Wijnstekers over De Ligt: 'Leeftijd maakt niet uit'

JesseTH, 20-03-2017 om 08:00, 2260 views, De Telegraaf | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Rapporteur Ben Wijnstekers van De Telegraaf is ingegaan op de prestaties van Ajax tegen Excelsior en de gevolgen daarvan voor de titelrace. Wijnstekers ziet Feyenoord een groot gat slaan, maar houdt hoop op een spannende klassieker.

'Ik vond André Onana sterk keepen en Justin Kluivert speelde een goede wedstrijd. Die twee waren eigenlijk de beste bij Ajax. Dat zegt toch genoeg? In dit soort duels verwacht je dat de ervaren spelers de ploeg bij de hand nemen, maar ik heb jongens als Davy Klaassen (5,5), Lasse Schöne (6) en Hakim Ziyech (6) nauwelijks gezien. Op een gegeven moment dacht ik: "oh ja, die doen ook nog mee"', aldus de rapporteur. 

Ook de veelbesproken Matthijs de Ligt wordt onder zijn loep gelegd. 'De Ligt is een geweldig talent. Dat liet hij zien met een bijzonder knappe sliding, waarmee hij in eerste instantie de openingsgoal voorkwam. Maar dit was een hele dure fout', zo vertelt Wijnstekers, die De Ligt een 5,5 gaf. 'Ik vind het te makkelijk dat mensen dan zeggen: "die jongen is pas 17". Zijn leeftijd maakt niet uit. Wanneer je in het eerste elftal speelt, mag je dit soort fouten niet maken.' Kenny Tete kruipt wel weer op uit zijn dal, vind de rapporteur. 'Ik vond Tete aan het begin van het seizoen niet goed spelen. De laatste duels maakt hij een betere indruk, maar ik zou op de rechtsbackpositie de voorkeur geven aan Rick Karsdorp', doelt hij op de positie bij het Nederlands elftal.

Volgens Wijnstekers had Ajax behoefte aan een balvaste spits voorin, die het nu miste met Kasper Dolberg. 'Dolberg is namelijk een heel goed aanspeelpunt. Nu stond Bertrand Traoré in de spits en die kwam daar totaal niet uit de verf. Als hij het tegen Excelsior zo laat afweten, is dat toch wel een kwalijke zaak. Daarnaast snap ik niet waarom Bosz miljoenenaankoop David Neres niet liet invallen. Het stond 1-1, een uitslag waar Ajax niets aan heeft. Dan moet je toch iets proberen?' Of de glans nu van de aankomende klassieker af is? Wijnstekers denkt van niet. 'Dat duel blijft beladen. Wanneer Ajax wint, is het gat nog maar drie punten. En Feyenoord kan net zo goed nog een offday krijgen. Maar dat de Rotterdammers nu serieus aan de landstitel mogen gaan denken staat buiten kijf.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
flyingsoccer
Laten we voor de 2e plek gaan maar pisvee heeft ook nog kansen maar kakkies worden kampioen laat ze maar. Wij moeten naar ons zelf kritisch blijven kijken.
1 0
Nieuwegein
ziyech vond ik juist wel actief
0 0
AjaxMokum1
Ziyech speelde misschien actief pikte veel ballen op maar verder 0 rendement gister op die ene voorzet na waar Kluivert uit scoorde. Van Ziyech verwacht ik in zo'n wedstrijd op het armetierige woudestein toch wel wat meer. Waar ik me wel dood aan erger is dat hij amper 2 uur na de wedstrijd alweer filmpjes van zichzelf op instagram post waarin hij met Van la Parra aan het hangen is. Zo van "kan mij het nou allemaal schelen". Zucht. Ik ben er de morning after nog steeds doodziek van!
0 0
insectenverdelg
t is ook een ongelofelijke domper na zo'n geweldige donderdag.
0 0
Jaimie108
De Ligt een 5,5 ?? Dat zegt al genoeg over deze man... Buiten zijn fout was hij een van de beste van het veld (niet zo moeilijk in die wedstrijd).
2 -1
insectenverdelg
maar de fout is wel cruciaal. logisch cijfer dus.
1 0
Jaimie108
Een grapje toch? Hij speelt heel de wedstrijd goed op die fout na. De enige reden waarom die fout cruciaal is is omdat de rest van het team echt zaad speelde..
0 -1
insectenverdelg
nee geen grapje. t is nog net een voldoende. meer is er niet van te maken. Ik hrb niets over de andere spelers gezegd. middenveld en aanval op Kluivert na was belabberd. Sánchez en Sinkgraven ook.
1 0
Jaimie108
Een grapje toch? Hij speelt heel de wedstrijd goed op die fout na. De enige reden waarom die fout cruciaal is is omdat de rest van het team echt zaad speelde..
0 -1
RH1900
Dat middenveld allemaal een voldoende?!
1 0
NouridolbergNeres34
Ja als je schone weer zag alles op wandeltempo probeerde nog ff 3 man uit te kappen in de 78 min terwijl hij de bal kon meegeven , echt die mag van mij richting de bank tegen 010. Stel Frenkie maar eens op laat al het hele seizoen zien in Jong en viel goed in tegen kopenhagen.

En peter haal verdomme die traore uit de basis en stel kluivert of Neres op. Ben die gozer echt helemaal zat. Lekker op de tribune zetten.
1 0
afcas
dat zijn de grote namen in het team he. valt me sowieso op dat die minder hoeven te doen voor een hoger cijfer dan (het andere extreme) younes en traore. zelfs bij die cijfers geven kijken ze naar de naam ipv de prestaties...
0 0
afcas
dat zijn de grote namen in het team he. valt me sowieso op dat die minder hoeven te doen voor een hoger cijfer dan (het andere extreme) younes en traore. zelfs bij die cijfers geven kijken ze naar de naam ipv de prestaties...
0 0
Horrontelli
Ja dat is wel iets te vriendelijk hè?
0 0
RH1900
Ja, dat slaat gewoon nergens op. Als je niet wint bij Excelsior dan speel je als team zijnde sowieso onvoldoende, wanneer je dan nog een van de minste bent krijg je een voldoende..
2 0