Zelfs Poolse media schreeuwen om technologie

BvdPloeg, 17-02-2017 om 09:05, 27434 views, Poolse media | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?

De Poolse kranten zijn het eens; Ajax werd donderdagavond flink benadeeld door de arbitrage in Polen. Legia Warschau krijgt complimenten voor het spel en de 0-0 uitslag, maar in de berichten gaat het vooral over de niet toegekende treffer van Davy Klaassen.

Fakt haalt het hardst uit: 'Legia Warschau doet nog steeds mee voor een plek in de achtste finales van de Europa League. Ajax toonde geduld, het was meer aan de bal, maar ook Legia was gevaarlijk, mede dankzij Vadis Odjidja Ofoe. Uit zijn pass had Necid kunnen scoren, al had Ajax toen al op voorsprong moeten staan. Het was duidelijk dat de bal over de lijn was en de tv-beelden namen het laatste beetje twijfel weg. Je vraagt je af waarom de UEFA de doellijn-technologie niet invoert, aangezien de vijfde en zesde man als zoutzakken op de achterlijn staan. Er worden duizenden euro's voor ze betaald met stevige diners, business class-vluchten en dure hotels.'

Ook Wyborcza zag een geldig doelpunt. 'De vraag van de wedstrijd was of de bal over de doellijn was, toen Davy Klaassen in de zevende minuut sterk op doel schoot. Het grootste gedeelte van de keeper lag achter de lijn, maar omdat er in de Europa League geen gebruik wordt gemaakt van doellijn-technologie, was het niet mogelijk om het te controleren. De arbiters besloten in het voordeel van Legia.'

NTO wijst op het feit dat de Spaanse arbitrage niet voor het eerst in de fout ging dit seizoen. 'Een doelpunt dat niet werd erkend, een rode kaart, maar ook geel voor Miroslav Radovic, die daardoor de return mist', vat het de wedstrijd samen. 'De noodzaak om doellijn-technologie in te voeren, wordt steeds groter. Klaassen scoorde in de tiende minuut voor 99,9 procent zeker een doelpunt, maar geen van de vijf arbiters merkte het op. Pech voor de Spaanse scheidsrechter, die in La Liga al een vergelijkbare situatie meemaakte bij een wedstrijd van FC Barcelona.'

RP stelt dat Legia voor rust heel veel geluk had. 'Er werd een zuiver doelpunt niet toegekend en er werden grote kansen gemist door Hakim Ziyech en Kasper Dolberg. Legia is wel de eerste ploeg die in 2017 punten weet af te snoepen van Ajax en dat geeft vertrouwen voor de return in Amsterdam.' SE sluit af: 'Vooraf was er angst na de 4-0 van twee jaar geleden en het feit dat Legia amper wedstrijdritme bezat, maar daar was op het veld niets van te zien. De bezoekers domineerden, maar Legia werd defensief niet tot wanhoop gedreven. Helaas had de scheidsrechter een grote invloed op de wedstrijd door het doelpunt van Klaassen niet goed te keuren.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Mijn ouders waarschuwden mij al zeer jonge leeftijd: ”vertrouw nooit mannen met een stok”...
Zoals zo vaak is gebleken hadden zij weer eens gelijk.
0 0
Juichtoon
Vond het ook heel erg dat Verbeek op de tv nog riep dat hij het niet kon zien en de uitzending naliet om een foto van het beeld te tonen die ik al 45 min lang op mn smartphone binnen had. Nlse media optima forma.
0 0
pinballmagic
Zou Verbeek misschien naar Pearl of zo moeten?
Heb wel ernstige twijfels aan zijn ogen
0 0
boris
Winnen volgende week, heb er alle vertrouwen in. Geloof niet dat we afhankelijk zijn van een afgekeurde goal tegen legia
2 -1
gras
Het heeft geen zin om enkel de scheids af te fakkelen, want Ajax liet het zelf ook liggen. Maar man, wat was dat een enorme autoritaire faalhaas zeg. Klaassen die als aanvoerder terecht protesteert tegen een onbegrijpelijke rode kaart voor Tete en dan ook geel krijgt. Hij maakt geen vervelende gebaren, hij neemt geen dreigende houding aan, raakt de scheids niet aan. Ontzettend eng, machtsbelust ventje. In de woorden van hansie hansie: wat een enorme paardenlul.

Nette, genuanceerde teksten van de Poolse media trouwens. Maak je ook weleens anders mee.
5 -3
Afc22
Dat zeuren van klaassen was gewoon dom want de kaart was al gegeven.
1 -1
gras
En als spelers van Real het doen is het slim, ervaren en conform de wetten van het internationale voetbal.

Wanneer het om een absurde ingreep gaat en je eerder juist weigert rood te trekken voor een evident rode kaart, vind ik het zelfs doodnormaal dat een aanvoerder verhaal bij je komt halen.

Als je dat als scheids niet aanvoelt, hoor je niet op een veld thuis, maar moet je parkeerboetes gaan uitdelen. Hoef je ook niet na te denken.
1 -2
AFCSANCHEZ
Die scheids kon er helemaal niks van. Onterecht afgekeurde goal, en onterechte rode kaart. Harder kan je niet genaaid worden. Die Spaanse scheidsrechters zijn de slechtste van de hele wereld, waarom fluiten zulke gasten in zulke belangrijke toernooien...uefa maffia
3 -1
gi0vanni
Ik ken nog een slechtere namelijk ene Bas naaihuis.
0 0
The
Ajax is in Europa wel heel vaak de dupe van scheidsrechterlijke dwalingen de laatste jaren.
1 -1
DirkvanDam
inderdaad... helaas maar waar.... en dan durven ze te zeggen ajax brilletje.... dus....
1 -1
Atmozfears
Ik vondt de wissel van Kluivert opmerkelijk.
0 -4
gi0vanni
Zeker want vlak voor tijd zou Bosz ook Younes eraf kunnen halen. De hoofdreden zal wel zijn dat Younes beter kan meeverdedigen?
0 0
RusselWestbrook
Younes hield de bal vast. Kluivert leverde em liever in.
0 0
Simon1
Leuk dat iedereen het erover heeft, maar Ajax schiet hier geen kut mee op. Het is verdomme al de zoveelste keer dat Ajax Europees genaaid wordt.
1 -1
Sasz25
Ergste is dat zo'n wedstrijd waarschijnlijk helemaal anders loopt als de goal wel wordt gegeven.. maar goed dan in eigen huis er op en erover
0 -1
Van Reenen
Maar afgezien van deze blind!e scheidsrechter, grensrechter c.q. assistent moet die 200% kans op een presenteerblaadje er gewoon in, maar Dolberg was in gedachten op een rugbyveld.
1 0
GrandMasterFlex
Alsnog toekennen stelletje naaiers! Zul je zien volgende week counter 0-1 en vervolgens 1-1 ... Ajax weer klaar
0 -2
RH1900
Zou wel typisch Ajax in Europa zijn de laatste jaren..
1 0
Redrum
De doellijntechnologie zou uitsluitsel moeten bieden bij twijfelmomenten, maar ik vind dit geen twijfelmoment! Als je dit niet ziet als arbitrage dan ben je of totaal ongeschikt voor je werk of je loopt de boel te belazeren. Iets anders kan ik er niet van maken gewoon.
4 -1
Van Reenen
Zoals ik gisteren al opmerkte lag de keeper in het doel met zijn linkerarm tussen de doellijn en de bal, dus geen twijfel mogelijk. Scheidsrechter en assistent zijn al uitgenodigd in Nederland voor een oogonderzoek bij Eye Wish.
0 0
gi0vanni
Ik vrees dat dat niet genoeg is maar ik heb hier nog wel een paar jampot glazen voor ze. :d
0 0
RaynoFischer
Idd, je ziet toch duidelijk dat die keeper in het doel ligt met de bal.
ik zou dat makkelijk zien als ik daar naast de andere paal sta in ieder geval
1 0
Redrum
Ja je kan mij echt niet wijs maken dat dit niet gezien is. De enige winst van doellijntechnologie zou zijn dat ze dan niet langer kunnen ontkennen dat het een goal is.
1 -1
FlyingDutchMan
Zag de titel en dacht dat ze die technologie niet voor op het veld willen, maar voor eromheen en in de binnenstad.
0 0