Younes ziet Robben en Ribéry als voorbeelden

JesseTH, 13-03-2017 om 12:45, 11896 views, NUsport |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Amin Younes timmert hard aan de weg. Hij traint dagelijks veel om zichzelf te verbeteren en kijkt veel naar andere 'grote' buitenspelers. Over de komende weken is de Duitser positief gestemd, zo blijkt in gesprek met NUsport.

Younes traint zoals al bekend veel met Dennis Bergkamp. 'Afronden is ook iets wat ik van hem leer. Als ik met hem werk, ligt de nadruk op concentratie, focus, rust en techniek. Ik oefen ook veel op voorzetten en schieten met links. Ik werk eraan om minder voorspelbaar te worden.' Younes kijkt veel naar andere buitenspelers, om daarvan dingen te leren. 'Arjen Robben en Franck Ribéry bijvoorbeeld. Ik heb zelf tegen ze gespeeld. En Neymar is ook een mooie speler om naar te kijken. Ik kijk hoe zij dingen doen.'

Volgens Younes zou Ajax de komende wedstrijden mooie stappen zetten richting een eventueel kampioenschap. 'Ik denk dat de komende weken wel eens goed voor ons kunnen uitpakken als we zo blijven spelen als in de tweede helft tegen FC Twente. De eerste helft was niet goed, maar de tweede helft was beter. We zeiden tijdens de rust tegen elkaar in de kleedkamer dat het zo niet kon en we hebben het na rust beter gedaan. Het was ook goed om zelfvertrouwen te tanken voor donderdag.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
riordan
Dan moet hij net als Ribery en Robben wat dichter bij de goal gaan spelen. En niet aan de zijkant vast blijven plakken. Gaat zijn rendement ook automatisch omhoog.
0 0
makaveli
Bestudeer de beelden dan nog maar es wat beter.. hujngaan er op snelheid langs.. niet zoals jij doet blij op oneindig en maar richting de zijlijn. Het is geen American voetbal waar je de bal over de achterlijn moet brengen
0 0
EVH
Goed voorbeeld doet ...
0 0
Erik87
net zoals velen zie ik younes ook graag een paar wedstrijden op de bank zitten zodat anderen een kans krijgen (neres, kluivert, nouri). Echter zoals hij de 2de helft speelde.. wel zoeken naar een medespeler, een keer buitenom gaan, was hij echt een meerwaarde. Hopelijk ziet younes in dat hij altijd zo hoort te spelen.
0 0
Barra
Flankspelers hebben het overal moeilijk en zijn vaak wisselvallig als de pest. Ik kan mij van de pak em beet laatste 10 jaar geen linksbuiten herinneren die het beter heeft gedaan of veel betere statistieken overlegd. Younes is geen wereldspeler, maar wel een heel bruikbare mits hij ook echt op de goede manier gebruikt wordt. Mensen rekenen hem alleen maar af op de dingen waar hij niet zo goed in is, maar mits hij deze lijn doortrekt van de afgelopen paar wedstrijden dan is hij echt een meerwaarde.
1 0
riordan
Misschien ( gezien jouw argumenten) een idee voor Ajax om minder met flankspelers (aan de zijlijn) te gaan spelen?
0 0
Ajaciedforever
Ik kan ook enorm kritisch zijn, maar toch vind (in sommige gevallen) dat wij spelers meer mogen steunen. Spelers kunnen wel roepen dat ze het niks boeit, ik geloof er niks van.. slechts enkele spelers kunnen dit. Hopelijk kunnen we Kopenhagen voetballes geven as. do :)
0 0
marley
Als hij heeft gescoord kan hij ineens WEL ballen afgeven.

Als hij nou gewoon wat meer passt naar zijn medespelers, want dit kan hij prima, dan wordt hij ook sneller vergeven voor zijn beperkte rendement. Ik heb me gister echt groen en geel zitten ergeren aan die man.
0 -1
4xbestevaneurop
Let eens op hoe vaak er ruimte achter de back ligt richting achterlijn, maar hij toch binnendoor wil en dan 2/3 man tegen komt. Blijft wel een vervelende speler voor de tegenstander, hij passeert mensen alsof ze er niet staan. Die actie gister dat hij over de zijlijn struikelde was wel heel knullig.
Bij een club als Ajax hoort hij een geduchte concurrent te hebben, maakt hem ook weer beter en scherper. Bij Ajax is het al jaren zo dat veel spelers niet hoeven te vrezen voor hun plek omdat er geen beter alternatief is. Bijv. voelt Dolberg hete adem van een andere 9 ? Cassierra, nou nee. Sinkgraven hoeft ook nooit te vrezen, 1 alternatief dat is Viergever..
Trouwens, leuk dat Traore al zijn Ajax foto's van instagram haalde omdat hij werd uitgefloten.. De keren dat hij wat liet zien en wij dachten:Zo zo'' zijn op een paar vingers te tellen. Dus niet zeuren en neem ons niet kwalijk dat we liever de zoon van de prins van Mokum daar zien spelen. Zou zelfs nog eerder Cerny na Kluivert in de pikorde zetten..
0 0
Radikaal
Waarom Kluivert opeens Cerny voorbij is in de pikorde begrijp ik nog steeds niet helemaal. Eerste wedstrijd was top, 2e al een stuk minder, die is echt nog te jong om dat iedere week te brengen.

En sinds wanneer maakt het iemand beter dat ie de "Zoon Van" is? Jordy had het daardoor niet makkelijker.
1 0
Beretta
Eensch, Cerny verdient wat mij betreft weer een plek boven Kluivert. Kluivert heeft een mooi schokeffect teweeggebracht maar moet zich nu weer geleidelijk in de luwte gaan ontwikkelen bij Jong Ajax en sporadisch in de A1.
0 0
Redrum
Tja, eigenlijk probeert Younes ook steeds hetzelfde als Robben. Maar het verschil is dat Robben gewoon veel meer snelheid en kracht heeft. Desalniettemin vind ik Younes de laatste paar weken redelijk tot goed spelen. Het grote probleem speelt op dit moment aan de andere kant van het veld. Hopelijk was de wissel in de 60e minuut (wat opmerkelijk vroeg is voor Peter) een voorbode van het permanent passeren van Traoré.
1 0
carel romijn
nog iets aan zijn voorzet werken en dan oke.
0 0
Ajaxamersfoort
ik zie in hem de nieuwe Tobias sana........geweldige speler. : voor malmö
0 -4
Inhartennieren
Dat zal helaas altijd een voorbeeld voor hem blijven.
1 0
Ajaxbrl
Inderdaad , het niveau Jermaine Lens is voor hem het hoogst haalbare..
0 -1
luiszwaaris
Gevalletje Sana, alleen hield Younes wat langer vol..
0 -9
Panama
Sana in seizoen 2 kon helemaal niks meer, younes moet je iig elke wedstrijd in de gaten houden. Iets wat zijn vriend op rechts niet opgaat
1 0
Web
Ik had niet gedacht dat deze jongen zo snel in de war raakt, ik vergelijk mj met Robben.

Lijkt allemaal leuk, speelt makkelijk zijn man uit, maar kijk even naar zijn rendement, dramatisch, weet je waarom wij zo slecht presteren, heel veel door jou en DR Bosz zijn vriendje Traore.
0 -7
Knalpot
Ga alsjeblieft een andere hobby zoeken. VZ, VI ofzo.
1 0
Barra
Simpele ziel ben je
1 0
Radikaal
Hij vergelijkt zich helemaal niet met Robben, hij kijkt naar de besten in zijn vakgebied om te zien, wat hij er van kan leren.

Ooit zelf geprobeerd? Dingen te leren van iemand die nog beter is in iets, dat jij best goed kan?
1 0
OKP-AFCA
Man.. man.. man.. even het bewijs hier dat je zomaar wat roept, anti Younes en Bosz, want als je fatsoenlijk het bericht gelezen had dan wist je dat er iets heel anders staat dan wat jij nu roept.

Hij zegt helemaal niet dat hij zich vergelijkt met Robben, je moet eens lezen wat er staat ipv je eigen invulling te geven dmv de titel van dit bericht.
1 0
Dwergje48
Younes is echt niet zo'n ramp als velen denken:

http://www.tussendelinies.nl/minder-kritiek-op-amin-younes
4 0
Ajaxbrl
Meeste kritiek is uiteraard voor Traore die gozer is het grootste blinde paard dat er is en heeft echt geen rendememt , Younes heeft er ook een houtje van alleen in wat mindere mate , gister deed hij het wel oke..
0 0
Dwergje48
Rendement als in goals+assists? In 28 wedstrijden over alle competities heeft hij 7 goals en 3 assists. Gemiddeld dus (betrokken bij) een goal in 2.8 wedstrijden. Dat is toch niet heel slecht voor een buitenspeler?
0 0
Beretta
Dat stuk moet iedereen die hier loopt te schuimbekken eens even lezen, maar het zal wel 'te lang' zijn...
0 0
Web
Nee, kop naar beneden en maar dribbelen. Bal kwijt jammer volgende keer beter, arme Dolberg, Die Bosz is strond eigenwijs, en dan zijn vriendje Traore.

Nee Neres er niet in zetten, niet doen proffersor, moet eerst wennen aan Ajax.
3 -5
OKP-AFCA
Strond.. proffersor..

Hier moest ik toch even om gniffelen.
2 0
Knalpot
2 hersencellen.
1 0
afcas
en dan ook nog zeggen arme dolberg... arme younes dat diezelfde dolberg meerdere 100% kansen, geassisteerd door younes weet te missen.
1 0
AFCA-B93
Als Dolberg alles erin zou schieten had 'ie nu al niet meer bij Ajax gespeeld he
0 -1
afcas
klopt, zelfde geldt voor younes...
0 0
AFCA-B93
Al vind ik wel dat Younes extreem vaak verkeerde keuzes maakt
0 0
Leviathan
Keek hij maar eens naar zichzelf terug. 95% van de tijd ziet hij totaal geen medespelers of de ruimte om te schieten als hij daar nou eens mee aan de slag gaat. Zijn actie is wel redelijk soms heel goed schot kan beter, maar als hij zich in een betere positie kan werken is dat iets minder belangrijk.

Verder kan hij kijken wat ie wil naar Ribery Neymar en Robben maar die hebben allen meer talent in de grote teen dan Younes heeft
0 -1
chrisjuhhh
Keek jij maar eens 99% verder
3 -1
Web
Noem jij zijn rendement even op, kun je ons overtuigen
0 -1
W Z A W Z D B
opvallend dat Traore al zijn foto's die iets te maken met Ajax had heeft verwijdert van zijn instagram na gistermiddag.
1 0
Dwergje48
Zou ik ook gedaan hebben als ik hem was, denk ik. Je laat je toch niet zomaar uitfluiten. Wat denken "supporters" daar nou aan te hebben?
0 0
GvanderK
Bosz blijft hem maar opstellen, dus Traoré kun je niet veel verwijten. Neres en Kluivert verdienen veel meer speeltijd in mijn ogen.
0 0
Redrum
Mooi, dan is het tijd om per direct afscheid te nemen. Het ligt allemaal weer aan Ajax natuurlijk.
0 -1
Web
Hopelijk loopt hij vandaag naar Bosz, en vraagt of hij terug naar Londen mag.

Ik denk dat Bosz zegt, wij kunnen je niet missen
0 -2
Ajaxbrl
Laat 'm aub oprotten , hij houd de echte talenten alleen maar op en hij is toch eigendom van Chelsea (4e elftal).
0 0
FlyingDutchMan
Inderdaad haha, gelukkig zijn dit soort spelers lekker zelfkritisch!
1 -1