Poulsen verwacht lastige klus voor Ajax

BVeenstra, 25-02-2017 om 15:05, 4568 views, BT |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voor voormalig Ajax-middenvelder Christian Poulsen is de aanstaande Europa League-ontmoeting tussen FC Kopenhagen en Ajax een bijzondere. De Deen speelde namelijk voor zowel Ajax als FC Kopenhagen (2000-2002 en 2014-2015). In gesprek met het Deense medium BT vertelt hij over de kansen van FC Kopenhagen tegen Ajax.

'Ajax heeft nog altijd de focus liggen op jonge spelers, terwijl FC Kopenhagen wel speelt als een international team', begint de oud-Ajacied. 'Het is dus moeilijk voor Ajax om te scoren en te winnen. Kopenhagen is al lang ongeslagen en men lijkt ook stabieler dan Ajax. Ze lijken robuuster en meer internationaal.'

Eerder dit seizoen speelde FC Kopenhagen nog in de Champions League en toen zag Poulsen zijn voormalige team indruk maken. 'Ze hebben laten zien, ook tegen FC Porto, dat ze kunnen spelen op hun manier. We hebben Kopenhagen dominanter zien spelen, ook met de bal. De uitwedstrijd bij FC Porto liet dat nog zien en dat betekent wel iets', vervolgt de Deen, die inziet dat FC Kopenhagen wel een jong team heeft. 'In de Premier League zie je nog weleens dat een team helemaal geen Engelse spelers heeft. Het is daarom cool dat er bij FC Kopenhagen ook spelers uit Kopenhagen spelen. De fans kunnen zich daardoor identificeren met de spelers.'

Tobias Linderoth
In 2006 speelde Ajax en FC Kopenhagen voor het laatst tegen elkaar. Destijds wisten de Denen ten koste van Ajax het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken en onder meer Tobias Linderoth was er toen bij. 'Ik denk dat het een goede loting is voor FC Kopenhagen. Je kunt natuurlijk discussiëren of er makkelijkere of moeilijkere tegenstanders geloot konden worden, maar je mag hier best blij mee zijn.'

'Ajax zal niet meer zo sterk zijn als dat ze vroeger waren, toen wij tegen ze speelden bijvoorbeeld. Ik denk dat FC Kopenhagen zeker goede kansen heeft. Het verschil met het Kopenhagen van nu en in 2006? Dat is lastig. Ik denk dat ons team destijds fysiek erg sterk was en het team uit 2010 was meer gericht op individuele kwaliteit. Het huidige team is daar denk ik een combinatie van.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
meerzicht
Als ik al die berichten moet geloven moeten we wel heel bang worden voor Kopenhagen. Hahahaha... Nou ik,zit nu al met knikkende knietjes. flikker toch op. Kopenhagen is niets meer dan een leuke ploeg die er samen met Ajax een leuke,pot van kan maken. Maar om er nu echt nachten wakker van tebstaan liggen. Uhhh... Nee sorry. Wat niet wil zeggen dat ze niet van ons kunnen winnen. Maar het wil ook jiet zeggen dat wij niet van hun kunnen winnen. Dus zullen we nu stoppen met dit slappe gelul. AS kunnen we nu weer gewoon achtergrond info krijgen bijv. Wie wel en niet speelt en wat ze in de competitie doen en zo. Dat oefenloze gelul van mensen die menen te moeten vertellen hoe zwaar of hoe zwaar het niet zal worden... Eeen beetje VI gelul. Pffff wat een geneuzel.
0 0
gi0vanni
In de media is slecht nieuws beter dan geen nieuws. Dus als je je hier aan stoort kun je beter niet op titels drukken waar je je aan stoort. Bespaart je een hoop frustratie en dan hebben de gene die er wel op willen reageren geen last van. de
0 0
gi0vanni
In de media is slecht nieuws beter dan geen nieuws. Dus als je je hier aan stoort kun je beter niet op titels drukken waar je je aan stoort. Bespaart je een hoop frustratie en dan hebben de gene die er wel op willen reageren geen last van.
0 0
gi0vanni
In de media is slecht nieuws beter dan geen nieuws. Dus als je je hier aan stoort kun je beter niet op titels drukken waar je je aan stoort. Bespaart je een hoop frustratie en dan hebben de gene die er wel op willen reageren geen last van.
0 0
Bensco
In dit stadium van de Europa League ga je nu eenmaal tegenstanders tegen komen van niveau. FC Kopenhagen gaat geen makkelijke opgave worden maar het is zeker mogelijk. Veel van die gasten hebben het niet gehaald in het buitenland en zijn terug gekeerd naar Kopenhagen. Boilesen en Cornelius als meest bekende voorbeelden. Ook die spits Santander heeft op het internationale podium weinig waar gemaakt. Ook hun CL campagne ben ik niet van onder de indruk. 3e worden in een poule met porto, leicester en club Brugge is best matig. Wij zijn groepswinnaar geworden en draaien na een inwerkperiode onder een nieuwe trainer ook solide mee. Dit moet haalbaar zijn
0 0
fc Barcelona_ke
Iedereen praten maar.. we hebben net doorbekeren na gewonnen van legia die had tegen real madrid gewonnen en boven lissabon van poule geëindigd.. we zullen fc kopenhagen ook moeilijk maken. Net niet of net wel hebben we dan tevreden
0 0
Simon1
Het is niet dat Kopenhagen zo'n topclub is, maar Ajax is het ook niet meer. Dit is ons podium en we hebben nog een lange weg te gaan om terug aan de top te komen, een hele lange weg.
0 0
Freddy Al
Is toch alweer de zoveelste Deen met sympathie voor Ajax die ons waarschuwt
(Zou dan Gijppie geen gelijk krijgen en dit toch een serieuze tegenstander zijn?)
Gewoon rekening houden met een ervaren en goed georganiseerde tegenstander,we hebben zeker een goede kans maar het gaat geen makkie worden
0 0
Babangida83
Gijppie en Derksen zijn altijd een beetje denigrerend over alles wat ze niet zo goed kennen. Dus daar hoef je sowieso niet naar te luisteren.
0 0
Simon1
Christian Poulson was toch één van de beste aankopen voor Ajax. Ik zal de wedstrijd tegen PSV en tegen Milan toch nooit meer vergeten. Zonde dat we toen onnodig gelijk speelde tegen Milan.
0 0
RaynoFischer
Pfff Kopenhagen wordt echt neergezet alsof het een wereldteam is.
Ze hebben een aardig team, maar het is geen Real Madrid ofzo :p
Ik denk dat we minimaal gelijkwaardig zullen zijn, zullen spannende wedstrijden
0 0
3*stars*3
Dit moet voor de Ajacieden toch als doping werken, als ze dit allemaal horen en zien.
Vooral beeld van die blije Kopenhagen spelers na bekendmaking van loting.

Ben met LocoChico eens, we hebben nu eindelijk wat meer balans qua leeftijd.
Lasse en Viergever zijn 30 en 27, dan heb je ook nog Veltman, Klaassen, Ziyech, Sinkgraven en Traoré die al wat jaartjes meelopen.

We mogen Kopenhagen niet onderschatten maar we gaan het niet opnemen tegen wereldtoppers.
Als je 9/10 spelers van Kopenhagen een contract gaat aanbieden, willen ze morgen naar Amsterdam komen...
1 0
Beretta
Toch best pijnlijk dat de publieke perceptie is dat wij het eerder moeilijk krijgen met Kopenhagen dan andersom. Tijd om dat om te draaien dus.

Een winst in deze ronde kan ons heel veel moois opleveren. De spelers zullen een aardige boost in zelfvertrouwen krijgen en tegenstanders zullen weer een stukje angstiger zijn als ze tegen ons spelen.

Iig lijkt het me onwaarschijnlijk dat onderschatting een rol gaat spelen. Het is ook een uitstekende gelegenheid voor spelers zoals Klaassen om te laten zien dat ze daadwerkelijk een Europees niveau hebben. In zijn geval qua voetbal, maar ook qua leiderschap.
0 0
insectenverdelg
t is gewoon een pot met prima kansen. Daarnaast zijn er wedstrijden dat als je gunstig loot (Gent genk of anderlecht nicosia), je gewoon zomaar goede kansen op een halve finale hebt. T zal niet makkelijk zijn, en dit is ongeveer ons niveau. Maar dat denigrerende over Ajax die alleen uit van Rostov tot nu toe verloor dit seizoen Europees gezien.
1 0
Justin4195
Zij gaan ons dus volledig onderschatten en wij klappen er vol bovenop... met een beetje mazzel maken we de kansen wel en heb je sws kans op uitdoelpunten... in de arena zie ik Kopenhagen ook niet snel scoren dus neem aan dat deze in de pocket is
0 0
AjaciedForLive
Ajax gaat winnen, iedereen praat over Ajax alsof ze met alle geluk van de wereld laatste 16 gehaald hebben. Ajax is dus een underdog.
0 0
insectenverdelg
we wor de en zo de underdog ingeschreven, kan alleen maar meevallen.
0 0
Myers
Op basis van de uitslagen zijn we ook de underdog. Alleen laten de uitslagen de verneukte kansen niet zien.
1 -1
insectenverdelg
waarom? we hebben Europees prima resultaten dit jaar. Zijn lastig te kloppen en scoren bijna altijd. Verder hebben ze tegen Ludgerusstraat 2-1 en 0-0 gespeeld. imo vergelijkbaar dus.
0 0
Myers
Je vergeet alleen Rostov. Niet dat dat er nu nog toe doet, maar toch. Ik had het ook puur over de uitslagen he?
0 0
insectenverdelg
ik vergeet rostov helemaal niet. en uit tegrn PAOK was ook dramatisch. Legia was niet best, maar waren meer dan de terechte winnaar. Kopenhagen is nieuwe ronde, nieuwe kansen. T zal heus niet makkelijk zijn, maar onze ods zijn echt beter dan tegen Gladbach? United, schalken of Lyon durf ik wel te beweren. fijn dat daar volgend ronde al 2 van kwijt zijn dus?ochten we doorkomen.
1 0
Myers
Als we deze ronde door komen, kunnen er hele gekke dingen gebeuren.
1 0
NouridolbergNeres34
Ja dan gaat het echt leuk worden.
0 0