Bosz legt uit: 'Even rustig aan doen met Neres'

BVeenstra, 23-02-2017 om 18:55, 4390 views, RTL 7 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Peter Bosz heeft vlak voor de aftrap van het Europa League-duel tussen Ajax en Legia Warschau aangegeven waarom hij niet met David Neres begint. Volgens de oefenmeester is de Braziliaan er nog niet helemaal klaar voor.

'Dat hij bij de selectie zit, betekent dat hij kan invallen. Hij komt uit een zwaar toernooi en is fit, maar neem van mij aan dat er wel de nodige veranderingen zijn geweest voor hem. We moeten dus even rustig aan doen', aldus Bosz bij RTL 7, waarna hij verklaart waarom Justin Kluivert niet bij de selectie zit. 'Hij heeft twee dagen geleden een hele wedstrijd gespeeld (met O19, red.), dan kun je niet fris op de bank zitten.'

Bosz geeft verder aan dat zijn ploeg zorgvuldig moet omgaan met de kansen. 'De les die we hebben geleerd van vorige week is dat je effectief moet zijn in Europa. Je krijgt niet zoveel kansen als in de nationale competitie', vervolgt de trainer, die weet dat Legia Warschau fysiek sterker is. 'Dan moet je de bal snel rond laten gaan, zodat je uit de duels blijft.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Ik zou willen dat ie óók even rustig aan ging doen met Traoré en Younes.... laat ze even rusten op de bank!. Zet er twee anderen in. Te beginnen bij zondag tegen Heracles. Kluivert en Neres dan maar?.
0 -1
gras
Ten eerste is dat eerst-maar-even-leren-kennen gelul van Bosz gewoon typisch voor een onzekere trainer, die als de dood is dat zijn gezag wordt aangetast. Net zoals hij met Ghazi om ging. Die maakte ook een opmerking over lievelingetje Traore en dat was al te veel.

Ten tweede speelde Traore weer dramatisch. Zo lichtzinning en zwak. Dat kan niet slechter. Heerlijk om juist een aankoop dan in te laten vallen. Laat die jongen gebruik maken van de ruimte nu die Polen kwamen.

Ten derde: Je kreeg 4 ajacieden die of bek af waren of gewoon niet zo snel op een genant slechte counter, terwijl die Neres al drie keer de achterlijn zou hebben aangetikt. Je staat voor: NATUURLIJK breng je dan een snelle speler in.
3 -1
ajax2004
kan je nog wat meer over neres vertellen als je hem zo goed kent
0 0
NouridolbergNeres34
Bosz en invallen... gebruikt bijna nooit al zijn wissels vandaag ook maar 1, zondag speel je weer ziyech zat er al doorheen. had Neres gewoon gebracht man alsof traore de pannen van het dak speelde.
1 -1
Simon1
Effectief... Wellicht dat je die toch nog even moet uitleggen aan de spelers.
0 -2
LANS
1-0 : EFFECTIEF

Snappie ?

Hup AJAX
1 -1
Ajax_33
Bullshit dit rustig aan doen gebeuren
6 -1
Knalpot
nope
0 0