Szabolcs went snel: 'Eerste dag het moeilijkst'

BVeenstra, 01-02-2017 om 21:25, 6258 views, M4 Sport |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

De onlangs gecontracteerde Schön Szabolcs heeft in gesprek met M4Sport gesproken over zijn overgang naar de jeugdopleiding van Ajax. De Hongaarse aanvallende middenvelder is inmiddels alweer drie weken in Nederland en heeft al veel meegemaakt in die periode.

'De eerste dag was het moeilijkst. Ik kwam bij een nieuwe club met nieuwe teamgenoten en nieuwe trainers. Langzaamaan gaat het steeds beter. Of ik bang was? Nee, dat niet. Ik kwam alleen en ik zal niet ontkennen dat het moeilijk was in het begin, want ik ben een familieman. Sinds kort woon ik in een pleeggezin', aldus Szabolcs, die verder vertelt dat hij op De Toekomst ook les krijgt in de Nederlandse taal en bovendien zijn Hongaarse schoolopleiding nog volgt.

Vervolgens noemt Szabolcs Johan Cruijff en Marco van Basten als zijn Ajax-idolen, terwijl hij tegenwoordig Real Madrid-ster Cristiano Ronaldo als voorbeeld ziet. Om ooit dat niveau te bereiken weet Szabolcs dat hij nog heel wat werk te verrichten heeft, zo vertelt hij. 'Bij Ajax werken we veel aan het tweebenig worden, de traptechniek, het passeren van iemand op snelheid en nauwkeurig zijn in de passing. Hiervoor is veel doorzettingsvermogen nodig, anders ga je het niet redden', vertelt hij, om erna aan te geven waar zijn kwaliteiten liggen. 'Ik ben linksbenig, heb een goed schot en ik ben vrij snel. Mijn rechterbeen moet nog beter en ook qua fysiek kan het beter. Daar wordt bij Ajax nu aan gewerkt.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Nabil
Schön = spreek je uit als sjhon.
1 0
Ajaxburg
Schön, Schöne, Schönst
3 0
YoorAjax
ik heb gezocht, jammer genoeg is er (nog) niemand die prof is met die naam. Anders was dat nummer 1 prioriteit a.s. zomer!
1 0
gi0vanni
Die is er wel. Ene Lasse. o.0
0 -1
Keizer020
Ik dacht typefoutje van Schöne in de titel....
0 0