Onana in Europa League Elftal van de Week

JesseTH, 17-02-2017 om 12:28, 3890 views, Europa League | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

André Onana is verkozen tot beste keeper van de week in de Europa League, getuige zijn plaats in het Elftal van de week. Dit is voor de doelman uit Kameroen een prachtige beloning voor een sterke periode bij Ajax.

Hij blonk donderdagavond tegen Legia Warschau wederom uit met enkele fraaie reddingen. Daarnaast was hij ook een rustpunt voor het elftal als het aankwam op meevoetballen. De jonge goalie hield wederom zijn doel schoon en verschafte Ajax daarmee een goede uitgangspositie voor de return. 

Onana kent momenteel een ijzersterke periode bij Ajax onder de lat. In de afgelopen vijf wedstrijden, alle competities meegerekend, hield hij alle vijf de wedstrijden de nul. Zondag speelt Ajax een belangrijke competitiewedstrijd, uit bij Vitesse. Voor Onana een mooie kans om nog een wedstrijd aan zijn reeks toe te voegen.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
pinballmagic
Goed gezien destijds . Werkelijk een top aankoop
Vind hem veel meer rust uitstralen dan Cillessen.
Onana bestrijkt het hele keepersgebied en daar buiten.
Kunnen we hem niet nationaliseren ?
Ben bang dat ook voor Onana de aanbiedingen snel komen
0 0
godofajax1900
Ik vraag me nu opeens af, zou barca nu geen spijt hebben?
0 0
JPC40
ze zullen zeker weten mee kijken, en vergaderen wat te doen, op langere termijn, het zal mijn niks verbazen, als zij nog even afwachten voor een jaar, om daarna de knoop door te haken, ..... wel of niet weg kopen......
0 0
gras
Topper in spe. Technisch goed, atletisch, fysiek sterk, allround, uitstraling, anticipeert prima, heeft lef.

Zoveel beter dan Cillessen.
3 0
godofajax1900
En kan een pingel houden
0 0
Ajaccus
Zo snel mogelijk verlengen met een verbeterd contract en een minimale tranfersom van 30 miljoen er in opnemen.
Hij heeft alles in zich om de allerbeste te worden.
3 0
Schmitz11
Wij hebben een van de beste "ruildeals" ooit meegemaakt afgelopen zomer, nadat we dus Onana voor nagenoeg niets hadden overgenomen. Onze eerste keeper verkocht voor 14 mil aan Barca zelf, voor een keeper die daar bankzit en wij dus een keeper onder de lat hebben staan die het imo beter doet dan Cillessen en dat in zn eerste jaar als de nummer 1. Heerlijk
7 0
Leviathan
Onana doet het echt fantastisch als hij zo door gaat of zelfs nog beter wordt staan de clubs binnen een jaar of 2 hooguit in de rij
1 0
superman0313
Hoe moet ik dat voor me zien? Dat de technisch directeuren van verschillende clubs met handen in de lucht naar overmars toekomen, of zijn ze gewoon lang? Nooit eerder van gehoord namelijk, 'hooguit' in de rij staan;) Onana doet het goed, dat wel ja!
0 -1
Fredschuit1
Vermeer heeft te horen gekregen dat hij reserve blijft rest van het seizoen. Haha! Lekker voor hem! Wij hebben ondertussen een veel betere versie.
2 0
Lekkeraanvallen
Haha ik vind het ook wel lekker voor hem, maar had gehoopt dat hij weer op doel zou staan. Dat zou ze sws een paar punten kosten
1 0
Leviathan
Dat is niet zo vreemd en zal hij zelf ook wel begrijpen lang geblesseerd geweest en never change a winning team..
0 0
Sjaakvaak
Heeft Jappie's vertrek volledig onopgemerkt laten blijken. Topper
0 0
atalantanio
Juist niet onopgemerkt, Cillessen blunderde erop los de laatste wedstrijden, Onana kwam erin, pakte meteen een penalty en doet het al een half jaar super! Je merkt op wat een verschil het is.
4 0
Toekomst1900
Cillessen was gewoon klaar, was geen uitdaging voor hem.. je ziet hoe hij nu bij Barca weer zijn vorm oppakt! Desalniettemin doet Onana het fantastisch.
1 0
Lazell
Vind Onana op elk vlak beter. Reflexen zijn echt goed, heeft alles klemvast, heeft een geweldig bereik met zijn sprongkracht, atletisch lichaam en lengte(zwakke punt van Jappie). de echte keeperskwaliteiten, kan hij ook nog eens beter meevoetballen en straalt hij net zo veel rust uit. Door zijn keeperskwaliteiten misschien nog wel meer.

Als hij deze groei vasthoudt, speelt ie op zijn 25ste weer bij Barca.
1 0
pinballmagic
Dat laatste had je nauw niet moeten zeggen
Alleen voor Barcalona de hoofdprijs vragen
Die zijn trouwens ook flink op hun retour.
Wat een afstraffing hebben die gehad
0 0
JPC40
en wij incasseren even 30 a 35 miljoen.
0 0
afcazeist
Cillessen was gewoon wat uit vorm de laatste maanden bij Ajax. hij heeft jaren lang uitstekend gekeept en verdiend daarvoor alle credits.
1 0
NouridolbergNeres34
Heerlijk toch zo'n baas in je doel hebben staan ik maak me nooit druk met hem op doel 1op1 is hij steeds de betere.
4 0
Labrador
Leuk voor hem. Leuke speler met een mooi karakter.
0 0
nuff-said
Onana 30 miljoen, dolberg 40 miljoen, de ligt 40 miljoen, ik zie zyech voor robd de 25 miljoen gaan als ie op dit niveau blijft, maar als ie verbetert zoals we verwachten dan wordt hij ook 40 miljoen. Dan hebben we nog sanchez en de jongere gasten van jong ajax. Wij gaan miss niet mee kunnen met de
CL maar EL gaan we zeker altijd hoge ogen kunnen gooien. En miss af en toe een kwart finale CL. Dat geloof ik echt met al et geld dat binnen gaat komen
0 -1
pinballmagic
Kwestie van tijd en we haken ook weer aan bij de CL onder Bosz.
Alert blijven op jonge talenten zou ik zeggen , dan komt het goed
0 0
JPC40
En voor dat gebeurt is er andere coach die deze jongens niet wil opstellen, en meteen miljoenen wegvloeit.
0 0
Rsv
Met alleen je beste spelers verkopen lukt dat niet.
0 0
nuff-said
Maar met veel geld op de bank kan je veel voor elkaar krijgen. Ervaren spelers kopen met een mix van de opkomende talenten. Met alleen talenten kom je nergens
0 0
Ferd
Ja want de afgelopen transferperiodes is wel gebleken hoe graag spelers naar Nederland willen hé, wat een dom gelul.
0 0
nuff-said
Als je ze goede geld geeft. Als je meer geld binnrn hebt en je kan je salarisplafond omhoog gooien denk je niet dat mensen dan willen komen? Iz u stupid? Alles gaat toch om geld? Afgelopen transferperiode lag de salarisplafond nog steeds op 1 miljoen als ik et niet verkeerd heb
0 0
gi0vanni
Dat is zeer zeker mogelijk in fifa17.
0 0
Runnerlex
zei marc netto..
0 0
Web
Wat doet hij het geweldig, heel apart dat Barcelona deze keeper heeft laten gaan, past uitstekend in de filosofie van Barcelona , veel beter dan Cillessen
2 0
Sjaakvaak
Nu zag Cillessen er afgelopen bekerwedstrijd ook al een stuk completer uit. En beter dan Ter Stegen.
0 0
Van Reenen
Schrijffoutje? Past uitstekend in de filosofie van Bosz. Voor de reset met je eens.
1 0
Maxwell5
Schrijffoutje? Past zeker in de filosofie van Ajax en dus ook Barcelona.
1 0
RaynoFischer
Hij wou zelf weg ;)
Barca wilde hem juist houden
1 0
nuff-said
Dan hebben ze em laten gaan tog? Er is van alles mogelijk om iemand te houden. Meer geld, speeltijd in de eerste. Whatever om iemand te houden als je em zo graag wilt houden
0 0
Ferd
Aflopend contract. Dus Barca had niets te willen, die waren zelfs gepikeerd en vonden het een smerige streek van Overmars.
0 0
trodat4030
Nee, hij had nog een half jaar contract en was vrij om alvast te tekenen waar hij wilde. Hij tekende bij Ajax. Toen barca hem daarna niet meer op wenste te stellen in dat laatste half jaar (wat logisch is), heeft Ajax een bescheiden bedrag geboden om hem per direct over te nemen zodat hij kon blijven spelen. En zo geschiedde.

Geld interesseerde hem niet dusdanig, anders had ie niet bij ons getekend en om hem een plek in het 1e te bieden (voor een A1 speler, bizar!) was het te laat omdat hij reeds een contract bij ons had.
0 0
Van Reenen
Ik ben blij dat hij voor Ajax heeft gekozen. 14M voor Cillessen hadden we dan niet ontvangen en Jasper is blij bij Barca, dus........alle partijen tevreden en wij als supporters genieten wekelijks van André.
0 0
NouriVandeBeek
Wat ben ik blij met deze man. Niet alleen vanwege zijn prestaties, maar van heel zijn overkomen word ik blij.
3 0
3*stars*3
Deze jongeman gaat een hele grote worden.
In zijn leeftijdscategorie zie ik momenteel geen betere.

Tijdens de wedstrijd dacht ik, dat Barca wel eens een Pogbatje kan gaan doen.
Pogba vertrok uit opleiding van United naar Juve en werd voor een recordbedrag teruggekocht.
Onana gaat geen 100mil opleveren maar ik zie hem wel weer naar Barca gaan, voor een groot bedrag.
Maar eerst wat prijzen pakken met Ajax!
1 0
insectenverdelg
Enige foutje van gisteren was die bal op Sinkgraven geven. Singaven deed t daarna oo kniet geod, maar met die bal bracht je m wel direct in de problemen. Gelukkig herstelde hij t zelf met een geweldige redding.

1 tip aan Overmars, zo snel mogelijk verlengen. Anders kan hij wel is heel snel weg zijn. Terwijl ik hoop Onana minimaal nog 2 jaar in t doel te zien .

enige vraag is, of er nog een mindere periode aankomt. Nu heeft hij heel veel vertrouwen, maar blijft dat zo?
0 0
foroloca
Talent + goed stel hersenen + bravoure + de wil om te winnen = Onana lijkt over allemaal te beschikken, zoals Sanchez. Talent alleen is niet meer genoeg.
4 0
Radikaal
En deze keeper gaat nog veel beter worden.
Hij is 20 en doet pas een half jaar mee. Hij wordt steeds meer een echte Cruijff-keeper. Voor de zestien al meevoetballen, en het gat achter de verdediging kleiner maken. Hij begint ook in de lucht meer zijn goal uit te komen, wat van Vermeer en een echt zwak punt was en Cillessen nam daar gewoon het risico niet.
Onana's reflexen zijn fantastisch. Niet alleen is hij razendsnel en explosief, maar ook de kwaliteit van zijn reflexen is geweldig - schoten van dichtbij klemvast uit de lucht plukken, dat soort dingen. (reflexen zijn automatische handelingen, die overkomen je zonder dat je er controle over hebt en dat is een zaak van talent - de echte reflex is door training maar heel marginaal te verbeteren).
Echt, ik heb sinds Sar geen betere keeper in Ajax gezien. Ik hoop dat ie nog een jaar of drie, vier blijft. Hij is voor een keeper nog heel jong - als ie fit blijft kan hij nog 15 jaar mee en de meeste keepers worden beter met leeftijd.
2 0
RaynoFischer
En hij is nog maar 20
Mooi hoe constant hij nu al is, zal heus wel een dip krijgen, maar dit is en wordt er 1 hoor ;)
4 0
Atmozfears
Onananana!!! Cillessen nog geen seconde gemist.
2 0
JesusZoonVanGod
Wat de laatste maanden opvalt is dat Onana niet alleen ontzettend goed is in zijn eigen 16 meter gebied, maar dat hij ook geweldig kan uitkomen. Hij komt iedere keer precies op het juiste moment en heeft dan ook iedere keer de bal. Een heerlijke keeper die goed is op de lijn, in de lucht en buiten de 16.
0 0
insectenverdelg
sanchez kon gisteren 4 meter voor de 16 nog maar net op tijd opzij stappen, anders was ie volgens mij meters ver weggeslingerd, want die bal was voor Onanananana :D
0 0
Kingoffdatoilet
Hij keepte ook geweldig dusja
0 0
WyZynDeBeste
Die zweefduik op die uithaal van Necid na balverlies Sinkgraven was lekker hoor.

Pak alles wat je kan, Onananana.
1 0
gi0vanni
Die bal was redelijk door het midden dus ik dat hij hem had verbaasde me niet zo maar wel dat hij een volle uithaal gewoon klemvast heeft. Hij doet het zo goed dat hij z'n voorganger nu al voorbij is.
0 0
insectenverdelg
Die was prachtig. Ook klemvast. Alleen de eerste fout begon bij Onana zelf. De manier hoe hij Sinkgraven aanspeelde, vroeg om problemen. die bal moet naar voren geramd worden.
0 0