'De Boer noemde Ajax een boom met appels'

BvdPloeg, 09-03-2017 om 15:22, 6844 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Christian Poulsen is blij dat hij op het juiste moment is vertrokken bij Ajax. De Deen, die inmiddels geniet van het leven na het voetbal in Kopenhagen, vertelt in Het Parool dat hij een mooie tijd heeft gehad in Amsterdam.

Poulsen loopt hard, is individueel trainer bij het Deense B93 en hij reist met zijn familie de wereld rond. Heel anders dan zijn jaren bij Ajax, toen hij een leider moest zijn voor de jeugd. 'Ik was heel erg gericht op mijn plek in het elftal. Ik wilde spelen. Me laten gelden. Ik was met mezelf bezig. Totdat De Boer en ik op een dag een lang en goed gesprek hadden. De Boer zei: "Je speelt niet elke minuut, maar elke minuut dat je hier bent, ben je belangrijk. Die jonge gasten: ze kijken allemaal naar jou." Ik had dat kennelijk toch nodig, na al die jaren van profvoetbal, die bevestiging.'

Bij Ajax nam hij talenten bij de hand. 'Frank de Boer heeft dat voor de hele groep destijds mooi omschreven. Hij noemde de organisatie bij Ajax een boom met appels. Jaap Stam en Dennis Bergkamp liepen er rond als trainers, er waren looptrainers, krachttrainers, diëtisten, mental coaches. Allemaal kundige mensen die ons konden helpen om een betere voetballer te worden. Maar je moest wél zelf plukken. Ik noem geen namen, maar de jonge spelers die de meeste appels hebben geplukt, zijn ook het verst gekomen.' Ondanks dat Ajax verder wilde, vertrok Poulsen. 'Ik ben vertrokken als voetballer, niet als bankzitter.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Noxin
Nog steeds een held deze man. Ik zal nooit vergeten hoe hij de twee irritantste en hardste spelers van PSV (Van Bommel en Toivonen) binnen vijf minuten liet huilen, waarna ze geen knikker meer raakten.
0 0
JanTa
Dit Ajax mist een type Poulsen die iemand in 2en kan schoppen en het vuile werk opknapt voor anderen.
0 0
eros
Wat een held!
Had hem graag nog een jaar bij Ajax gezien.
Shone heeft nu een beetje dezelfde rol.
Goed om zo iemand erbij te hebben.
2 0
EenAjacied
Gouden gozer!
1 0
John Beton
Kan me nog goed de wedstrijd tegen psv herinneren, dat ie van bommel en toivonen binnen 5 minuten aan het janken bracht. Echt heerlijk was dat!
4 0
BvD27
Precies waar ik ook altijd bij Poulsen aan denk!
2 0
insectenverdelg
Daarin wonnen we die wedstrijd en gelijk het kampioenschap.
2 0
AFCsince98
Hahah daar denk ik bij hem vaak ook meteen aan idd. Dat gif missen we tegenwoordig in wedstrijden. Die mentaliteit. Zo ook afgelopen zondag.
3 0
iammike
Heerlijke speler was dit in de topwedstrijden
1 0