Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Sprak nog niet met Bosz, maar voel vertrouwen'

BartVeenstra, 04-03-2017 om 08:55, 6148 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Met de volgend jaar aflopende contracten van Joël Veltman en Kenny Tete in het achterhoofd hoopt Deyovaisio Zeefuik binnenkort de stap te kunnen maken naar het eerste elftal van Ajax. De rechtsback, die nu nog uitkomt voor Jong Ajax, speelt al sinds de F1 in Amsterdam.

'Van de F1 naar Ajax 1. Dat zou een mooi verhaal zijn', begint Zeefuik, die de jeugdopleiding vrijwel probleemloos doorliep. 'Alleen in de E2 was ik een twijfelgeval. Ik was toen al sterk en snel, maar voetballend bracht ik te weinig. Nu snap ik het, maar toen stonden de tranen in mijn ogen', vervolgt hij in gesprek met Ajax Life, waarna hij spreekt over zijn kansen in Ajax 1. 'Ik sta er nu als het moet. Ja, dat voel ik zo. Nee, ik sprak nog niet met Peter Bosz, maar ik voel het vertrouwen. En omdat iedereen achter me staat, speel ik veel lekkerder.'

Zeefuik, wiens broer overig Genero Zeefuik is, heeft Pepe en David Luiz als zijn voorbeelden. 'Een moderne verdediger moet sterk zijn. Ik had als kind al snel een sixpack. Ik moet nu soms worden afgeremd in het krachthonk, omdat ik mijn lichaam anders te veel belast', klinkt het vol energie. 'Je moet laten zien wie de baas is. Dat heb ik ook al van kleins af aan in me. Ik laat me nooit wegzetten. Dat gaat er ook niet meer uit, maar het moet niet doorslaan in onnodige kaarten. Bij Ajax hoor ik ook vaak genoeg dat ik moet leren dimmen. Het zit in mijn spel. Als iemand mijn teamgenoot een schop geeft, kom ik voor hem op.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Koenniiee
Mazraoui als back? @diverse

Leuk project, maar Sinkgraven kleunt tenminste nog echt in de duels. Mazraoui is een 'softie' (klinkt meteen zo negatief, helaas). Prima speler aan de bal, heeft absoluut de gunfactor van mij, maar zie ik niet verdedigend het niveau van Sinkgraven aantikken, laat staan die van Veltman.

Zeefuik gaat het redden. Als er niets geks gebeurd!
0 0
nuff-said
Is dit een moderne rechtsback of weer een tete? Hij valt nooit echt op voor mij omdat ik samenvattingen kijk van jong meestal
0 0
Ozymandias
Zeefuik is verdedigend erg sterk maar is daarnaast ook een rechtsback die de gehele flank bespeelt en regelmatig over de rechtsbuiten heen gaat. Hij moet hard aan zijn voorzet blijven werken maar in mijn ogen is hij nu al een relatief complete back. Mochten Veltman en Tete deze zomer vertrekken dan hoop ik dat Bosz in de voorbereiding op het volgende seizoen Clement, Mazraoui en Zeefuik onderling laat uitstrijden wie de basisplaats van Veltman over mag nemen. Al hoewel ik Sanniez en Owusu ook nog niet helemaal af zou schrijven.
0 0
Ajax4life16
Mazraoui zou nog kunnen, zelfde scenario als Sinkgraven, maar Clement op rechtsback? Dat zou wel heel armoedig zijn.
0 0
reaguurder
Mazraoui! Ben fan van die jongen. Hoop dat hij zich verder ontwikkelt en de dynamische back kan worden die we allemaal missen sinds Trabelsi (en Van der Wiel in zijn goede tijd).
0 0
gi0vanni
Ik volg Clement niet echt maar is dat nu echt zo'n groot talent?
0 0
Koenniiee
Meer een type Veltman. Niemand dacht dat Veltman het eerste zou halen, maar puur op wilskracht en slim voetballen toch zover geschopt.

Dat Clement JA haalt en ook nog dat niveau had ook niemand verwacht. Dus nee, maar zou best Ajax 1 kunnen halen als back of lopende buitenspeler.
0 0
gi0vanni
Ok, bedankt voor de informatie. Bij dit Ajax denk ik dan dit hij onder Peter geen rechtsback gaat spelen want dan ga ik er van uit dat Tete een betere back is en die moet al banken.
0 0
Ozymandias
Tete past totaal niet bij de speelstijl die Bosz voor ogen heeft. Hij is alleen verdedigend goed en in het moderne voetbal moet een back veel meer kunnen. Tete moet opzoek naar een club waar ze met drie centrale verdedigers en twee wingbacks spelen. Hij kan dan als meest rechtercentrale verdediger een hele goede speler worden.
0 0
FlyingDutchMan
Voldoende opties inderdaad, bijzonder dat hij centrale verdedigers als voorbeeld noemt. Had eerder verwacht dat hij een Dani Alves zou noemen ofzo, of een Lahm.
0 0
Pauw
Basistechniek is in elk geval een stuk beter verzorgd. Hoe zijn voorzet is weet ik eigenlijk niet.
0 0