74
Onder fdb worden we 4x kampioen. Spel is écht niet béter nu. Wél verder in Europa. Lees óók artikel Valentijn Driessen in Telegraaf. Ajax is onder Bosz verder afgegleden. Je moet serieus rekening houden met de 3e plaats waar wíj misschien wel eindigen. Peter Bosz kan de term nóóit íets gewonnen én loser op zíjn conto bijschrijven. Lekker aanvallend voetbal idd pffff
0 -1
Patajax
en tegen zogenaamde kleine clubs ook niet. roda, Willem 2, groningen, excelsior. Allemaal puntverlies
0 0
Web
Kijk ik niet van op, zo veel beter spelers, zou beter moeten zijn
0 0
Tpes
Maar binnen 1 jaar in Europa alle Seizoenen van FdB bij elkaar.
0 -4
Dexy
Scorebordjournalistiek. Wat veel meer zegt is het aantal gecreëerde kansen, het aantal doelpogingen en vooral waar de doelpogingen tot stand komen.

Tot deze speelronde creëerde Ajax dit seizoen 393 kansen, bijna net zoveel als de 399 kansen in het gehele vorige seizoen bij elkaar. Qua doelpogingen heeft Ajax zelfs vorig jaar al overtroffen: 542 nu tegenover 523 in het hele seizoen 2015/2016.

Maar kijk je naar waar de doelpogingen tot stand komen, dan zie je wel een groot verschil. Ajax schiet dit seizoen verhoudingsgewijs veel vaker van buiten de 16, vooral dankzij afstandsschoten van Ziyech en Schöne die dit doen. 301 doelpogingen van Ajax komen van binnen het strafschopgebied, maar ruim 241 worden buiten de 16 geschoten. Dat betekent dat slechts 55% van alle doelpogingen in het strafschopgebied van de tegenstander zelf wordt gedaan, een belachelijk laag percentage. Tja, dan is het logisch dat je veel kansen nodigt hebt om te scoren. Want hoe dichter je bij het doel schiet, hoe groter de kans dat je scoort. Feyenoord en PSV hebben beide minder doelpogingen dan Ajax, maar schieten véél vaker binnen de 16.

Willen we meer rendement halen uit de kansen/doelpogingen, dan moet Ajax vooral meer kansen in de 16 gaan creëren. Daarvoor is een andere tactische invulling nodig, met opkomende backs en buitenspelers die meer in het strafschopgebied staan en minder aan de zijlijn lopen.
4 -1
Labrador
Lijstjes waar je niets aan hebt dus
0 -4
Marcoryn
Niet helemaal mee eens. Deze lijstjes tonen meetpunten en zijn dus feitelijk juist. In tegenstelling tot een mening, waarbij mensen vinden dat Bosz het beter doet dan de Boer.
Je kan dus vinden dat het spel beter is (mening), maar feit is dat we in uitwedstrijden meer punten laten liggen.
3 0
Schillo
En in thuiswedstrijden pakken we meer punten met aantrekkelijker voetbal... Dat lijstje zie ik nergens.
0 -6
Duif63
Haha Roda en Willem 2 vergeten?
0 -1
Johan1
Omdat dat ook niet klopt.
5 -1