Schöne: 'Moeten niet dramatisch gaan doen'

BVeenstra, 09-03-2017 om 21:55, 3114 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ondanks dat Lasse Schöne baalt van de 2-1 nederlaag van Ajax bij FC Kopenhagen donderdagavond in de achtste finale van de Europa League heeft de Deen voldoende vertrouwen in een goede afloop van de tweestrijd. Dat laat de middenvelder weten in gesprek met FOX Sports.

'Ik sta hier wel met een slecht gevoel. Je maakt een belangrijk uitdoelpunt, maar ik denk dat er meer inzat. Je komt al na één minuut achter, omdat het even niet loopt', vertelt Schöne, die de afgekeurde goal van Kasper Dolberg in de slotminuut nog moet terugzien. 'Dat zijn dingen waar je van baalt. Maar we hebben een belangrijk uitdoelpunt gemaakt. Thuis pakken we ze wel. We hebben in fases goed gespeeld, hen onder druk gezet. Zij speelden bijna alles lang, maar wij hadden meer verdiend vandaag.'

Na rust was Ajax, bij een 1-1 stand, de betere partij, maar was het FC Kopenhagen dat uit het niets wist te scoren. 'Dat is jammer. We hadden een goede fase en creëerden wat kansen. Dan valt 'ie aan de andere kant, maar daarna hadden we nog wat kansen om de 2-2 te maken', vervolgt Schöne, die Matthijs de Ligt niets wil verwijten. De verdediger verloor het kopduel van Andreas Cornelius bij de 2-1. 'Het is een van de kwaliteiten van die spits, hij kan geweldig koppen. Ik denk dat De Ligt gewoon goed heeft gespeeld', verdedigt hij zijn teamgenoot, om positief af te sluiten. 'We moeten er niet dramatisch over doen. Thuis is 1-0 genoeg.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Barcelona kon vier doelpunten achterstand wegwerken, Ajax hoeft er slechts één in te prikken.
Moet lukken zeg.
Komt goed...
1 0
BobHaarms86
Ik heb gisteren kritisch maar wel neutraal naar Traore gekeken. Begon heel erg slordig en deed eigenlijk werkelijk alles fout, maar daarna heeft hij echt hele goede fases gehad. Stond goed mee te verdedigen, had een paar briljante aannames, was constant dreigend en z'n dribbels waren ook goed. Dus zeggen dat hij er niks van bakt vind ik veel te ver gaan. Zeggen dat hij wisselvallig is, is dat weer een understatement. Heel apart geval is het :)
1 0
robert R.
Word een beetje moe van die slappe teksten van Lasse. Come op man gas erop de komende maanden is elke misstap er 1 teveel.
1 -1
NouridolbergNeres34
Dat matig beginnen zit er al wedstrijd of 7/8 in ,steeds worden we pas wakker einde eerste helft of begin 2e helft zit in de koppies lijkt wel.
3 0
ajax4ever01
Nee maar het slechte slappe spel baart wel zorgen dat moet snel beter!
2 0
RaynoFischer
Beseft Lasse wel dat ons een belangrijke uitgoal ontnomen is?...
Het kan nog, maar ook thuis zal het niet makkelijk worden, UEFAmaffia
2 -2
Myers
Komt wel goed. Uit zijn ze zwakker dan thuis.
3 0
RaynoFischer
Vast wel maar eerst zien, wordt zo moe van die "komt wel goed" houding van sommige spelers ...
Lasse ook de laatste tijd, Feyenoord gaat wel punten verspelen, nou de eerste keer dat ze het doen winnen wij ook niet.
3 0
Jornnn
Inderdaad. Zulke teksten werkt onderschatting in de hand. Ajax moet volgende keer met het mes tussen de tanden het veld op ipv die slappe hap zoals de eerste minuut.

Als je de hele wedstrijd zo speelt als dat ze bij vlagen speelde, dan ging je hier gewoon met de winst naar huis.
1 0
Myers
Ik vond niets mis met de houding vandaag. Ik vond wel veel mis met de positionering op sommige momenten.
4 0
Jornnn
Die slechte positionering in de eerste minuut komt gewoon door een slappe houding. Vanaf de eerste seconde moet je messcherp zijn ipv te denken dat je een kwartier kan aftasten.
1 0
RaynoFischer
Na de 1-1 niet nee, daarvoor was het weer erg slap.
1 0
deKlenne
Thuis klusje klaren met Sanchez en Veltman, helaas zonder Klaassen maar ben ervan overtuigd dat het moet lukken met het publiek er volle bak achter!
3 0
brullie
En dan hopelijk zonder Traore en met Neres. Al heeft Neres gisteren ook niet alles laten en kunnen zien maar Traore? Blij dat hij einde seizoen weer lekker terug gaat naar Chelsea.
0 0