'We proberen voorzichtig te zijn met Kluivert'

JesseTH, 02-02-2017 om 13:39, 3446 views, Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Peter Bosz is donderdagmiddag bij de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Roda JC ingegaan op de opmars Justin Kluivert. Het ging hierbij vooral om zijn fysieke gesteldheid.

'Hij houdt zich fysiek goed. Het potentieel is aanwezig, dat gaat heel goed. We houden er rekening mee dat hij begin dit seizoen nog volwaardig lid was van de A-jeugd, net zoals we dat met Dolberg deden', vertelt Bosz. 'We proberen voorzichtig te zijn.'

De coach ziet echter wel verschillen tussen Dolberg en Kluivert. 'Dolberg was veel geblesseerd in de jeugd, die voorgeschiedenis heeft hij. Kluivert heeft alle trainingen in de jeugd meegemaakt en zat slechts één keer op de bank, dus hij zit fysiek goed in elkaar. Hij zal het straks als zwaar ervaren, want hij leeft nu op een roze wolk, maar die gaat weg. Je kon zien in de wedstrijd tegen ADO dat hij vermoeider werd, dat is ook logisch. Zolang hij bij ons mee zal trainen, zal dat steeds beter gaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NouriVandeBeek
Hopelijk starten Nouri en Kluivert op de vleugels zondag. Nouri kan prima linksbuiten spelen. De invloed van Younes op het spel van Ajax wordt met de week minder.
1 -1
mrbig
Wat heeft Nouri laten zien dan de laatste wedstrijden bij het 1e? Die jongen moet je rustig brengen.

Younes moet je lekker laten staan. Speelde tegen ADO gewoon een goede wedstrijd (wel jammer van de gemiste kansen). Laat hem die lijn van afgelopen weekend even door zetten en ik hoop voor hem een verlossende goal.
0 0
Middenweg401
In al die kansen die Nouri heeft gekregen in het eerste bedoel je zeker?
Die jongen moet je gewoon elke keer dat het kan een half uur mee laten doen.
0 0
gi0vanni
Zeker hij had er minimaal een moeten maken. Maar goed tegen Roda moet het dan maar gebeuren. Aan de andere kant heb ik er ook geen probleem mee als iedereen zo met onze aanvallers bezig is dat onze middenvelders net als afgelopen week de goals maken. Zolang we maar met leuk voetbal winnen. Dit is toch een opbouwjaar.
1 0
NouriVandeBeek
Met die redenering krijgt Nouri dus nooit meer een kans in Ajax 1? Als Nouri in Ajax 1 hetzelfde zou doen als in Jong Ajax zou die al 30 miljoen waard zijn. In de JL had die ook een aanpssingsperiode.

Hoe meer speeltijd je hem geeft des te eerder kan die naar een hoger niveau groeien.
1 0
Dinho
ik ben het met je eens. Maandag liet Nouri zien goed op de linkerflank te kunnen spelen. Ik acht hem eerder in staat om een goede pass te geven dan Younes. Qua rendement kan het niet slechter.
1 0
mistermiyagi
Dolberg had anders vorig seizoen zijn minuten gemaakt bij Jong Ajax.
1 0
Dennish
Ben bang als hij dat had gedaan hij geen echte kansen kreeg aan het begin van dit seizoen. Vond hem vorig jaar niet zo goed. Zelfde als Bazoer. Die was ook niet goed in Jong en deed het daarna uitstekend in het eerste.
0 0
willycicci
Bazoer was wispelturig tot dat hij in het eerste werd gezet. Wisselde goede wedstrijden af met heel matige maar toen hij werd uitgedaagd zag je de kwaliteit.

Daar ben ik het dus met je eens maar Dolberg had daar best kunnen aarden zeker met deze selectie. Kijk maar naar een Cassiera hoe die bij Jong als hij in de spits speelt altijd in stelling word gebracht. Het was voor Dolberg een paradijs geweest.
0 0
DannTheDon020
Toppie! en moet je nagaan dat Dolberg nu gewoon al iedere wedstrijd speelt, wat een fenomeen!
0 0