Media verschillen: 'Ziyech en Traoré irriteerden'

BvdPloeg, 17-02-2017 om 08:15, 23064 views, NL Media | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!

De Nederlandse ochtendkranten zijn het niet helemaal eens over het verloop van Legia Warschau - Ajax op donderdag. Zijn Ajax-watchers Daniël Dwarswaard en Mike Verweij in het AD en De Telegraaf mild, in De Volkskrant en Trouw krijgt Ajax de volle laag.

Het Algemeen Dagblad opent met de boodschap dat Ajax met 0-0 een resultaat met perspectief boekte. Er zijn complimenten voor het feit dat Ajax stoïcijns bleef onder de helse fluitconcerten en over het spel, vooral voor rust. 'Ajax domineerde en had zeker in de eerste helft een voorsprong verdiend. Ten eerste omdat een schot van Davy Klaassen, na een fraaie aanval, door Legia-keeper Arek Malarz áchter de lijn werd gekeerd. Ook de assistent, op een paar meter van het doel, zag het niet.'

De Telegraaf vindt dat Ajax een overwinning 'door de neus is geboord'. 'Tegenstanders van video-arbitrage moeten na Legia Warschau-Ajax (0-0) alsnog overtuigd zijn van een extra paar ogen in de regiewagen. Davy Klaassen tekende in het Europa Leagueduel na acht minuten de glaszuivere 0-1 aan. Maar de vijfde official stond erbij, keek ernaar en constateerde tot verbijstering van heel Ajax dat de bal niét over de doellijn was. (...) Ajax startte in Polen overtuigend en was superieur aan het elftal van Jacek Magiera. Ook na rust was Ajax de bovenliggende partij, maar was het Bosz een doorn in het oog dat goede momenten met enorme nonchalance werd afgewisseld.'

'Ajax levert broddelwerk af in Warschau', opent Willem Vissers De Volkskrant, dat op die manier wat kritischer is richting de Amsterdammers. 'Met Ajax ging best iets goed op een late donderdag in Warschau, maar nog veel meer liep fout. Voor vlijt haalde Ajax een voldoende, hoewel het werk barstensvol slordigheden zat. Zo eindigde Legia Warschau - Ajax in 0-0. (...) Ajax bezondigde zich aan geknoei. Ziyech en Traoré, bepalende spelers toch, lieten af en toe een glimp zien van hun klasse, maar ze irriteerden ook door hun voortdurende balverlies en trage handelen, door de gedachte dat ze blijkbaar alles kunnen maken en proberen.'

Ook Trouw is in de persoon van Henk Hoijtink kritisch, vooral over de doortastendheid van Ajax. 'Europees voetbal Ajax houdt kans op een vervolg in Europa, maar trainer Bosz werd in Warschau stof tot nadenken geboden. Ajax was na rust door Legia Warschau af en toe in het nauw gedreven, wat toch op enig gebrek aan inhoud op een hoger niveau had gewezen, maar het einde werd met een perspectiefrijke 0-0 gehaald.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxAdje
Sinkgraven is veel te eenbenig en daardoor veel te traag in zijn spelopbouw.
De grote kans van Legia was daar een goed voorbeeld van.
Tete is ook zo eenbenig en moet daarom net als Sinkgraven de bal vaak terugspelen ipv breed afleggen.
Ik erger me meer aan Ziyech en Traoré.
0 -1
Godenzoon24
Nog lachwekkender. Sinkgraven speelt m bijna nooit terug pfff
0 0
Lekkeraanvallen
Het erge is dat ze gewoon doellijntechnologie hebben maar het mag niet gebruikt word van de uefa maffia. Wederom word ajax weer genaaid in europa en dat is niet de eerste keer.
0 0
Qwibuss98
Ziyech en Traore waren inderdaad nou niet bepaald lekker bezig, maar Sinkgraven was echt DRAMATISCH.

Kennelijk rust er een taboe om kritisch te zijn op deze uitvinding van Bosz.
Hartstikke leuk hoor, goed met de bal om kunnen gaan en een goede conditie, maar als je verdedigend net zo goed bent als Ard van Peppen hoor je niet bij onze club in de basis op die positie thuis.
Iedere wedstrijd ontstaat door zijn toedoen wel 1 of 2 kansen voor de tegenpartij waaruit zij makkelijk zouden kunnen scoren als wij niet zo'n goede keeper hadden.
Gister was dit dus weer zo. Het enige wat hij heeft om enigszins als linksback te kunnen worden bestempelt is zijn (af en toe) agressie en loopvermogen. Ballen afpakken, dekken en niemand er voorbij laten; ho maar.

Ik heb nog liever Tete, Riedewald of desnoods Viergever daar, die tenminste wel kunnen verdedigen, snel zijn en de bal naar de juiste kleur kunnen passen dan Sinkgraven.

0 -3
Godenzoon24
Meneer heeft naar Gijp gekeken hoor. Dan ook heel stoer om dat na te praten. Dat Sinkgraven gister niet goed was is duidelijk. Maar hem daar op afserveren is weer opportunisme van de bovenste plank. Sinkgraven heeft namelijk dit seizoen niet zoveel slechte wedstrijden gespeeld. Maar goed je ziet waarschijnlijk alleen vi en Europa League waar ze hem altijd moeten hebben.
1 0
Qwibuss98
Deze meneer zei al na 2 wedstrijden Sinkgraven op linksback te zien spelen dat hij compleet ongeschikt is voor deze positie.
Naast VI, EL probeer ik zo veel mogelijk Eredivisie mee te pakken, maar letterlijk iedere wedstrijd, van Excelsior tot Celta, zie ik hem een fout maken waaruit een doelpunt zou kunnen ontstaan.
De keren dat hij goed speelt hoeft hij verdedigend geen rol te spelen omdat Ajax overheerst, waardoor Viergever en Sanchez meestal wel alleen afkunnen.
Nogmaals, Sinkgraven zit duidelijk op voetbal, maar als linksback is het ronduit KANSLOOS
0 -1
Web
Mee eens, Sinkgraven goede voetballer maar GEEN back, heel Nderland ziet dit, behalve Bosz en zijn mee lopers
3 -2
Godenzoon24
En wat maakt mensen die Sinkgraven goed vinden tot meelopers en degene die vinden van niet, niet? Is dit gewoon een zielige manier, je mening/ anti Bosz campagne kracht bij te zetten?
0 0
Qwibuss98
Amen :)
0 -1
Web
Je zou toch een kritisch zijn DR Bosz.
1 -3
godenzoon92
Ik snap dat Bosz met Ziyech en Traore begint, dat zou ik zelf ook doen.
Maar als je ziet dat het niet lekker loopt en zij niet lekker in de wedstrijd zitten, wissel dan rond de 60ste minuut en zet Kluivert op rechts en Donny of Nouri op de plek van Ziyech. Dan hebben die spelers ook tijd om in de wedstrijd te groeien het laatste half uur.

Daarnaast snap ik nog steeds niet waarom Kluivert eruit werd gehaald voor Westermann en niet gewoon Younes die niet meer fris was.
1 0
Web
Ja en ook heel dom, deze jongen maakt zijn Europees debuut, Bosz gaat ook bij deze jongen zijn bluf en spontanie tijd weg halen, Bosz komt daar zo veel in te kort, haalt bij heel veel spelers het zelfvertrouwen weg. Zeer kwalijk
0 -2
Godenzoon24
Heeft Bosz je wijf afgepakt? Wat zielig om in ieder topic Bosz af te branden. Vond de wissel van Kluivert ook niks maar jij gaat weer overdrijven.
2 0
dumperPattiruhu
Bij traore is het alles of niks en hij heeft een voordeel dat hij een favoriet is van de trainer. In de eredivisie waar er over het algemeen minder goed wordt verdedigd scoort hij er geen 15/20 dit seizoen.
Tuurlijk heeft hij wel kwaliteit en heeft vaak leuke acties,maar dat heb je in het circus ook.
Hij rendeert ook niet echt als buitenspeler maar dat vind ik meer een tekortkoming van bosz.
1 0
Chesterson93
Ja, want Younes presteert nóg beter. Hou maar op
2 -1
Godenzoon24
Die was gister nu juist goed als een van de weinigen.
0 0
dumperPattiruhu
Ja idem met younes.
0 0
chrisjuhhh
Het ga toch echt eens tijd worden dat spelers als Dolberg , Ziyech en Schone eerder gewisseld worden en zeker in de eredivisie , want wat een mentaliteit zeg pff .
Waarom haalde hij na de rode kaart Dolberg er niet uit ?
Die Polen waren echt niet slim genoeg om door te stappen , aangezien de buitenspelers toch naar binnen komen .
Maar de Jong lijk me wel eens aan de beurt op Schone zijn plek , maar Bosz is niet onze lieve heer en maak ook fouten net als wij .
2 -1
Kale
Het was niet heel best van Ajax, maar wat een draak van een tegenstander zeg.
0 0
wt4ajax
Heel irritant hoe Traoré en Ziyech de hele tijd van afstand schoten gister terwijl er meer in de aanval zat. Voor de rest zou ik ze wel op blijven stellen, want het zijn spelers die met een moment van genialiteit een wedstrijd kunnen beslissen.
1 -1
Redrum
Ziyech lijkt me een slimme jongen, maar hij kan blijkbaar niet inschatten hoe hij zijn passing moet aanpassen aan de conditie van het gras. Op kunstgras speelt hij ballen te hard en op een knollenveld speelt hij alles te zacht.
0 0
Atmozfears
Technologie invoeren en wel nu. Eigenlijk had het al lang gemoeten in de voetballerij. Kotsmisselijk ben ik ervan.
0 -1
Web
Dat valt bij Ajax al snel op, omdat wij geen wedstrijd makkelijk over de streep trekken, hier moet je gewoon makkelijk van winnen, dan heb je het daar niet over.
1 -1
Fieldman
Inderdaad zoals onderstaand wordt gezegd zondag beginnen met Nouri/Donny en Kluivert. In plaats van Ziyech en Younes/Traore.

Ook als Ziyech en Traore goed hadden gespeeld zou je dit hebben moeten doen. Beiden waren gister al niet fris/scherp, laat staan over drie dagen.
2 0
Meinders
Ik vind bosz hierin erg tekort schieten. Afgelopen zondag kon je bij een 2-0 voorsprong ook wel wat spelers brengen. Gewoon om er een team van te maken. En dan brengt hij zo laat pas riedewald. Ondanks dat die misschien minder goed inviel, had hij eerder moeten komen
0 -2
blessure
Riedewald viel zeer slecht in.
Er ontstonden direct kansen voor de tegenstander, toen Viergever, uit het centrum was.
Bosz had Viergever moeten laten staan en Riedewald , rechtsback moeten zetten.
1 0
Web
Komt dat hij al het vertrouwen weg haald bij deze spelers, Riedewald kan daar prima spelen, maar moet wel vertrouwen hebben van de trainer.

Hij is bezig om alle spelers die niet in de basis staan kapot te maken.
0 -1
Web
Willem Vissers heeft gewoon gelijk, Ajax bakt er al weken niets van, en daar is DR Bosz verantwoordelijk voor.

Wanneer worden de supporters eens kritisch op DR Bosz, alles wat Frank de Boer deed was verkeerd, die had met deze selectie boven aan gestaan

Sinkgraven linksback, de hele wereld ziet dat het geen back is behalve Bosz en de Ajax supporters, hij stapelt fout op fout, komt soms leuk op maar meer zeker niet, en dan zeggen ze ook nog de nieuwe linksback van Oranje, dan ben je echt de weg kwijt
.
Ziyech bakt er niets van, Bosz moet eens afvragen waar dat door komt, dat gaat uit de hand lopen let maar op. Deze speler straalt totaal geen zelfvertrouwen meer uit.

Hij heeft er ook heel snel voor gezorgd om het zelfvertrouwen van Tete, Riedewald, Bazoer weg te halen bij deze spelers.

De wedstrijden tegen, Twente, Roda, PEC, ADO, Sparta, zeer matig, wij kunnen het doelsaldo nog niet verbeteren tegen deze matige ploegen, nee DR Bosz is de juiste trainer, wij zullen het zien.

Ik maak mij zorgen om zondag, wij kunnen dan maar zo eens 8 punten achter staan op Feyenoord, ja jongens echt 8 punten, op een matige ploeg als Feyenoord, waar WEL de trainer het maximale uit zijn groep haalt.

Bosz heeft de beschikking over een geweldige selectie, maar presteerd slecht.
En dat is niet negatief. Maar REALITEIT.
Ik had het liever anders gezien als Ajax suporter.

6 -9
Leprechaun
"Hij heeft er ook heel snel voor gezorgd om het zelfvertrouwen van Tete, Riedewald, Bazoer weg te halen bij deze spelers."

En het heeft toevallig niks te maken met het feit dat die gasten gewoon (nog) niet goed genoeg zijn voor het spel dat Bosz voor ogen heeft?

Laat die verwende rotjochies gewoon eens trots zijn op het feit dat ze iedere dag een Ajax-shirt aan mogen trekken. Laat ze verdorie eens in de spiegel kijken en laat ze keihard trainen om beter te worden om uiteindelijk respectievelijk Veltman, Viergever/Schöne en Klaassen uit de basis te spelen.

Maar neeeee, omdat De Boer ze toevallig als vaste waarde zag in zijn systeem van betonvoetbal, denken die gasten dat ze al gearriveerde supersterren zijn, die puur op hun status kunnen teren.

Een basisplaats dwing je af op basis van prestaties (in wedstrijden of trainingen), niet op basis van status. Zeker niet als je net uit de luiers bent.
2 0
MATTEO95
SUKKEL
1 -3
FissaDeGekste
bla bla geen Ajacied wat een gecalimero
1 -2
Web
Realiteit, wees eens kritsch op die Bosz
2 -3
de-Ajacied
Willem Vissers is niet kritisch, hij is gewoon een Ajax hater. Zowel op tv als in de krant altijd een negatieve insteek
1 -1
dave41
Zet Ziyech maar even op de bank, dan kan Sinkgraven door naar het middenveld.
je ziet toch dat zodra hij op het middenveld verschijnt er meer dreiging vanuit komt.
Riedewald links back, Kluivert voor Traore of Younes.
Maar Bos begint gewoon weer met Traore, Younes, Ziyech
0 0
AFCA-CBS
Willem Vissers verwoord de wedstrijd het beste. Heb me gisteren ook mateloos lopen irriteren aan dat laconieke gedoe van een aantal spelers.
4 0
A Cohen
Ziyech speelde inderdaad matig net als vele anderen.
Eén ding is wel duidelijk geworden:

Tegen Sparta kan Sinkgraven met alle vrijheid die hij kreeg laten zien dat hij heus wel kan voetballen,
Zodra er wat druk op de ketel komt valt hij als linksback wederom door de mand.
Hij is en zal nooit een linksback worden, wederom een zeer zwakke schakel.

Dolberg loopt erbij zonder enig plezier op z'n gezicht.
Zie je ook terug in zijn spel, jammer.
2 -1
Qwibuss98
Dolberg lijkt me eerder moe, wat ook niet zo gek is voor een jongen die 18 is en de aanval leidt.
Was beter geweest hem in de tweede helft te wisselen.
0 -1
Redrum
Ons complete middenveld speelde gister gewoon zwaar beroerd. Klaassen compenseerde dat zoals gewoonlijk nog met hard werken, maar Schöne en Ziyech leken alles op 50 procent te doen. Ongelofelijk gewoon weer. Elke vorm van passie en beleving ontbrak gister weer bij Ajax en dat lijkt toch echt inmiddels structureel te zijn.
3 -1
Kingoffdatoilet
Zaterdag beginnen met Nouri en Kluivert.
0 0
Leo252
Welke zaterdag ?
0 0
Leprechaun
Ligt het aan mij of deed de wedstrijd van gisteren erg denken aan het Ajax van De Boer? Het tempo lag veel te laag en het spel was echt belachelijke slordig. Er zat gewoon totaal geen lijn in.

Slechte generale voor de wedstrijd bij Vitesse zondag.
3 -1
Kingoffdatoilet
Dat ligt niet aan jou
0 0
Web
Nee nog veel erger, want hij heeft een veel betere selectie
2 -1
Ruff Rhythim
Ziyech speelde wel zo'n beetje zijn slechtste wedstrijd.
Die had al veel eerder gewisseld moeten worden.
1 0
dave41
horen en lezen we dit niet elke week???
0 0
Inhartennieren
Ja het wordt helaas niet veel beter de laatste tijd.
en dat baard zorgen.
Echt een wedstrijd voledig naar je toe trekken is er nooit bij, en dat voelen die spelers ook.
0 0
Suarez16_
Nee. Speelde tegen pec, ado en sparta prima en was bij een stuk of 5 goals betrokken met een goal. Tegen roda had hij ook 2 assists kunnen hebben (oa goede pass op Younes schoot hem op de lat) en alleen tegen utrecht was hij matig maar niet heel slecht (bal op de lat bijvoorbeeld).
0 0
Ruff Rhythim
Nouja, hij wordt ook best regelmatig vroegtijdig gewisseld de laatste weken.
0 0
Mr-MZ
Spelers benoemen heeft totaal geen zin. Iedereen speelde ondermaats.
0 0
voorkennis
Sanchez en Onana speelden gewoon prima hoor
4 0
Jaridebeste
Younes ook.
2 0
dave41
klaassen ook wel aardig
1 0
Leviathan
Heb ook het idee dat er nog iets niet helemaal klopt aan het elftal los van de vleugels.. Zou Klaassen en Ziyech wel eens zien wisselen van positie
1 0
PeterVKV
Internationaal ontbreekt het aan fysiek op het middenveld als de tegenstander agressief druk zet. Een type Busquets is anders dan een type Schone, buiten de kwaliteit om. Ik vind Schone een top vent, en hij is de drijvende kracht in 90% van de eredivisiewedstrijden, maar internationaal gaan we met Schone op 6 niet ver komen.
1 0
DS
Ik schrok er meer van hoe slecht Ajax ermee omgaat als er druk op hen gezet word, de tweede helft was niet om aan te gluren.
Maar wat een bazen zijn Onana en Sanchez zeg!
2 0
FlyingDutchMan
Onana en Sanchez waren geweldig
1 0
gras
Klopt, Klaassen vond ik ook erg sterk spelen. Dat was echt de patron, niet Ziyech.

Dat drukverhaal wordt me steeds duidelijker. Hoe langer je die bal achterhoudt, hoe groter de druk op de passer wordt. Ze moeten zonder de lange bal te spelen, veel sneller de diepte zoeken. Desnoods moet Dolberg zich meer terug laten zakken.

Hoe sneller die bal diep is, hoe meer de tegenstander mensen voor de bal heeft. hoe sneller zij in het defensief moeten, hoe meer ruimte je hebt. Je moet alleen wel die aanspeelmogelijkheid hebben en die moet direct kunnen kaatsen op een middenvelder.
0 0
Knalpot
Punt is dat zo'n beetje alle duels verloren werden door onze aanvallers, dus hoe we dan sneller de bal daar voorin krijgen is mij volstrekt onduidelijk. Wat Legia de 2e helft vooral goed deed is hoog druk zetten op de achterste 4 omdat ze toch wel wisten dat ze 'lange ballen' zouden winnen, is op zich nog niet erg maar dan moet je zorgen dat je wel de 2e bal hebt maar daar hebben vnml Ziyech en Schone weinig energie in gestoken.
0 0
Tufono
Inderdaad, als er druk werd gezet, scheet Ajax bijna in broek, dit is namelijk ook het kernprobleem bij dit Ajax, daarom werd er ook verloren in de competitie in de laatste minuten, door inderdaad de druk van de tegenstander! Ziet Bos dit dan niet, blijf gewoon door voetballen tot het eind!

Daarom hebben de kakkerlakken vaak door aggressie en druk wel in de laatste minuten gewonnen!
0 0
MSwertz92
Ons al zo goeie middenveld was gister niks, klaassen schoot de bal alleen maar blind ergens heen, schone en ziyech veel en veel te traag, hebben volgens mij ook elk duel verloren en alleen maar de ballen ingelevert zowat. Echt een erg triest potje gister..
1 0
DeWijsneus
Ik snap dat commentaar op Klaassen totaal niet. Hij speelde gisteren zeker wel goed. Dat het niet gepolijste nummer 10 is wat we liever zien bij Ajax, okay, maar door zijn inzet was het tenminste nog iets. Maar Schone en vooral Ziyech waren zeker veel minder.
2 0
PeterVKV
Klaassen kan geen bal afpakken. Als Ajax onder druk staat wil hij graag helpen maar loopt als een kip zonder kop van het kastje naar de muur. Tel daarbij op dat Schone en Ziyech ook allesbehalve echte balafpakkers zijn en je hebt een probleem als de tegenstander druk zet en van een stuk hoger niveau is dan pakweg ADO of Sparta.
0 -2
grensjager
huh? Wat lees ik hier: Klaassen kan geen bal afpakken???
2 0
Knalpot
Laat maar joh, sommige mensen snappen echt geen reet van voetbal.
1 0
PeterVKV
Niet als Ajax onder druk staat.
0 0
FlyingDutchMan
Helemaal mee eens, Klaassen was nog aardig in de passing. De rest van middenveld en aanval veelal slordig..
0 0
Lazell
Eerste 20 minuten was Klaassen goed, maar over d ehele wedstrijd genomen onvoldoende. Younes, Sanchez, Viergever en Tete de enige met een voldoende imo.
0 0
godofajax1900
En onana
0 0
Lazell
Inderdaad. Was ik vergeten.
0 0
Tecmessa
Ik vond de Tete tegenvallen eigenlijk. Is in de eerste helft verantwoordelijk voor de twee gevaarlijkste momenten van Legia en pakt een domme tweede gele kaart. Is echt geen schim van hoe hij vorig jaar was en staat er imo ook volledig terecht naast. Younes, Sanchez, Viergever en Klaasen halen bij mij wel een voldoende. Kasper een vijfje.
0 0
Lazell
Vond Kasper echt een wijf in de duels. Liet zich vaak zo makkelijk van de bal zetten. Maar ach, echt kwalijk nemen kan ik het hem niet.

Tete was niet geweldig nee. Een 6je. Maar ik heb een aantal dingen gezien waar ik blij van werd.

Je moet er rekening mee houden dat hij ritme mist en dat hij zoekende is. Hij moet zich aanvallend meer laten gelden van Bosz. Je zag een paar keer dat Traore de bal had, naar binnen dreigde en Tete mee opstoomde. Dan moet de back een keuze maken en is er al 1 man kwijt voor Traore, gewoon door simpel te lopen. Dat zag Tete goed. Als hij een beetje aan zijn voorzet en passing werkt, is hij wat mij betreft aanvallend Veltman alweer voorbij. Het tacklen is hij niet verleerd, hij mist gewoon wat ritme.

Je zag ook dat hij zoekende was wanneer naar voren te gaan en wanneer achter te blijven. Een keer of 2 ging dat niet helemaal goed, maar als hij meer speeltijd krijgt, zal dat beter gaan. Met zijn fysiek (kracht, snelheid, conditie) kan hij de hele flank bestrijken en kan hij een verkeerde positionering nog goed maken.

Verdedigend is hij nooit zwakker geweest als Veltman. Aanvallend zie ik lichtpuntjes. Hoop dat hij nu een stijgende lijn heeft te pakken en die vast kan houden. Hij is aanvallend iig al verbeterd t.o.v. het begin van het seizoen, wat laat zien dat er rek in zit. Hopen dat die jongen bij ons blijft na dit seizoen.
0 0
FlyingDutchMan
Voor Tete zijn doen gezien zijn laatste wedstrijden vond ik hem nog vrij aardig. Maar hij kan en moet veel beter inderdaad.
0 0