Maduro heeft 'apart gevoel' bij vertrek Bazoer

JesseTH, 22-02-2017 om 15:45, 4871 views, VICE Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In het hedendaagse voetbal debuteren er om de haverklap jonge talenten, maar veel van die talenten krijgen te maken met het welbekende dipje. Hedwiges Maduro, die ooit zo'n talent was, kan hierover meepraten. Hij erkent de druk in gesprek met VICE Sports.

'Er komt zoveel op je af', vertelt hij. Maduro maakte toentertijd in korte tijd zijn debuut in de UEFA Cup, de Eredivisie en na vijf keer gespeeld te hebben in de Nederlandse competitie werd hij opgeroepen voor het Nederlands elftal. 'Ineens kent iedereen je. Je krijgt zoveel reacties. En dat is alleen maar meer geworden met social media. Iets meer begeleiding zou daarbij fijn zijn, vindt hij. 'Bazoer was een van de belangrijkste schakels voor Frank de Boer, hij stond zelfs in Oranje. Dan is het moeilijk als je ineens op de bank komt te zitten. Ajax had best vertrouwen uit mogen spreken, zo van: blijf gewoon hier, je tijd komt nog wel weer. Ik heb daar toch wel een apart gevoel bij.'

Volgens oud-Ajacied Sonny Silooy zijn de talenten van tegenwoordig juist te snel tevreden. 'Je hebt voorbeelden zat van talenten die een dippie van jewelste kregen en daar nooit meer uitkwamen. Riechedly Bazoer, Anwar El Ghazi, Viktor Fischer, Ricardo Kishna. Ze waren nooit gewend om op de bank te zitten. En dan moeten ze ineens terug knokken. Een beetje harder werken word je niet slechter van, hoor.' Verder deelt Silooy zijn ervaring in de afgelopen jaren als jeugdtrainer van Ajax. Hij ziet dat men elkaar niet meer durft aan te pakken. 'Cruijff pakte je keihard aan. Hij wilde je mentaal testen. Dat heeft er een keer voor gezorgd dat Marco van Basten huilend bij de training wegliep. Marco dacht dat het persoonlijk was, maar dat was niet zo.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gras
Ik vind het een demagogisch verhaal van Silooy. Maduro heeft dit zelf meegemaakt en geeft juist aan dat het helemaal geen onwil is om op de bank te moeten wachten op je kans. Zolang je maar wel vertrouwen krijgt. Maar als je wordt genegeerd en het idee krijgt dat de trainer niet alleen een ander beter vindt, maar jou gewoon niet geschikt vindt voor het Ajax spel, wat voor opties heb je dan?

En dat is precies wat Bosz heeft gezegd bij studio voetbal. Hij gaf aan dat deze jongens onder de Boer een ander spelletje speelden.

Sorry, maar Bosz zit er gewoon knalhard naast wat Bazoer, Tete en Riedewald betreft.
0 -1
EVH
Bazoer moe tik nog zien.
Maar van Tete en Riedewald verwacht ik heel veel in de toekomst.

Bosz zit er niet naast. Hij maakt gewoon andere keuzes op dit moment.
0 0
dondonny
AS, is het een idee om een overzicht te maken met alle spelers die afgelopen jaar met de minuten die ze hebben gemaakt en hun aandeel daarin. Van van der hoorn tot aan gudelj in China
1 0
Aianteia
Goed idee!
0 0
Bazenvan95
Of een overzicht van het verloop van carrières van jongens die in de afgelopen 5 tot 10 jaar weg zijn gegaan door de achterdeur, omdat ze gebrek aan speeltijd hadden.. Met name de buiten spelers. Dan zie je dat gebrek aan doorzettingsvermogen en mentaliteit funest is. Vrijwel niemand heeft via een omweg de weg omhoog gevonden, simpelweg omdat als het hier niet kan, het waarschijnlijk nergens lukt Die jongens hebben een verkapt beeld van de werkelijkheid omdat ze in de jeugd week in week uit worden gebombardeerd tot toptalenten. Waardoor spelers als Denswil of tete speeltijd willen afdwingen zonder een staat van dienst. Zaakwaarnemers en voortijdige interesse van het buitenland(waar ze meestal nauwelijks doorbreken) helpen daar niet bij. Ik denk dat ze bij bijvoorbeeld Ajax in de opleiding jongens goed moeten afschrikken met deze voorbeelden en heel erg moeten inzetten op het belang van mentaliteit. Misschien helpt het als ze oud voetballers laten uitleggen hoe een soortgelijk scenario er voor zorgde dat ze nooit het volste uit hun carriere konden halen. Ook economisch zal je denk ik veel meer er uit halen als je langer kan genieten van hoge salarissen, dan dat je verleid wordt voor een hoog bedrag en daarna steeds minder krijgt. Ik denk dat ze dan ijzersterk zijn als ze het eerste halen en het accepteren als ze af en toe op de bank belanden.
0 0
M.Olsen
Het probleem is dat dit soort jongens het raar vinden als ze aan de kant gezet worden. Ze beseffen niet wat voor club Ajax is, en kijken alleen kritisch naar anderen. Soort overtollige arrogantie, maar dat hebben helaas vrijwel alle jongeren deze tijd.

0 0
Pauw
Probleem is inderdaad dat dit soort heren zichzelf al veel te snel een vedette wanen, terwijl ze zich dat helemaal niet kunnen permitteren. Vervolgens worden ze al klagend op het bankje gek gemaakt door zaakwaarnemers die maar al te graag gebruik maken van ontevredenheid en vervolgens jarenlang kunnen verdienen aan het stempel 'supertalent'.

Vechten of vluchten. Bosz doet mijn inziens - en voorzover ik dat kán weten - helemaal niets verkeerd. Bazoer heeft al 121 minuten mogen maken in Duitsland.
0 0
Horrontelli
Ik denk dat Ajax best heeft gezegd dat hij wat geduld moet hebben en dat zijn tijd komt. Maar als je een zaakwaarnemer hebt die de hele tijd zegt hoe goed je bent en dat je ergens anders wel wordt gewaardeerd, dan ben je daar als jong mannetje gevoelig voor. Er is een rol voor ouders, vrienden, collega's om de speler en de zaakwaarnemer aan te spreken. Denk niet aan de korte termijn maar aan de lange termijn. Ben je goed en werk je hard kom je altijd op je pootjes terecht.

Ik twijfel of Bazoer de goede mensen om zich heen heeft.
0 0
nuff-said
Zijn broer is zijn zaakwaarnemer. Go figure
0 0