'Alsnog genoeg kansen om goal te maken'

BVeenstra, 16-02-2017 om 23:30, 2249 views, FOX Sports | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!

Ajax-middenvelder Lasse Schöne baalt van de arbitrale fout in het Europa League-duel tussen Legia Warschau en Ajax, maar wijst er ook op dat de Amsterdammers enkele goede kansen onbenut lieten. In de beginfase leek Ajax na een schot van Davy Klaassen op voorsprong te komen, maar de arbitrage zag niet dat de bal over de lijn was geweest.

'We hebben kansen genoeg gehad om de overwinning mee naar Amsterdam te nemen. En we maakten een doelpunt, die werd alleen niet gezien', vertelt Schöne bij FOX Sports. 'Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook niet goed zag, hoor. De keeper lag over de bal heen. Maar ja, het is wel jammer. Uiteindelijk hebben we kansen genoeg gehad om er alsnog eentje te maken', is hij vervolgens eerlijk.

De Deense middenvelder speelde zelf een mindere wedstrijd en kon niet het spel verdelen zoals hij normaal doet. 'Ja, natuurlijk. Het is wel een wat hoger niveau. We wisten dat dit team op de counter speelde en de duels opzocht. Maar als we iets scherper waren geweest, hadden we gewonnen. In de tweede helft zetten zij wat hoger druk, we hadden eigenlijk door moeten gaan zoals voor rust. Het veld hielp ook niet mee, maar we hadden het wel beter moeten doen. Maar 0-0 is geen slecht resultaat', blikt hij alvast kort vooruit op de return van volgende week.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
0 - 0 is gezien het spelbeeld voor rust feitelijk gewoon een klote resultaat. Legia hoeft maar 1 goal te maken tegen een mogelijk te gretig aanvallend Ajax en de deur gaat op slot en dan ligt ons een John van de Brommetje in het verschiet. Slim behoudend spelen geeft internationaal vaak een beter resultaat dan aanvallen totdat je er bij neervalt en je er vervolgens conditioneel wordt uitgecounterd door je tegenstander die de krachten wat slimmer heeft weten te verdelen. Kijk naar AZ tegen sterkere tegenstanders en leer hoe het NIET moet m zeker niet internationaal/.
0 0
Biss
Iedereen roept nu dat het ook wel logisch is dat die man op de achterlijn niet goed kon zien of die bal van Klaassen over de doel lijn was. 'Want de keeper lag er met zijn lichaam voor'.

Wat ik me dan afvraag; waarom staat die man aan dezelfde kant als de grensrechter? Dat is toch helemaal niet logisch?
Op deze manier kan een keeper dit soort dingen inderdaad afschermen voor de scheids/grens/lijn-rechters en voor de (meeste) camera's. Dan zet je toch zo'n extra lijnrechter aan de andere kant..

o_O
1 0
insectenverdelg
dat wss mij ook al opgevallen. zeer apart. Maar ik denk wel is dat t helemaal niet de taak van de 5e man is om iets te zien.
0 0
Rsv
Mooie titel
0 0
Djabber
Slechtste man van het veld vandaag. Viel me echt tegen.
1 0
insectenverdelg
was z'n minste pot. Maar Ziyech was echt nog minder. Dolberg en Sinkgraven waren overigens ook niet best.
1 0
Ajax#1900
Klopt. Ik had graag Riedewald gezien op zijn plek.
0 -1
Djabber
Of v/d Beek!
0 0
Ajax#1900
Kan ook, maar ik wel vertrouwen in Riedewald als 6. Zou m daar iedere week wel even willen zien, en Vd Beek voor Klaassen.
0 0