Hulshoff: 'Hoef geen geld aan hem te verdienen'

JesseTH, 28-02-2017 om 07:50, 7540 views, Voetbal International |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Grote tijden breken aan voor Matthijs de Ligt. De 17-jarige verdediger van Ajax scoorde afgelopen zondag zijn eerste doelpunt tegen Heracles Almelo en meer speeltijd lonkt door blessures van Daley Sinkgraven en Nick Viergever en schorsingen in de Europa League van Joël Veltman en Davinson Sánchez. Samen met zijn begeleider Barry Hulshoff zoomt Voetbal International in op het leven van de jonge verdediger.

'Matthijs heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet, maar het past bij zijn capaciteiten. Hij staat met beide benen op de grond en kan Ajax nog veel plezier brengen', vertelt Hulshoff. Als het aan de grote Europese clubs lag, speelde De Ligt al niet meer in Nederland. Maar De Ligt heeft zichzelf andere doelen gesteld: het eerste elftal van Ajax halen. Daarom koos hij niet voor de vele makelaars die bij zijn vader aan de deur kwamen, maar voor de begeleiding van Hulshoff.

In de tweeënhalf jaar dat Hulshoff het Ajax-talent begeleidt, heeft hij een goed inkijkje gekregen in wat voor persoon De Ligt is. De verdediger bekijkt alles stap voor stap, maar weet wel wat hij wil. 'Daar handelt hij naar. Zijn vader en ik zijn daarin ondersteunend en de omgeving is rustig, maar uiteindelijk bepaalt Matthijs of hij het redt of niet. Mijn ervaring is dat als het in het koppie goed zit, de kans groot is dat een talent ver komt. Samen met zijn ouders, die Matthijs met beide benen op de grond houden, ondersteun ik hem waar nodig. Ik hoef geen geld te verdienen aan Matthijs, maar gun hem net zo'n mooie loopbaan als ik heb gehad.'

'Matthijs zit voor honderd procent in de voetballerij', vervolgt hij. 'Hij is niet alleen met zichzelf bezig, maar met het totaalplaatje. Ook op het veld. Bij Jong Ajax coacht hij zijn mede-verdedigers zelfs al. Natuurlijk heeft hij nog niet de ervaring en leeftijd om dat volledig uit te dragen, maar dat is een stap voor later. Hij is een echte Ajacied en blijft het liefst nog lang bij de club. Maar dat ligt ook aan het toekomstbeeld. Als Ajax in staat is om zijn generatiegenoten langer aan zich te binden, is dat gunstig voor Matthijs.'

Lees meer over de band van De Ligt met Hulshoff en over zijn doelen in 'Het Verhaal Achter: Matthijs de Ligt'.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
En dezelfde begeleiding zou Mees de Wit krijgen van Piet Keizer.

*Snik*
0 0
VierdeSterIn2023
Ajax, leer hiervan en promoot Hulshoff naar je talenten en hun ouders. Geef ze dat ajax-familie gevoel, dan blijven ze ook langer bij de club.
1 0
A Cohen
Eindelijk lees ik verstandige teksten van zijn begeleiders/adviseurs v.w.b. de toekomstige beoogde voetbal loopbaan/carrière van een talentvolle speler, hetwelk Matthijs de Ligt is.

Ik gebruikte bewust het woord zaakwaarnemer niet, want dat zijn gewoon geldwolven.

Zorg nou eerst dat je echt aan spelen toekomt in Ajax-1, dat je van vaste waarde wordt, mogelijk international, dan heb je inmiddels de nodige ervaring en kan je een stap maken naar een "grote" club.

Er zijn zoveel voorbeelden dat men direct voor het geld koos, hetgeen op de bank kon worden uitgeteld, zittend in een trainingspak.

Goed voorbeeld hoe het wel kan.
Zegt veel over de mentaliteit en denkwijze van Matthijs.
Een speler met echt heel veel potentie.
Bosz moet nu gewoon kiezen voor de Ligt in het centrum en Viergever / Riedewald / Sinkgraven laten vechten om de linksback positie.

En.....svp Tete op rechtsback.
0 -2
ajaxinho
Ik vind het wel bijzonder dat Tete zich nog niet heeft laten verkopen.
En dat hij niet in de media roept dat hij weg wil.

Hij zit daar zelf achter, daar ben ik van overtuigd.
Het kan dus wel.

Volgend jaar komt hij weer aan spelen toe.
Ajax gaat in de zomer vangen voor Veltman.
0 0
boris
Nu viergever geblesseerd is zou ik de ligt gewoon in het centrum zetten tegen wie dan ook. Speelt met zelfvertrouwen en zoals gister al aan werd gegeven bij vi, leeftijd maakt geen reet uit als die kwalitatief goed genoeg is.
2 0
wendoo9
Ik hoop dat er ooit in de voetballerij een salarisplafond gaat komen of een soort van regel dat een rijke Club( of Clubs die geen geld hebben maar dood leuk gewoon spelers blijven halen) niet alles kunnen kopen wat ze willen, of moet het een versterking zijn voor de basis elftal ! Je zal meer Club liefde krijgen, en alle Clubs kunnen weer aan een leuk team bouwen zonder dat elk jaar of transfer window spelers vertrekken ! Ajax 4 ever !
1 0
Rene1990
erg knap van hem .hij is een goede speler maar dat vond ik ook van Riedewald die komt nu langzaam wat terug maar dat kan de ligt ook gebeuren
0 0
Eduard
We hebben met de Ligt, vd Beek, Frenkie de Jong, Nouri, Kluivert, en Dolberg weer een heel aantal jongens uit de jeugd opgeschoven naar het eerste. Ook Karel Eiting mag daar wel tussen staan.

Dat is toch geweldig. Dolberg en Kluivert zijn aanwinsten voor in en we gaan zien of en hoe snel ze doorgroeien. Hetzelfde geldt voor de Ligt achterin. Maar de eerste tekenen zijn positief!

Fenki de Jong en Eiting kunnen wellicht over een jaar regelmatig aanspraak maken op een plaats als 6. Ze hebben het in zich.

En Nouri en vd Beek kunnen hopelijk doorgroeien naar een vaste plek op het middenveld.

Het gaat niet allemaal gebeuren Nee Maar welke club in Nederland kan dat zeggen Dat is toch een enorme prestatie van die jongens en van de opleiding. Er kan nog vast vanalles beter maar dit zegt wel dat we op de goede weg zijn.

En ja we moeten die jongens wel de tijd geven en niet zo negatief zijn als het even wat minder gaat. Daarom ben ik altijd voorstander van een paar oudere liefst ex Ajax 1 spelers die naast ze op t veld staan. (Sneider, Huntelaar (als pinch hitter), etc). We moeten hier af van keuzes voor types als Westerman.
0 0
Mr-MZ
Vind hem echt gemaakt voor bayern munchen over een aantal jaar!
0 -4
JesusZoonVanGod
Dan zullen ze alvast moeten beginnen met sparen daar in München. Als die jongen zich zo blijft ontwikkelen, dan zal hij een pittig prijskaartje om zijn nek krijgen!
0 -2
jackwolf
En daar gaan we weer met zijn allen... Zullen we na Nouri, Dolberg en Kluivert ( dit seizoen )beetje rustig aan gaan doen met deze jongen qua verwachting?
Diep triest wat voor reacties ik nu alweer over Dolberg lees. Gelijk van hero naar zero, bah.
3 0
JesusZoonVanGod
Veel mensen vergeten (of willen het niet zien) dat Dolberg pas 19 is. Jonge spelers kunnen nogal grillig zijn, de ene wedstrijd spelen ze de sterren van de hemel, de andere wedstrijd zijn ze onzichtbaar. Als hij straks een stukje meer ervaring heeft, dan zul je zien dat hij ook constanter wordt. De potentie heeft hij in ieder geval. 11 goals en 5 assists is ook niet eens zo slecht.
1 0
RaynoFischer
Precies en zo slecht doet Dolberg het nou ook weer niet, gewoon in de afgelopen Eredivisie wedstrijden 3 goals en 2 assists, ook qua spel doet hij nog goeie dingen.
Het is wat minder spectaculair en wisselvallig, maar dat is logisch
1 0
klopper
Ik vind hem niet zo wisselvallig. Hij krijgt alleen heel weinig ruimte en weinig lekkere ballen. Hier zijn Traoré en Younes debet aan. Die maken het dit Ajax bijna onmogelijk lekker te spelen. Lopen veel ruimte dicht, waardoor Dolberg weinig ruimte krijgt en Ziyech, Klaassen en zelfs Schöne vaak in de ruimte aan de zijkanten duiken, waardoor ze extra meters maken. Bijna iedereen ziet dit, maar Dr. Bosz weet het beter. Hij laat Ajax geweldig goed jagen bij tijd en wijle, maar is tactisch niet geweldig. Zijn wissels zijn erg matig en ruiken erg naar vriendjespolitiek.
1 -1
JesusZoonVanGod
Welke wissels vind je naar vriendjespolitiek ruiken? Ik neem aan dat Bosz probeert om de juiste wissels in te passen om zo goed mogelijk te kunnen presteren.
0 0
klopper
Bijvoorbeeld Dolberg eruit halen voor Neres...terwijl Traoré werkelijk niets te zoeken heeft in de spits. Hij laat steevast Younes en Traoré minuten maken, terwijl beiden al weken rijp zijn voor een plek op de bank. Hij houdt deze twee echt veel te veel het hand boven het hoofd. En 'slachtoffert' ons allergrootste talent.
1 0
talent020
Dolberg maakt dit jaar al ontzettend veel minuten, niet meer dan logisch dat Bosz hem spaart waar het maar kan zeker met het drukke schema voor de boeg. Cassierra is minder ver als gedacht dus is het niet gek dat hij Traore weer eens in de spits wou zien,( wat hij niet onverdienstelijk deed,)

op het oog lijkt het vriendjespolitiek, maar er zit wel degelijk een gedachte achter de wissels.
0 0
klopper
Het gaat mij om de tendens. Kluivert doet het uitstekend. Traoré komt terug, gelijk in de basis. Vervolgens bakt Traoré er al weken weinig van en doet hij bijna alles alleen. Kluivert krijgt erg weinig speeltijd ineens. Dolberg krijgt nauwelijks ballen en ruinte, mede doordat Traoré en Younes continu naar binnen trekken en nagenoeg nooit een bruikbare bal richting Dolberg geven. Komt er iemand in die dat wel doet haalt ie Dolberg er uit. Daarnaast komt Dr. Bosz steevast met verkeerde wissels en wisselt hij vaak heel laat. De intensie is beter, maar het tactisch inzicht is er ook onder Bosz niet echt.
0 0
Ruudje74
Staat al een mooi geraamte voor de komende 4 jaren: de Ligt, Onana, F.de Jong, van de Beek, Nouri, Sánchez, Cassierra, Neres, Kluivert, Cerny, Dolberg, Sinkgraven. Wat mij betreft ook nog een Tete en Riedewald erbij, maar of ze dat zelf willen
Ajax over 3 jaar:
Onana
Tete - Sánchez - de Ligt - Sinkgraven
F. De Jong
Donny vd Beek - Nouri
Neres - Dolberg - Kluivert
Bank: Cassierra, Cerny....
Maar het kan zo weer anders worden (hoog bod op een speler, tijdelijk verval van een speler, dus bank en wil weg)
0 0
Ruudje74
Maar Riedewald voor Frenkie mag ook
0 0
zuidzuid
Ja lekker sjokken en tikkie breed.
0 0
Ajaxbrl
Vooral De Ligt , Sanchez en Kluivert gaan Ajax in de toekomst veel geld opleveren..
0 0
koeman1
praat ze maar vast naar barca of zoo iets de eerste 5 jaar nog hier blijven a.u.b.
0 0
zuidzuid
Sanchez al in de nabije toekomst ben ik bang. Bij Barca gaan er 2 verdedigers weg deze zomer en er zal toch wat nieuws moeten komen: kaartje van €50.000.000,00 om de nek.
0 0
pinballmagic
Kaartje om de nek NIET TE KOOP
0 0
Hans Kraay Jr.
De Ligt, Sánchez en Kluivert ruilen voor MSN.
0 0
Ruudje74
Neres ook, Klaassen ook, Ziyech ook
0 0
Ruudje74
En Dolberg ook
0 0
stefan pluim
Bijzonder, ging het maar vaker zo.
Echt een heel groot talent.
Succes. En hoop zeker nog een paar jaar te genieten van zijn kunsten bij Ajax.
1 0
chrisjuhhh
Jongens als Nouri , Donny , Frenkie denken er ook zo over en zullen niet een twee zwichten voor het grote geld , geld dat heus wel een keer komt als ze 25 26 zijn en 4 5 miljoen man daar laat je generaties van leven en waarom altijd maar meer en meer als je het naar je zin hebt en altijd verzekerd ben dat je speelt ( tegen die tijd )
0 0
La Bomba
Er zal niet snel een middenveld komen in Ajax 1 met Donny-Frenkie- Nouri en zal dus 1 van deze jongens wel verhuurd gaan worden of men wil weg volgend jaar.
We dachten met Bazoer ook een vaste kracht te hebben en zie waar hij nu is.
0 0
chrisjuhhh
Je zag al dat Bazoer het tempo niet aankan van eerder genoemde spelers en deze spelers doen in niets onder en zijn zelfs beter dan het huidige middenveld .
Donny - Klaassen
Nouri - Ziyech
de Jong - Schone

zeg het maar , maar ik kies voor het linker rijtje volgend seizoen
0 0
DoorenAFCA
eerste competitiedoelpunt*
0 0