Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Douglas trefzeker bij gelijkspel Oranje O16

BartVeenstra, 09-02-2017 om 19:55, 6845 views, DFB |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het Nederlands elftal onder 16 jaar is het Vierlandentoernooi in de Portugese Algarve begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland, zo wordt vermeld op de website van de Duitse voetbalbond (DFB). De oosterburen bleken vervolgens in de strafschoppenserie de betere: 4-2.

Namens de Duitsers was het Erkan Eyibil, een jeugdspeler van FSV Mainz 05, die de score na vijftig minuten spelen wist te openen. Vlak voor tijd was het Ajax-jeugdspeler Terrence Douglas die er nog een 1-1 gelijkspel van wist te maken.

Omdat er een winnaar uit het duel moest komen, werden er na tachtig minuten voetbal strafschoppen genomen. Deze werden door Duitsland met 4-2 gewonnen. Namens Oranje misten Wouter Burger (Feyenoord), Shurandy Sambo (PSV) en Quinten Maduro (Ajax). Aankomende zaterdag speelt men nog tegen Portugal, terwijl maandag de wedstrijd tegen Frankrijk wacht.

Oranje O17 begon het toernooi met een 2-2 gelijkspel. Mitchel Bakker en Daishawn Redan begonnen in de basis en de Ajax-spits was één keer trefzeker tegen Duitsland. Er volgen nog duels met Portugal en Engeland.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rood Gevaar
toch bijzonder dat een penalty tegenwoordig absoluut geen zekerheidje meer is.
in mijn tijd werd iedere training na 1.5 uur nog afgesloten met op maandag en woensdag 20 minuutjes penaltys nemen en op vrijdag latje trappen waarbij de verliezer het weekend de hesjes moest wassen.
Nu zijn ze vooral bezig met zo snel mogelijk weer naar huis en de fifa koning uithangen
0 -1
Jaimie108
Hele nuttige comment, alleen jammer hoe nutteloos je het afsluit...
0 0
VoorAltijdNummer14
Deze jongen zegt me niet zoveel.. Jeugdkenners? :)
0 0
chrisjuhhh
Deze jongen kan je best blijven volgen .
0 0