[Update] Ajax start met verwachte basiself

BVeenstra, 23-02-2017 om 17:35, 33269 views, AD, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax zal donderdagavond waarschijnlijk aantreden met dezelfde opstelling als afgelopen zondag tegen Vitesse. De Amsterdammers missen Daley Sinkgraven, waardoor Jaïro Riedewald opnieuw een basisplaats krijgt, meldt het Algemeen Dagblad.

Voorin krijgt Bertrand Traoré op rechts weer de voorkeur en ook Amin Younes staat waarschijnlijk op het wedstrijdformulier. David Neres begint als nieuweling voor het eerst op de reservebank. Naast Sinkgraven ontbreekt ook Kenny Tete door een schorsing. 

Vermoedelijke opstelling: Onana; Veltman, Sanchez, Riedewald, Viergever; Klaassen, Schöne, Ziyech; Traoré, Dolberg, Younes.

Update - 17.37 uur
Ajax zal tegen Legia Warschau aantreden met de verwachte opstelling. Dat betekent dat Jaïro Riedewald door de blessure van Daley Sinkgraven opnieuw centraal achterin speelt en Nick Viergever als linksback. Verder zit nieuwkomer David Neres op de bank.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sanchez, Riedewald, Viergever; Klaassen, Schöne, Ziyech; Traoré, Dolberg, Younes.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Amsterdamsetrots
Gun het Riedewald van harte en hoop dat hij een sterke pot speelt, echter doet viergever het nog altijd heel goed en vind ik Sinkgraven momenteel een betere back dan bovengenoemden.
1 0
Robinjo1988
Mooi voor Riedewald en hopelijk blijft hij in de basis.
1 0
godezonensuper
Sinkgraven en Viergever doen het uitstekend?
1 0
Robinjo1988
Viergever is beter dan Sinkgraven als back.
0 0
Kingoffdatoilet
Wanneer Sinkgraven weer fit is mag hij het wel eens op Ziyech zijn plek proberen. Hij heeft nu loopvermogen en vertrouwen gekweekt, daarnaast speelt Ziyech al een paar potjes bagger. Mensen, stop nou eindelijk eens met klagen over Younes en zeuren om Kluivert. Younes is de beste linksbuiten in de selectie.
0 -2
Joseph
Nouri op de plek van Ziyech. Kluivert op de plek van Younes, kluivert heeft dan een wedstrijd of 16 krediet om 3 assists en 1 goal te creëren..
1 -1
afcas
als hij net zoveel dribbels in die tijd voltooid als younes wel ja. alleen als je zijn minuten erop terug kijkt gaat dat hem nooit lukken.
0 0
JannickAFCA
Beetje off topic maar iemand enig idee wanneer de loting is voor de volgende ronde?
0 0
AFCSANCHEZ
Morgenmiddag om 13:00.
0 0
MSwertz92
Weten we ook al wat de datum(s) is(zijn) waarop de volgende speelronde gespeelt wordt ?
0 0
atalantanio
9 en 16 maart.
0 0
Web
Prima opstelling, lekker laten staan, enigste zwakke plek is Veltman nu nog.

Sinkgraven stand in voor Ziyech, want die speelt matig de laatste tijd, maar is dan nog steeds beslissend
0 -2
RusselWestbrook
Hahahaha. Oh man.
0 -1
BrandjeXL
Wat mij betreft mag de achterhoede het hele seizoen zo blijven staan. Tegen Vitesse voor het eerst dit seizoen geen echte kans weg geveven.
0 0
mistermiyagi
Traore en Younes voor Kluivert en Neres.
0 -1
Jood1983
Kluivert is er niet bij...onder 19 van de week gespeeld
0 0
gras
Prima. Riedewald krijgt een enorme opsteker door twee keer op rij in de basis te staan. Ook nog eens in een Europese knock out wedstrijd.

Younes is steeds teamgerichter aan het spelen. Die wisten die Polen niet af te stoppen. Klaassen is in vorm. Schone weet dat het beter moet, Traore hopelijk ook en zo niet, dan Neres wel.

Veltman is nu wel hersteld en scherp. Hopelijk. Want hij dekte die Tighadouini ook op zoveel meter, dat een crossbal die lang onder weg was nog eerder bij de spits was dan Joel, waardoor een grote kans voor Vitesse ontstond.

Zeker nu Tete er niet is, moet Veltman in vorm zijn.

Wie zijn er verder nog als rechtbenige verdedigers? Zit de Ligt erbij?
0 0
Van Reenen
Nee, De Ligt n Kluivert zijn niet geselecteerd. Dus blijft over Heikoo, Heikoo Westerman, wie kent hem niet........
1 0
gras
Vreesde ik al. Dus met een blessure achterin heb je direct een probleem. Onbegrijpelijk zeg. Dan moet toch een JA verdediger op de bank zitten voor de zekerheid?
0 0
klopper
Ik vond het erg sterk ogen tegen Vitesse. Wat mij betreft mag Tete wel een kans krijgen, maar Veltman speelde zondag erg sterk. Alleen voorin blijft een drama. Dolberg heeft het heel erg moeilijk mede omdat er weinig aanvoer is vanuit Traoré en Younes. Die twee lopen tevens continu de ruimtes dicht voor Ziyech en Klaassen. Met Kluivert is het al een verademing ondanks dat hij niet lekker speelt. Je merkt gelijk dat Ziyech, Klaassen en zelfs Schöne in die ruimte duiken. Ben benieuwd wat het gaat worden als Neres ipv Younes speelt en Kluivert invalt voor Traoré.
0 -1
TimAFCA
Is Tete niet geschorst?
1 0
klopper
Zeker. Ik bedoel ook niet per se de wedstrijd tegen Legia. Meer in het algemeen. Ik vond Tete altijd een geweldig effectieve tackle in huis hebben.
0 0
Jood1983
Ik weet niet over welke wedstrijd jij het hebt, maar Tete pakte rood in de heenwedstrijd dus acht ik de kans niet heel groot dat hij speelt
0 0
Web
Veltman erg sterk zondag, ik heb dezelfde wedstrijd als jou gezien?

Hopelijk blijft Zeefuik zich goed ontwikkelen, Veltman door selecteren, verkopen Overmars weet hem wel te slijten voor veel geld.
0 0
LuisSuarez2010
Veltman zondag sterk? Kluivert is er niet bij.
0 0
Mark11
Zal dan waarschijnlijk de eerste keer worden dat het AD de opstelling goed heeft.
4 0