Nouri: 'Kan nog niet op intuïtie voetballen'

BvdPloeg, 16-02-2017 om 14:45, 5094 views, Het Parool | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?

Abdelhak Nouri is tevreden met zijn optredens bij het eerste van Ajax, maar volgens de middenvelder zit er nog veel meer in het vat. De behendige dribbelaar moet zich naar eigen zeggen nog aanpassen aan het team.

Nouri mocht zich al laten zien in de beker tegen Kozakken Boys en Cambuur en in de Europa League tegen Panathinaikos en Standard Luik als basisklant. 'Ik ben niet ontevreden over mijn spel in die duels, maar ik kan nog niet op intuïtie voetballen. Het vergt éérst aanpassing aan het team', vertelt hij in Het Parool.

Hij legt uit: 'Daarna moet je jezelf vinden, vertrouwen winnen en proberen je stempel te drukken. Zo is dat ook gegaan toen ik van de A1 naar Jong Ajax ging.' Nouri is bij de beloften inmiddels bijna iedere wedstrijd één van de uitblinkers. Bij het eerste scoorde hij bij zijn debuut tegen Willem II in de beker.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NouridolbergNeres34
Nouri moet meer minuten krijgen bosz wisselt altijd pas laat in de wedstrijd vaak nog in de 85min enzo dat schiet niet op voor die jongens.
0 0
jaribombari
Mag van mij direct op de plek van Ziyech gezet worden. Nouri is een pareltje. Gewoon brengen die jongen!!
3 -1
3star
Tsja, dan moet Bosz hem wel meer minuten laten maken....
1 0
pand004
Appie /Nouri heeft naar de grootste de meeste potentie.
1 0
geDaante
Ondanks dat Ziyech een goede speler is, hoop ik dat zowel Ziyech als Klaassen verkocht zullen worden, en er ruimte ontstaat in de basis voor Nouri en De Jong/Van de Beek. Het zijn types die beter bij het spelletje van Bosz passen, beter in de kleine ruimte, en meer van het combineren.
Gezien hun leeftijd wordt het ook tijd de stap te maken, meer uitdaging en weerstand te krijgen.
Met nog een half seizoen te gaan en een voorbereiding in de zomer, zouden ze er klaar voor moeten zijn. Zeker met de meer ervaren Schöne achter zich. Sinkgraven kan je ook nog als half gebruiken. Doet het uitstekend als back, maar het is eigenlijk zonde van zijn voetballende kwaliteiten, heeft meer in zijn mars.
2 -1
PetrosQ
Ik denk niet dat Ziyech deze zomer zal vertrekken. Hij heeft duidelijk laten merken dat hij onomstreden wil zijn bij Ajax en dat is hij vooralsnog nog niet helemaal. Hij zit er ook pas een half jaartje bij. De echte Ziyech hebben we daarnaast nog niet echt gezien.

Verder denk ik dat Klaassen wel weggaat. Hij is toe aan een nieuwe stap en er moet ruimte gemaakt worden voor de doorstroming. Ik vermoed dat Schone uiteindelijk zal blijven. Volgens mij heeft hij het prima naar zijn zin in Amsterdam met zijn vrouw en kinderen. Ik zou niet weten waarom hij weg zou moeten gaan. Hij speelt wekelijks, blinkt regelmatig uit en krijgt veel vertrouwen van de trainer. Wat wil hij nog meer?

Ik denk dat van de Beek en Sinkgraven zullen gaan strijden voor de halfpositie. Daarnaast vermoed ik dat Nouri en De Jong vaker zullen invallen, zoals van de Beek dat dit jaar vaker heeft gedaan. Eiting komt vervolgens iets meer in de rol waar De Jong nu in zit. Ook hij gaat er aan komen.

Voor de doorstroom zou het ook goed zijn als Veltman en Viergever vertrekken. Tete of eventueel een Zuid-Amerikaanse aankoop zouden die eerste prima kunnen overnemen. Daarnaast staan er met Riedewald en De Ligt twee jongens die het ook van hem kunnen overnemen.
1 0
Ferd
Tete gaat sowieso, die weigert al 15 maanden bij te tekenen en zijn contract loopt tot 2018. Veltman staat open voor een verlenging, die zie ik eerder nog een jaartje extra blijven,
0 0
Leviathan
Ziyech is er net een half jaar en heeft zijn echte draai nog niet eens gevonden en nu al onmisbaar. Denk dat hij volgend seizoen echt gaat knallen
0 0
gi0vanni
Prima talenten. Maar er moet wel balans in het elftal blijven. Zo is Klaassen duidelijk de minst goede middenvelder in ons team maar hij zorgt o.a. voor balans. Donny zou hem kunnen vervangen maar om gelijk een middenveld met de Jong, Donny en Appie te formeren is erg gewaagd. Als Ziyech nog een jaar blijft zou dat mooi zijn. Zelfs als hij niet op de top van zijn kunnen tot slecht aan toe speelt is hij regelmatig beslissend. Maar goed kijken wie er volgend jaar weg gaan. Ik denk Schone, Serero en Klaassen. En dat Schone en Klaassen alleen blijven als er zich geen mooie betere buitenlandse club zich meld.
0 0
Radikaal
Het hangt er ook van af hoe de rest van het team (blijft) staan. Als je de verdedigende 4 op hun plek houdt - Veltman niet weg doen! - (of evt Viergever/Riedewald ruilt) met de Ligt nog achter de hand en je laat Schöne of Ziyech staan, dan kun je op het middenveld iets meer riskeren en de andere twee laten gaan. Dan heb je de Jong, Appi en Donny voor die twee plekken op het middenveld, Eiting nog achter de hand. Op de vleugels zit je dan ok met Neres, Cerny, Kluivert en Younes, Dolberg blijft nog wel deze zomer, Cassiera moet hem maar langzaam onder druk gaan zetten. Allemaal nog heel jong en fris, maar dan moeten ze de belofte maar eens gaan inlossen en achterin staat het intussen wel goed, iig voor de eredivisie. Als ook nog Veltman en Viergever weggaan, dan krijg je weer het gedonder met ervaring halen - of je moet van de drie huidige middenvelders er twee houden.
0 0
gi0vanni
Dat is mijn hoofdpunt. Dat je wel 3 geweldige talenten op het middenveld hebt maar dat die Ajax nog niet zo kunnen dragen als het huidige middenveld. En als ik de verhalen hier zo lees over Eiting en dat jij hem aanhaalt zegt me dat ook hij een toptalent is.

Bosz zal zijn wensen wel bij Overmars bekend maken en die moeten maar zorgen voor een goed team.
0 0
Joseph
Ik kan niet wachten tot deze jongen het eerste naar zijn hand gaat zetten. Je ziet dat jong Ajax inmiddels niet zonder hem kan, het gaat niet lang meer duren voor hij daadwerkelijk bij het eerste komt.
0 0
NouriVandeBeek
In Ajax 1 heeft hij gewoon dezelfde aanpassingsperiode nodig zoals bij Jong Ajax. Bij Jong was Appie eerst ook niet top. Helaas verwachten mensen gelijk onmogelijke dingen. Zeker gezien hij geen één keer in de basis heeft gestaan tegen een Eredivisie club, maar wel 2 keer in de EL. Dan kan je op dat niveau nog niet bepalend zijn. En als Appie dan in dienst van het elftal speelt is het voor mensen niet goed genoeg.

Hij gaat er komen, maar geef hem de tijd.
3 0
Tpes
Nog even geduld Nouri. Niet teveel geduld Ajax.
2 0
Professor
Ik vind het ook een begenadigd talent maar heb altijd nog mijn twijfels of hij een vaste middenvelder wordt in Ajax 1. Ben benieuwd op welke plek jullie hem het liefste zien.
Verdedigende middenvelder Schone wordt opgevolgd door Frenkie de Jong, Ziyech is een zekerheid. Dus op de plek van Klaassen neem ik aan.
0 -2
BennJii020
Ziyech zou maar 1/2 jaar blijven.. Klaassen vertrekt in de zomer ook misschien...
1 0
geDaante
Op termijn is hij ook een betere optie dan Ziyech. Goede speler die Ziyech, maar Nouri is qua type en ook qua klasse beter dan Ziyech. Nouri kan echt als creatieve half fungeren, die het combinatiespel helpt verbeteren, en anderen ook beter laat spelen. Ziyech is toch net wat meer van het zelf proberen en gaan. Is ook minder verfijnd in de kleine ruimte. Weet het geregeld ook even niet meer.
3 0
Siemmie
En Klaassen is geen zekerheid volgens jou?
0 0
willieovertoom
Hij moest inderdaad wennen bij Jong Ajax. sterker nog; toen hij van de B1 naar de A1 ging had hij het zelfs nodig. Maar toen hij na een tijdje zijn draai vond was hij dan ook in elk team de beste. Ik twijfel er niet over dat dat ook in Ajax 1 het geval zal zijn. Uniek.
5 0
Ajax412
Ik ben fan!
0 0