Ziyech: 'Kasper kickt op dat soort ballen'

SJvanveen, 17-03-2017 om 12:37, 9037 views, ELF Voetbal |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Hakim Ziyech heeft mooie, voetbalinhoudelijke woorden gesproken over zijn spel tegen Kopenhagen. Ook komt zijn wisselwerking met Kasper Dolberg aan bod.

'Ik wilde de bal laag langs de keeper schuiven, maar ik raakte hem niet goed. Dat mag met mijn traptechniek niet gebeuren', begint Ziyech in gesprek met ELF Voetbal over zijn gemiste kans in de eerste helft van Ajax - FC Kopenhagen (2-0). De creatieveling dook een aantal keer gevaarlijk op in de aanval, maar Ziyech benadrukt dat hij ook mee moest verdedigen. Aan het eind van de wedstrijd zat hij er doorheen, maar sprak hij met Schöne. 'Lasse en ik keken elkaar aan zo van: oef, nog vijf minuten. Toen zeiden we tegen elkaar dat we nog vijf minuten alles eruit moesten persen.' 

Ziyech speelt nu al een langere periode bij Ajax en dat werpt zijn vruchten af, zo merkt hij zelf. 'Ik heb zo langzamerhand wel het idee waar hij de bal wil hebben en welke loopactie hij maakt', doelt de Marokkaan op Dolberg. 'Zo tussen de keeper en de verdediger in, het liefst hard of door de lucht. Of een harde, strakke, lage bal. Die bal kan ik blind geven, Kasper kickt op dat soort ballen.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
4-3-3
Wie niet?
0 0
mistermiyagi
Dit bericht vanmorgen al gelezen op voetbalzone.
0 0
Raikkonen94
Mooie woorden en een geweldige speler natuurlijk. Als Klaassen deze zomer vertrekt zie ik hem wel nog duidelijker de leidende rol op het middenveld vertolken met Donny als meest waarschijnlijke vervanger van Klaassen.
1 0
Siemmie
Deden Younes en Traore dat ook maar. Ziyech gaf gisteren 2 van zulke voorzetten, 2x een dikke kans voor Dolberg.
4 0
Barra
Younes speelde gisteren een hele goede pot, op die laatste counteraanval na natuurlijk. Er was ook veel meer wisselwerking tussen Ziyech, Younes en Viergever en dan maakt het niet uit wie de voorzet geeft.
0 0
GhostInsideAFCA
Jammer dat de eerste op de paal ging en dat de keeper bij de tweede net op de goede plek stond.
Ik vind het ook jammer van de buitenspelers maar dat komt denk ik voornamelijk omdat we een linkspoot op rechts hebben en andersom..
0 0
Piethein
Blijft toch vreemd, als je tweebenig wil worden kun je het eenvoudig trainen. Zelfs ik op het allerlaagste niveau kan een bal voorgeven met links en rechts
0 0
GhostInsideAFCA
Ik vind het zelf ook heel vreemd, toen ik nog voetbalde zat er niet veel verschil tussen mijn linker en mijn rechter been. Als voetballer moet je zelf toch ook willen dat je tweebenig bent, dat levert zoveel voordeel op.
0 0
FlyingDutchMan
Mee eens, same here met mijn 1x trainen in de week lol
0 0
FlyingDutchMan
Qua voetbalaantrekkelijkheid geef mij maar buitenspelers die buitenom gaan, zoals het Hollandse en ajax spelletje eind jaren 90. Dat blijft mijn denkwijze van aanvallend plezierig voetbal, ideaal voor de toeschouwer. Tegenwoordig is het met zijn allen bus parkeren, met zijn allen in de trechter en alleen resultaat telt. Daarom geniet ik wel van mijn ajax, die blijven nog grotendeels het spel spelen zoals het hoort.
0 0