Ajax en AZ doen slechte zaken voor Nederland

JesseTH, 17-02-2017 om 07:55, 3336 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax en AZ hebben met een gelijkspel en een verliespartij geen goede zaken gedaan voor het Nederlandse voetbal. Er werden weinig punten gepakt op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Momenteel bezet Nederland nog de dertiende plaats, maar het staat op ruim drie punten van Zwitserland, de nummer twaalf, zo meldt Voetbal International.

De afgelopen jaren heeft het Nederlandse voetbal een flinke daling ingezet op de lijst. Dit seizoen is er beter gepresteerd, maar er werden nog niet genoeg punten gepakt om ervoor te zorgen dat de kampioen van Nederland in het seizoen 2017/2018 geen voorrondes hoeft te spelen, voordat het uit mag komen in de groepsfase van de Champions League. Omdat er na volgend seizoen ook nog maar tien landen een directe plaats krijgen in plaats van twaalf door de grotere aantallen directe startplaatsen voor grote landen helpt niet mee. Ajax heeft hier al eerder zijn zorgen over geuit bij de voetbalbond.

Er is nog één maar: De kampioen van de nummer elf op de lijst zal zich ook plaatsen, mits de winnaar van de Champions League zich via de competitie ook al heeft geplaatst voor het toernooi. De elfde plaats lijkt dichtbij, maar is in werkelijkheid behoorlijk ver weg. 'De achterstand van Nederland op Tsjechië, dat de felbegeerde positie bezet, bedraagt ruim vier punten. Om dat in perspectief te plaatsen: elke overwinning van Ajax en AZ levert 0,4 punt op. Voor het bereiken van de kwartfinale, halve finale en finale staat een bonuspunt, dat per saldo 0,2 punt in het laatje brengt aangezien het totaal moet worden gedeeld door de vijf Nederlandse deelnemers in dit seizoen', zo legt Voetbal International uit.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DonAdam
Deze kop vooral, maar eigenlijk ditt hele artikel wekt de suggestie dat het aan Ajax en AZ ligt, want die clubs worden steeds bij naam genoemd, terwijl het voornamelijk aan Heracles en al die andere loserclubs(Go Ahead, Vitesse, Utrecht, Groningen etc) die de afgelopen 5 seizoenen in de voorronden zijn uitgeschakeld of in de poulefase geen punten hebben gepakt.

Sportjournalisten zijn onbekwaam en aartslui, zoveel is wel duidelijk.
0 -1
NouridolbergNeres34
Hoezo doen wij slechte zaken zijn nog ongeslagen in de Europa league wat een onzin weer. En als ze gewoon eens doellijntechnologie hadden gebruikt, was het gisteren ook een overwinning!
1 -1
Ruff Rhythim
Misschien moet je het artikel even beter gaan begrijpen...
0 0
ElPistolero16
Allemaal de schuld van PSV.
1 -2
Toekomst1900
Het ligt volledig aan de KNVB! Ze weten in mei/juni wie er Europa in gaat. Dan houd je in je schema rekening met deze ploegen. Maar nee, bijna altijd is er wel een moeilijke wedstrijd voor de ploegen die in Europa spelen. Ajax mag nu naar Vitesse, als Psv en/of Feyenoord nog in Europa zou spelen, krijgen ze als beloning volgende week een wedstrijd tegen elkaar.

Ploegen die Europa in gaan, mogen wel eens in bescherming worden genomen. Ajax zou nu thuis tegen een Go Ahead Eagles moeten spelen. Als de KNVB meer rekening met deze clubs houdt, ga je in Europa verder komen. Maar de KNVB vind spanning in Eredivisie belangrijker dan presteren internationaal.
6 -1
strafschop
Alleen voor Ajax of ook voor de andere vier clubs? Wat als Ajax op dinsdag CL had gespeeld moet er dan ook rekening worden gehouden met de zaterdagavondwedstrijd?

Verder houdt de KNVB weldegelijk rekening met clubs die in de zomer in de voorronden zitten.
0 0
strafschop
Het scenario waarin NL nog dit seizoen Tsjechië voorbij kan:

- Sparta Praag verliest thuis van Rostov
- AZ wint uit bij Lyon
- Ajax wint alle resterende wedstrijden in de EL inclusief de finale.
0 0
PJK54
Natuurlijk ligt dat aan Ajax en AZ natuurlijk niet aan P=V of 010 of aan die andere zwakke clubs die door veel geluk in Europa mogen spelen maar er geen reet van bakken, pffff VI weer eenzijdige verslaggeving.
4 -2
strafschop
Je ziet spoken.

"De nederlaag van AZ tegen Olympique Lyon en het gelijkspel van Ajax tegen Legia Warschau zetten logischerwijs weinig zoden aan de dijk" is de openingszin van het VI-artikel. Verder wordt er in het hele artikel niet gesproken over de resultaten van gisteren.
1 -3
PJK54
"Ajax en Az doen slechte zaken voor Nederland" is de openingszin dus wie krijgt er dan de schuld?
0 0
strafschop
Dat is de kop boven het artikel van AS.

Jij spuwt je gal over VI.
0 0
WyZynDeBeste
Dit is het resultaat van 5 of 6 clubs Europa in sturen, heb je het hele seizoen last van omdat de punten gedeeld moeten worden. Clubs als Vitesse, Go Ahead en zelfs PSV die twee keer de groepsfase bewust liet lopen, hebben niet meegeholpen.

Accepteer het feit dat kampioen van volgend jaar gewoon een voorronde moeten spelen tegen een kleine club. Normaal gesproken rol je die op.
2 -1
strafschop
Met normaal gesproken kan je nog sterk vergissen. Doordat Zwitserland en Griekenland ook buiten de boot vallen, krijg je bij de ongeplaatste ploegen namen als Celtic, Salzburg en Warschau.
0 0
N-ajax
die zullen net als Ajax geplaatst zijn. verwacht eerder teams als Kopenhagen, Zagreb en Dundalk.
0 0
strafschop
Celtic gaat veel punten verliezen van het seizoen 12/13. Als je een lijstje maakt van de hoogst geklasseerde clubs van de landen buiten de top 10, dan krijg je:

1 FC Basel
2 Olympiakos Piraeus
3 Ajax
4 RB Salzburg
5 Sparta Praag

Dit is vanzelfsprekend zonder het seizoen 17/18.

Edit: Het is verder afwachten of er 4 dan wel 5 via de kampioenenroute naar de poulefase gaan. En hoe groot de veranderingen in de club coefficient zijn.
0 0
Rene1990
als je wat wil bereiken in Europa dan moet je je team sterk genoeg maken om daar overheen te walsen ! we kunnen we zeuren over de lijst maar als we niet sterk genoeg zijn kunnen we in de groepsfase alsnog niks. we moeten de sterke spelers behouden en de zwakke vervangen. we hebben geen geld voor extreem dure aankopen en een top salaris maar als we de beste ajaxspelers hun Loon zouden verhogen inplaats van te verkopen voor wat nieuws moet het makkelijk kunnen.
0 0
Ajax4life020
we hebben meer dan 200 mil op de bank kunnen zat kopen om ver te komen in de europa league dus
0 -1
Ferd
Nee joh, 400 miljoen minimaal, maar waarschijnlijk dichter bij de €659.355.328,73
0 0
RusselWestbrook
200 miljoen, lol.
0 -1
strafschop
Juni vorig jaar was dit 70,2 miljoen. Volgende week krijg je de halfjaarcijfers, ik vermoed dat je er wel een stujke naast zit.
1 0
strafschop
wat voor salarisverhoging had je voor ogen?
0 0
Tecmessa
Tsja, het is niet alsof we niet vijf/zes clubs kunnen sturen. Gaan toch ook niet vrijwillig een EL ticket teruggeven lijkt me. Los daarvan hebben alle Nederlandse ploegen (incluis onszelf) simpelweg te weinig gepresteerd in Europa. Te weinig overwinteraars, geen kwartfinalisten, te veel gelijke spelen. Misschien sta je ook wel gewoon op de plek waar je hoort?
0 0
DirkvanDam
owja... onze schuld dat de goal ten onrechte werd afgekeurd....
3 0
3*stars*3
Az heeft afgelopen 10 jaar veel punten gepakt voor NL, Ajax ook.
Fey heeft in laatste 10 jaar maar 2 of 3x EL poule bereikt.
PSV wist in 12/13 en 13/14 niet te overwinteren in hun EL poule.
De winnaar van play off in mei, kwalificeert zich zelden voor poulefase en dan had je nog dat fairplay ticket, voor Go Ahaed.

Allemaal debet aan verloren punten voor NL.
In tussentijd roepen mensen om een BeNeliga maar volgens mij is het niet 5 voor 12 voor de belgen en staan ze in de top-10 en weten hun teams nog steeds punten te pakken op die lijst.
2 0