'Sanchez en ik weten precies wie wat doet'

JipVR, 14-02-2017 om 17:33, 3189 views, Ajax Life |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Nick Viergever is blij met zijn rol als centrale verdediger bij Ajax. De mandekker kan ook nog wel eens als linksback worden ingezet, aangezien die positie bij Ajax dun bezaaid is. Viergever geeft echter te kennen dat hij liever centraal blijft staan.

'Sánchez en ik groeien steeds verder naar elkaar toe. We weten precies wie wat doet. Pakt hij de man, dan loop ik door. Kopt hij, dan sta ik erachter. Als je zulke patronen erin wil slijpen, is het wel fijn als je veel met elkaar samenspeelt', vertelt Viergever in gesprek met Ajax Life.

De verdediger merkt dat het verdedigend een stuk beter staat dan bij de start van het seizoen, toen er veel tegendoelpunten werden geïncasseerd. 'Als we (nu, red.) balverlies lijden, zitten we gelijk met drie of vier man erbovenop. We durven nu ook met de laatste linie een meter of vijftien over de middenlijn te staan. Dat geeft een tegenstander nog minder tijd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax4ever01
Hopen dat de verdediging komende zondag vaststaat als een huis!! Natuurlijk is Legia uit ook belangrijk maar de competitie vind ik net iets belangrijker.
2 0
Sammy Sosa
Ben ergens juist een beetje uitgekeken op de eredivisie. Meeste voldoening haal ik uit een mooie prestatie in de EL/CL. Sowieso heerlijk om s avonds doordeweeks een pot te kijken die ergens om gaat.
2 0
Vreker
Voor mij is donderdag belangrijker maar ben niet uitgekeken op de eredivisie. Vind deze titelstrijd geweldig (als we hem winnen dan) en voor plek 4 en 18 is ook een mooi strijd gaande.
0 0
TikkieTerugJaap
"Viergever geeft echter te kennen dat hij liever centraal blijft staan."

Volgens mij zegt ie dat niet op die manier? Maar het is wel logisch, Riedewald is daar beter.
0 0
Ajax412
Staat inderdaad goed! Mooi ook om te zien dat Viergever steeds meer krediet krijgt, omdat hij het ook gewoon goed doet dit seizoen en eind vorig seizoen.
1 0
OKP-AFCA
Ik vind het nogal meevallen met dat krediet van Viergever, dat is nou typisch zo'n speler die het nooit goed kan doen, maar omdat het Viergever is zal het nooit wat zijn.

Sterkste verdediger dit seizoen, een trend die hij inderdaad vorig seizoen al inzette.
0 0
Wimmel
Jairo bewees inderdaad afgelopen zondag het gelijk van Bosz.
0 0
Toekomst1900
Echt helemaal mee eens! Je zag het zelfs tegen Sparta. Riedewald valt zeer tegen. Viergever is echt terecht de nummer 1 op 4.
0 0