Viergever: 'Dat zegt wel iets over dit Ajax'

BVeenstra, 23-02-2017 om 22:30, 4036 views, RTL 7 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matchwinner Nick Viergever vindt net als aanvoerder Davy Klaassen dat Ajax het duel met Legia Warschau veel eerder had moeten beslissen. De Amsterdammers wonnen met 1-0, maar hadden behoorlijk wat kansen op meer.

'Je speelt het niet goed uit, dat gebeurde tegen Vitesse ook al. Bij de kansen die je krijgt, moet je scherp zijn. Dat hebben we verzuimd te doen. Dat moeten doelpunten zijn op dit niveau, je zou jezelf te kort doen als het nog 1-1 wordt. Gelukkig is dat niet gebeurd', vertelt Viergever bij RTL 7, waarna hij spreek over zijn doelpunt. 'Amin schoot op de goal en dan hoop je op een foutje van de keeper. Hij kreeg hem niet ver weg, dan valt 'ie voor je en dan is het tegen de touwen en juichen. Wie het doet, maakt niet uit, maar als je dan zelf scoort, is er wel pure emotie.'

In de slotfase zag Viergever dat Ajax het steeds moeilijker kreeg met Legia Warschau. 'Dan snak je naar het einde, iedereen zat er ook wel doorheen. Er kwam veel ruimte op het middenveld en daardoor werden de afstanden groter. We hebben als team gestreden en dat zegt ook wel iets over dit Ajax', vervolgt de verdediger, die nog niet heel erg met de loting van vrijdag bezig is. 'Ik weet dat Schalke en Anderlecht door zijn. Dat zouden mooie wedstrijden zijn, maar we gaan het morgen wel zien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
godofajax1900
Ik moest gisteren zo lachen.om een gozer die voor de wedstrijd zei. dat nick viergever zou scoren .en verdomd scoort ie ook nog
0 0
DoorenAFCA
Ongelooflijk hoe goed deze jongen speelt. Zat gisteravond wederom tussen iedere hoge bal, ontzettend vaak voor zijn man uitkomen en onderscheppen, heerlijk.
0 0
Dennis126
Apart dat er nog helemaal niet over zijn contractverlenging gesproken wordt.
In de zomer zullen er vast clubs interesse gaan tonen en dit moet Overmars voor zijn.
Is toch een onbetwiste basisspeler geworden.
0 0
@Maar7en
Grappig dat ie nu de hemel in geprezen wordt. Weet nog de wedstrijd tegen FC Twente.... ongeschikt, AZ spelers slagen nooit bij Ajax, die gast kan er niks van.... twee maanden terug en nu meedingend als Ajacied van het jaar! Opportunisme is bij AS niet vreemd.
2 -5
insectenverdelg
en aan welke kant sta jij? volkomen kut of geweldig? Persoonlijk zie ik m graag verlengen. Overigens zag ik ze ophalen tv de redding van Riedewald helemaal bedoelen. Echter verliest hij eerst knullig de bal? wandelt dan eerst nog een beetje terug om vervolgens met geluk nog in volle sprint een doelpunt te voorkomen. En dat zie je bij Viergever veel minder
2 -1
@Maar7en
mijn kant? Nou was blij dat Ajax hem destijds haalde vanwege zijn leidende rol bij AZ. Verder altijd handig een multi inzetbare speler. Maar hoe hij dit seizoen speelt verbaast me licht. Vorig jaar was hij al een half jaar goed bezig en dacht ik dat het op de toppen van zijn kunnen was. Hij blijkt zich echter nog verder te ontwikkelen. Zie hem er graag bij.
0 0
Ajax#1900
Er zijn altijd wel een paar figuren die opportunistisch gaan schreeuwen. De meeste mensen zien ook wel dat Viergever het prima doet en terecht alles speelt.
1 0
Ajax#1900
Er zijn altijd wel een paar figuren die opportunistisch gaan schreeuwen. De meeste mensen zien ook wel dat Viergever het prima doet en terecht alles speelt.
0 0
Mözil
Misschien wel de Ajacied van het jaar?
1 0
X-RaY
Goal was em gegund en speelde weer een degelijke pot vandaag.
0 0
NouridolbergNeres34
Viergever is niet te stoppen dit seizoen lcv of linksback maakt niks uit hij presteert geweldig!! Verlengen dat contract die man geeft alles.
4 0
Rolleman
topper!
1 0
Nieuwegein
viergever is voor mij 1 vd grootste revelaties binnen ajax. vd gebeten hond naar in mijn ogen een dragende kracht. mag van mij nog een aantal jaar in ajax 1 staan
3 0
Hillie99
Blind was ook verguisd kon er niks van en deeed het prima daarna. Viergever heeft positief verrast met sanchez Baast hem.
0 0
arigold
Een beetje zoals Moisander zich ontwikkelde
0 -1
afcaman
Moisander haalde echt nooit het niveau dat Nickie de laatste maanden laat zien. Ook ik was echt totaal geen fan toen Nick kwam maar man wat een prestaties levert hij de laatste tijd.
1 0