Maduro: 'Wil jeugdtrainer worden bij Ajax'

BartVeenstra, 02-03-2017 om 18:25, 5965 views, 1900 |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voormalig Ajax-middenvelder Hedwiges Maduro ziet zichzelf na zijn carrière wel als jeugdtrainer fungeren op sportcomplex De Toekomst. Dat vertelt de speler van FC Groningen in gesprek met 1900.

Maduro vertelt allereerst dat Ajax enorm belangrijk voor hem is geweest en dat de Amsterdamse club voor hem ook altijd belangrijk zal blijven. 'Die goal in de Kuip, de winnende tegen Feyenoord, die vergeet ik nooit meer. Met de aanstekers die me om de oren vlogen toen ik niet precies wist waar ik de goal moest vieren. Ik dacht nog: beter dan dit gaat het niet worden, haha', doet hij een anekdote op.

De Almeerder komt nog geregeld een kijkje nemen op De Toekomst, maar weet ook dat jeugdspelers tegenwoordig niet altijd maar voor Ajax kiezen. 'Bij FC Utrecht en AZ krijg je ook een goede opleiding.' De vraag is wat Maduro na zijn loopbaan gaat doen. 'Zou ik wel jeugdtrainer bij Ajax willen worden. Daar heb ik een voorstelling bij. Ik ben opgegroeid in de Ajax-cultuur, maar heb in het buitenland geleerd hoe het ook kan. Ik zou meer een peoplemanager zijn trouwens. Niet iemand van de boekjes.'

Tenslotte verklaart Maduro veel te hebben opgestoken van oudere spelers. 'Bij Ajax kreeg ik te maken met Davids. Toen ik een partijtje van jong tegen oud aan het winnen was, dolde ik een beetje. Moet je niet doen bij Edgar, hè. Die gaf me zo'n zaag dat ik er geblesseerd van raakte. "Je moet ook kunnen incasseren", zei Edgar me toen. Ik heb het altijd onthouden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gras
Leuke, fijne gozer met prima positioneel inzicht. Kan denk ik goed met kinderen werken. Beetje Tahamata figuur. Halen en een kans geven. En neem Edgar mee alsjeblieft. Belachelijk dat die met pek en veren is vertrokken. Cruijff heeft met Rijkaard, van Basten en Koeman ook altijd ruzie gemaakt, maar stapte daar daarna overheen. Edje is een top jeugdman.
0 0
brullie
Waarom niet? Hij kent de club maar tijden zijn veranderd. Hij is zeker welkom!
0 0
Panama
Niet volgens de boekjes? Laat het de knvb maar niet horen hedwiges!
0 0
mistermiyagi
Kan prima de F2 trainen en later doorstoten naar de E,D,C enz.
1 0
JPC40
laat maar komen, daar ben ik mee eens.
1 0
wolterx
Over jeugd gesproken, Ajax zou scouts hebben gestuurd naar Schotland u16 voor Dembele of Gilmour
0 0
AFCsince98
Is dat die jongen van 14 die al z'n debuut maakte in jong Celtic?
0 0
wolterx
Ja, die Dembele. Ik denk dat ze voor Gilmour daar zijn
0 0
3sterrenAjax1
oud voetballers zijn altijd welkom. vooral jongens als van het schip silooy boeve of rep. die denken in de geest van onze johan!
1 0
Kupke
Laat hem maar komen.
1 0
SundayOliseh
Hij kan de jeugd wel goed het "tikkie breed" leren. Daar was hij expert in
0 -1
afcas
tja, die jeugdspelers denken ook liever beetje rustig bij een utrecht of az groeien en dan kan ik later altijd nog naar ajax. gaat helaas ten koste van t niveau van die jochies uiteindelijk.
1 0