'Ajax hoopt nog altijd op nieuwe buitenspeler'

BVeenstra, 28-01-2017 om 13:45, 15626 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax heeft nog altijd goede hoop voor het sluiten van de transfermarkt een nieuwe buitenspeler te kunnen presenteren. Mocht dat niet lukken zal de Amsterdamse club vertrouwen hebben in zijn huidige buitenspelers. Dat meldt Telegraaf-journalist Mike Verweij.

De verslaggever geeft aan dat Ajax vertrouwen heeft in Bertrand Traoré, Vaclav Cerny en Justin Kluivert en geeft daarnaast aan dat Younes als zekerheidje gerekend kan worden. Ajax zal alleen in actie komen als het een échte versterking kan halen en wil bovendien geen idiote prijs gaan betalen.

De transfermarkt is nog open tot en met dinsdag 31 januari. Tot op heden verkocht Ajax Riechedly Bazoer, Nemanja Gudelj en Anwar El Ghazi en werd alleen de 16-jarige keeper Mateusz Gorski ingelijfd.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Wereld
Waarom haalden ze in de winter niet gewoon Muric terug toen we een extra buitenspeler het hardst nodig hadden? Hij speelt volgens mij toch nooit in Italië.. Aangezien ik er geen vertrouwen in heb dat we een nieuwe aanvaller kopen die er gelijk staat, als hij er al na een periode überhaupt wél staat.
1 0
Starring
Is een prima suggestie van Wereld. Je zou eventueel met Pescara in gesprek kunnen gaan over vroegtijdige beëindiging van het huurcontract. Pescara heeft immers slechts 1x een beroep gedaan op Muric. Voor de rest zit Muric zitvlees te kweken op de bank en tribune. Terughalen van Muric zou bijvoorbeeld plan D kunnen heten als de gewenste versterkingen onhaalbaar blijken. Al vrees ik dat onze 'geweldige' TD Marc Overmars (transfermarkt nog 1 dag open) in de realiteit geen back-up plan achter de hand heeft.
0 0
AFCAsphere
Hij heeft volgens mij een optie tot koop in het huurcontract staan. Dan kan je hem niet terug halen.
1 0
de-Ajacied
Hopen, met 150 miljoen op de bank, terwijl we er al weer drie wedstrijden hebben opzitten.
Wil het management en de Raad van Commissarissen dan écht geen kampioen worden?
2 0
RvhC74
Ajax werd destijds ook uitgelachen bij de aankoop van Pantelic....heeft ook zijn voeten laten spreken....

kortom er zijn mogelijkheden genoeg alleen de vraag moet je gaan stellen of Overmars wel de juiste man is voor het aankoopbeleid..... het is niet alleen verkopen
2 0
RvhC74
Bas Dost was ook niet goed genoeg voor velen destijds...

Met de juiste instelling, begeleiding en professionaliteit kun je gewoon de top halen....

Iedereen in de Nederlandse competitie wordt hier gelijk te licht bevonden.... tuurlijk is een basis talent nodig en je moet stappen kunnen maken....

die mexicaan willen ze 15 mln voor neerleggen...dat is toch een groot risico. Misschien kan hij zich niet helemaal aanpassen etc. Voor noord Europese voetballers geldt meestal minder....

vraag me af of alles goed en wel wordt overwogen. bovendien moet de Rvc minder macht krijgen...meer toezichsfunctie....ze beslissen nu het beleid. bij verantwoordelijk beleid kan Rvc iets van vinden maar alles tegen houden lijkt mij ook geen verantwoordelijkheid beleid tenzij alleen aan je eigen portefeuille denkt....
1 0
Stibba020
Geen aankopen en ik blijf de rest van het seizoen thuis. Laat me niet voor de gek houden.
3 0
SandorAjax
De Eredivisie-topclub Ajax heeft nog steeds geen nieuwe buitenspeler binnen. En dat terwijl Anwar El Ghazi binnen afzienbare tijd zijn handtekening zal zetten onder een meerjarig contract bij het Franse Lille OSC. Nu is er misschien toch een opening, want de president van Sao Paolo eist dat zijn club in ieder geval één speler verkoopt.

De Braziliaanse club heeft volgens ESPN drie aanbiedingen liggen. Ajax zou maximaal tot ongeveer tien miljoen euro willen gaan voor vleugelspits David Neres, maar ook Luiz Araújo en Lyanco zijn in trek. Die eerste kan naar Lille vertrekken voor 6,5 miljoen euro, waar de tweede, een verdediger, in de belangstelling staat van de Italiaanse topclub Juventus, dat zes miljoen euro wil betalen.

De president van Sao Paolo, Leco genaamd, heeft nu met zijn vuist op tafel geslagen en eist de verkoop van één van deze drie spelers. De Braziliaanse club schrijft namelijk al jaren achtereen rode cijfers en het is nu een must om financieel gezien gezond te worden. Daarbij stelt het medium overigens wel dat Araújo en Lyanco in principe minder waarde vertegenwoordigen dan Neres, die over een paar jaar misschien wel het driedubbele op zou kunnen leveren. De kans op een verkoop van de technicus die naar Ajax zou moeten komen, zou dan ook het kleinste zijn. Toch is er dus een opening.

Lees verder: http://www.soccernews.nl/news/380603/Transfernieuws_voor_Ajax:_club_wil_tóch_verkopen#ixzz4X8Zo3Y9X
2 0
bramski
Er komt niemand meer .. geloof er niet meer in
4 0
hakkietjakkie
Hmm misschien een speler als extra erbij die op beide flanken uit de voeten kan zou wel fijn zijn naar mijn mening. Meer als extra, want vind Cerny en Traore licht blessure gevoelig.
0 0
A Cohen
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha !!!!

Het plan Cruijff is een prima plan maar zonder goeie voorbeelden in het veld worden de talenten ook niet beter en kunnen ze niet groeien.

Het begint op een soort spelers handel te lijken, waar een aantel "heren" vette bonussen mee opstrijken.

Jonge talent volle jongens op jonge leeftijd aan de club binden met een mooi shirt.
Links en recht om je heen kijken en jongens van een jaar of 16 binnen halen voor weinig en 5 jaar later weer voor miljoenen de poort uit.

En passant mogen ze ons als seizoenkaarthouders amuseren in de Arena, dit jaar wederom ZONDER schaal.

Het interesseert ze geen reet, als dat geldpakhuis maar opgehoogt kan worden.
Waardoor de eindejaarsbonus, van ons beursgenoteerde bedrijf steeds hoger uit gaat vallen.

Zo zit het en daar moet u het mee doen.

Morgen vinden we allemaal een stukje touw op onze stoel.
Dat is het lijntje waar we allemaal aan gehouden worden.
Oh ja ook nog een leeg plastic zakje met "gebakken lucht".

Is oplichting eigenlijk strafbaar ?
12 -4
RvhC74
mooi verhaal waar ik het mee eens ben
3 0
Sammy Sosa
Zonder schaal? Dat lijkt me wat voorbarig.
3 0
Pierre Heno
Met 'hopen' kom je doorgaans niet veel verder. Morgen zal Marc waarschijnlijk Wenger nog wel even bellen. Traoré is in elk geval weer een week langer weg = incl verhoogde kans op een nieuwe langdurige blessure.
3 0
RaffieC23
@wladimir Het ligt eraan wat de doelen van Ajax zijn dit seizoen. Persoonlijk verwacht van een club van Ajax meer sportief succes of sprankelend voetbal. Deze factoren worden helaas nog niet volbracht. Wat voor mij ligt aan de kwaliteit van de selectie, die naar mijn ogen een kwaliteitsinjectie nodig heeft. Wat voor aankoop of wat voor prijs dat zou het technisch hart moeten bepalen.
1 0
MarkCarolus
Bastian Schweinsteiger halen, Ziyech op de vleugels.
Volop investeren in de jonge jongens, alles komt goed.
0 -5
Santiago
Schweinsteiger...Lachwekkend dit.
Die komt zeker naar de ED
0 0
MarkCarolus
32 jaar oud en uit beeld in de top maar nog zeker een speler waar elke club veel aan heeft.
Zo gek is het idee helemaal niet, zijn laatste paar jaren bij Ajax om de jongens te helpen, Rijkaard deed het, net zoals Van Bommel, Cocu en Jonk.
Het enige verschil is dat Schweinsteiger niet een "terugkerende" speler is.
0 0
Ajax#1900
Het andere verschil is dat Jonk niet een contract van 250k per week had.
0 0
Ajaxbrl
neejoh wij kopen alleen maar 15jarige van een paar ton
2 0
Michels
Zo vreemd dat mensen hier altijd schreeuwen om het plan van Cruijff, maar wanneer het dan weer transfertijd is moeten er ineens astronomische bedragen neergelegd worden voor buitenlandse speler (bv Lozano, Bailey, Pavon, Deulofeu, Neres...). En dat omdat we "toch genoeg geld" hebben. Is iedereen vergeten dat Cruijff af wilde van die hoge transfers? Alles om maar een nieuwe Sulejmani te voorkomen. En spreekt Ajax dan zijn vertrouwen uit in de jeugd (Cerny, Kluivert) dan heeft Marc weer slechte zaken gedaan. Stelletje primitievelingen met z'n allen! Gezeur en gezeik, dat lijkt het enige wat een Ajax 'supporter' tegenwoordig nog kan!
7 -3
MosesD
Precies, we varen nu precies de koers van Cruyff. Geen aankopen die de jeugd blokkeren en met de eigen jeugd terug naar de Europese top!
3 -3
BrandjeXL
Jammer dat je niet weet wat de koers JC eigenlijk in houdt en dus maar wat roept eigenlijk. JC is nooit tegen (flinke) investeringen geweest wanneer spelers het team beter maken. Hij was wel tegen breedte aankopen van spelers die niet beduidend beter dan spelers uit de eigen jeugd. Maar velen, waaronder jij, die denken dat de JC koers alleen maar bedoeld was om alleen met eigen jeugd te spelen snappen er dus geen kut van.
0 -1
Ferd
Dus nu varen we de dus de koers van Cruijff, de directe verbeteringen kunnen we niet halen! Em breedte aankopen als Haps en Larsson zijn tegen de ideologie van Cruijff.

Jammer dat je dat niet snapt
0 0
BrandjeXL
Spelen Haps en Larsson bij Ajax dan slimmerd?! Maar veel mensen denken dat de koers JC inhoudt dat alles op de jeugd toegespitst is en dat is simpelweg niet waar. Ajax heeft dit jaar verschrikkelijk veel geld verdient met transfers. Na het vetrek van Fisher zocht men al na versterking op de linkerflank. Als Overmars na een half jaar zoekej nog geen versterking heeft gevonden dan is hij niet capabel voor de functie. Verkopen is niet zo moeilijk dus geef hem daar aub geen credits voor.
0 -2
MosesD
Jonk de protege van Cruyff was tegen de komst van Dolberg, die zou immers ontwikkeling van El Azouzzi in de weg staan. Vermoedelijk was deze ook geen voorstander van komt Sanchez met het oog op ontwikkeling de Ligt. Met eigen jeugd naar de Europese top was het devies. Letterlijk de woorden destijds. Kort van memorie ben je dus blijkbaar.
1 -1
3sterrenAjax1
helemaal eens! dat is de weg van onze johan. ik heb een zak geld nooit zien scoren! we zijn een voetbalclub geen bedrijf.
1 -1
Ajax#1900
Aankopen blokkeren de jeugd niet omdat er niet genoeg aanvallende talenten uit de opleiding komen. We hebben twijfelgevallen Cerny en Kluivert, thats it. Hebben beide nog niks in de basis te zoeken. Verhuur Cerny eerst eens een half jaar aan een Roda oid en laat Kluivert eens 30 wedstrijden in de JL spelen. Daarna kunnen we die talenten voor het eerst beoordelen.
3 -1
Ajaccus
Je hebt helemaal gelijk. Kluivert doet het voorlopig prima en zolang is Traore ook weer niet weg. Daarbij hebben nieuwe aanwinsten vaak een gewenningsperiode nodig om in te passen en die tijd is er niet.
Het wordt wel tijd om alvast te gaan inventariseren en anticiperen op volgend seizoen.
1 -3
Michels
Bovendien, wie zegt mij dat als je (bijvoorbeeld) op het laatste moment Neres binnenhengeld voor 17,5 miljoen, dat die ook daadwerkelijk gaat renderen? Zonde van je geld! Laat dat soort bedragen lekker in het buitenland, waar ze horen...
0 0
R.F.
1. Plan Cruijff liep achter de feiten aan. Veel wijsheid maar was wel op basis van decennia geleden.
2. En hij was voor gerichte kwaliteitsimpulzen. Dus goede aankopen was hij niet tegen.
3. Of je nou voor aankopen bent of niet. Marc zegt maanden geleden aankopen te doen en een vervanger van Fischer is nog steeds niet binnen. En nu kunnen we het opeens met Kluivert en Cerny die 0 ervaring hebben? Dat is falen. Niet naar de maatstaf van supporters, maar naar de maatstaf van zijn eigen woorden.
7 0
Michels
1) Plan Cruijff liep niet achter de feiten aan. Het was juist gericht op de toekomst. En om nou hier te stellen dat onze Johan er de balle verstand van had en een seniele oude man was die een plan wilde instellen wat gebaseerd was op ideeën die "decennia geleden" gelden, gaat er bij geen enkele Ajax supporter in.
2) Ik heb ook nooit gezegd dat ik tegen aankopen ben. In tegendeel zelfs! Als ze maar iets toevoegen en niet te veel geld hoeven kosten. De bedragen die afgelopen maand in de media zijn verschenen zijn te hoog. Al zouden die gasten vast iets toevoegen en misschien wel direct de beste speler van de club zijn; de bedragen zijn te hoog! Ik vond (en vind) zelfs Ziyech te duur geweest. Dat krijg je met paniekaankopen...
3) Ik denk dat je een enorme fout maakt door te denken dat Ajax de maatstaven van de supporters moet nastreven. Tuurlijk, Marc had geen grote bek moeten hebben door vanalles te beloven en later niets waar te maken. Maar supporters zijn er om te supporten, niet om beleid te voeren. Zodra je te veel naar je supporters gaat luisteren, gaat het faliekant mis.
3 -5
Pierre Heno
Lekker lullen zit ook weer aan tafel....
0 -2
Michels
Fuck man, ik dacht dat je niet meer leefde... Maar fijn dat je er weer bent Heno! Heb echt zitten wachten op je nutteloze inbreng en feitelijke onjuistheden! Top!
0 0
klopper
Met Younes hopeloos uit vorm, Cerny bijna terug van een blessure, Traoré die straks ook weer gaat en El Ghazi die vertrekt kun je niet alles zetten op een talent als Kluivert, of zelfs jongens die nog niet eens gedebuteerd hebben. Je kan best iemand halen, dat is eigenlijk zelfs noodzakelijk. Daarnaast kun je Muric ook nog terughalen en een kans geven. Niets mis mee, lijkt me. Je kan best kopen, maar koop dan iets wat iets extra's toegoegd. Is gewoon volgens 'het plan Cruijff'.
1 0
Ferd
En Ajax wil ook best iets kopen, dat zie je aan de hoge bedragen die al geboden zijn.
0 0
Michels
Je hebt helemaal gelijk. Kopen mits het iets toevoegt. Maar dan wel binnen de perken. 16 miljoen voor Bailey is te veel. Net zoals voor Neres. Daar zou je het toch mee eens moeten zijn. Het zijn leuke spelers en voegen zeker iets toe, maar het prijskaartje is dusdanig hoog dat je het niet moet willen. Dan maar jeugd als er werkelijk helemaal niemand verder op de planeet rondloopt die iets kan toevoegen en niet te veel hoeft te kosten... Vind het ook nog steeds raar dat ze Andrija Zivkovic niet gepolst hebben. Hadden ze begin dit seizoen gratis kunnen ophalen bij Partizan en had wat toegevoegd. Nee, nu moet er iemand gehaald worden voor veel geld in de hoop dat die gaat renderen...
0 0
MarkCarolus
Lieve Rinus, je kunt beter tegen een muur praten.
Jij en ik snappen het, de rest zal het nooit snappen.
2 -4
Michels
Ik ben er ook bang voor...
1 -3
foensai
Telegraaf, 26 november 2016, groot interview Marc Overmars

"We mogen in de winterstop het nodige vuurwerk van Ajax op de transfermarkt verwachten. Directeur voetbalzaken Marc Overmars geeft aan dat de Amsterdamse club de komende maanden niet de hand op de knip zal houden. Waarschijnlijk moeten hiervoor eerst meerdere spelers de uitgang opzoeken, maar ook zonder vertrekkende spelers lijkt Ajax nog te gaan winkelen."

Vuurwerk is het zeker in de juiste verkoop. Ik ga er zeker nog vanuit dat er iets voor terug komt. Nogmaals wel kwaliteit of anders niets!! vertrouwen heb ik toch wel in deze selectie.
3 0
R.F.
26 november 2016, 2015, 2014 etc.
1 0
Ajacied33
Begrijp echt nog steeds niet waarom Ajax El Ghazi zo makkelijk heeft laten gaan. Het geld hebben we niet echt nodig. De noodzaak om te verkopen is er dus niet echt. Je had m beter in de zomer kunnen verpatsen voor hetzelfde bedrag. Denk niet dat El Ghazi zelf heel graag weg wilde. Of ik moet me vergissen natuurlijk
1 -1
Talent
De laatste wie we missen is El Ghazi. 9 miljoen voor een speler die er echt bar weinig van kan is echt een hoofdprijs. . Dit mag echt gezien worden als een wereldprestatie van Overmars
2 -1
fc Barcelona_ke
Ik vraag me ook af..
Als ek ghazi bkijft denk ik wel dat hij younes uit de basis kan spelen met traore dolberg.. zo zonde.
Kluivert en cerny zijn te jong in de basis ivm younes.. heke hakfjaar spelen we dus met younes
0 0
Lekkeraanvallen
Geef gewoon de jeugd het vertrouwen en steun dan komt het allemaal goed. Pro plan cruijff.
1 -2
Ajax#1900
Onzin dit. We hebben gewoon veel te weinig goede vleugelspelers. Kun je wel roepen dat je pro Plan Cruijff bent maar dat heeft er niks mee te maken. Alsof Kluivert opeens geen kansen meer zou krijgen wanneer we eindelijk de selectie eens compleet maken. Jeugd is altijd belangrijk geweest en dat zal ook altijd zo blijven.
2 -1
Rondo64
Toch heb ik liever dat we onze huiduge jeugdspelers laten spelen dan dat we een te hoge prijs betalen voor een speler die uiteindelijk niet veel meer toevoegt. Je kan wel geld neerleggen voor een buitenspeler, maar dan moet je wel zeker weten dat die meer brengt dan kluivert en cerny.
2 -1
ST
Draait alleen maar om geld zou je zeggen. Waarom doe je anders El Ghazi weg halverwege het seizoen. Geen enkele haalbare speler gaat t direct beter doen. Falers!
3 -1
Hammerzeit
We horen niets van Harcie Marcie en dan ineens is de verrassing er: TADA - "Ajax haalt Zivkovic terug bij de selectie".

En "Hopen"... schei toch alsjeblieft uit man.
Het enige dat ik hoop, is dat hij na deze paar dagen flink aan de dunne zit van al dat Chinees (de Indonees zal het niet zijn, want stukje duurder) mocht er echt niets meer gebeuren.
2 0
Johan1
Prutsers zijn het. Overmars voorop. Je gooit weer een kampioenschap weg en waarom? Om het geld hoef je het niet te laten. Ze zijn weer veel te laat en incapabel gaan bieden op spelers. Amateurisme ten top bij Ajax. Kampioen worden met tieners....gaat niet gebeuren.
3 -2
A'dammer
Hoewel het de woorden van Verweij zijn... Hopen....
Hoe is het mogelijk dat Ajax op een speler moet hopen ??? !!!
Vis of in een andere vijver of vis niet wanneer je hengel niet bestand is tegen grote vissen die je wilt vangen. Het toch proberen en vervolgens steeds bot vangen mag Ajax niet gebeuren. En nog een keer. En nog eens.
2 0
Stefanaladin
ik heb de hoop opgegeven we gaan het met deze selectie doen!
3 -1
Hillie99
Al met al 30 miljoen binnengeharkt deze periode en niets gehaald.. dat is voor Marc prima.
2 -3
FrankRijkaard4
Ik verwacht Donny basis en Ziyech naar rechtsbuiten. Kluivert brengen als die ooievaar op linksback er al half doorheen zit
0 -3
RaffieC23
Ik vind het vreemd dat mensen een aankoop niet nodig achten. We hebben de Champions League misgelopen, staan 2e met 5 punten achter, zijn uit de beker geknikkerd. Los van het feit dat El Ghazi wordt verkocht, had ik door onze sportieve prestaties al een aankoop verwacht.
8 -1
HansBeus
Dan vergeet je nog dat we al twee jaar helemaal niet hebben in Amsterdam
1 0
wladimir
Ik begrijp wat je zegt. Toch kun je ook zeggen dat Ajax als groepswinnaar moeiteloos overwintering in de Europa League heeft afgedwongen. Toegegeven, geen super moeilijke poule, maar toch. Uit tegen Feyenoord hebben we niet verloren en thuis tegen PSV waren we beter en hadden we moeten winnen.

Op het middenveld was er flinke overbezetting wat voor onrust heeft gezorgd. De verassing Dolberg heeft ervoor gezorgd dat huurling Traore naar de flanken is verwezen met overbezetting en onvrede als gevolg. Bosz kan nu kiezen uit Traore, Cerny, Younes en Kluivert.

Als Kluivert de pannen van het dak speelt zal er niemand komen en gaat hij de concurrentie met Younes aan. Volkomen logisch dat er dan niemand wordt gehaald.
0 -1
Johan5Derksen
Precies mijn gedachte.
2 0
ambtenaar
Dat zijn de feiten.
4 0
Raoul14
Iedereen kan roepen wat hij wil, maar we willen toch een speler van die er meteen staat, die ons bij wijze van spreken kampioen maakt? Moeten wij dan ook 2-3 miljoen salaris gaan betalen en scheve gezichten binnen de selectie krijgen? Wat ik vrees toch echt dat het daar constant op afketst. Ajax kan en wil inmiddels best 15 miljoen betalen, maar dan hangt er direct ook een prijskaartje aan een salaris. Daarnaast leef je eens in in een gemiddelde profvoetballer. Je hebt geen enkele binding met Ajax of Nederland, je kan kiezen tussen onze Mickey Mouse competitie of een van de grote competities, 1 of 3 miljoen per jaar. Dan kijk je nog even wat youtube filmpjes over Ajax de laatste jaren en wat zie je? Betonvoetbal en geen Europees succes. Zeg het maar, het is niet zo makkelijk als iedereen hier denkt.
0 -1
EVH
Er zitten weer een hoop klunzen op AS, lees ik hieronder.
0 -5
Robinjo1988
Nee jij voegt veel toe hier...
5 0
EVH
Takes one to know one....
0 0
Robinjo1988
One? Jij bent maar een halve toch
0 0
EVH
Gekkie
0 0
Robinjo1988
Nee hoor, gewoon een feit..

Maar ff serieus hoe oud ben je?
0 0
EVH
Oud. Heel oud.
0 0
Robinjo1988
Vreemd...
0 0
EVH
Wijs vooral.
0 0
Robinjo1988
Dat had ik al gemerkt ja
0 0
EVH
Hahahaha!! Wat vond je van de wedstrijd vanmiddag? Ik vind dat er veel vooruitgang in ons spel te zien is, en in elk geval blij met Bosz en de positieve ontwikkeling.
0 0
Robinjo1988
Ja ik ook. Heb bij vlagen ook zeker genoten. Vind het wel jammer dat Ajax nooit doordrukt bij een voorsprong en er een grote uitslag van maakt.
0 0
Bil
Ik zeg mijn seizoenskaart op, als ze van de zomer met een prijsverhoging durven aan komen..

Ajax is nog nooit zo rijk geweest
4 -6
Lucky69
Ik hoop dat zulke droeftoeters als jullie dat allemaal doen... dat gezeik elke keer. Ga eens een keer als 1 achter de club staan. Staan we vijfde? Dusss
2 -2
Restored
Zijn ze dat van plan dan?
1 0
Bil
Met Ajax weet je dat maar nooit...
2 -2
oudzuid2
we moeten eerst op een derde plaats eindigen deze zomer voordat Marc en co wat gaan ondernemen
3 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
Dat gelul van al die mensen die vinden dat er niet gezeurd moet worden om aankopen.
"op Fifa heb ik binnen 1 dag een transfer geregeld"
Marc Hark overmars heeft wel meer dan 1 dag de tijd gehad. Hij is al 4 jaar opzoek naar een spits met ervaring, en hij is alweer anderhalf jaar opzoek naar een buitenspeler.
een buitenspeler en een spits waren de hoogste prioriteit in de zomer, we kregen een huurling op rechts en een jeugdspeler in de spits.
Nu zijn we een half jaar verder, er is een half jaar gezocht naar een buitenspeler, en er wordt weer gefaald door ajax.
Het is echt gelul dat spelers niet naar ajax willen, of dat ze te duur zijn of weet ik het wat, het is allemaal de schuld van overmars en zijn incapabele staf die alleen maar falen al jaren lang.
mensen zijn zoet gemaakt door een spits die niet goed functioneerde binnen het ajaxspel maar die verkocht werd voor 32 miljoen, en een columbiaanse verdediger die een half jaar goed presteert, ze vergeten voor het gemak dat de rest allemaal faalt. idiote aankopen, van spelers die niet eens kunnen voetballen (krul heitinga), spelers die te slecht zijn (zimling westerman) en spelers die absoluut niks toevoegen (sigthorsson )

na de revolutie was het doel aanhaken bij de Europese top, en dat het geld gespendeerd moest worden aan echte versterkingen, de enige echte directe versterking die ajax de afgelopen 4 jaar heeft gehaald is Ziyech, en dat was een totale paniekaankoop nadat er wederom miljoenen waren verspeeld door niks te kopen.

door het falende beleid hebben we dit jaar de cl misgelopen, en hebben we vorig jaar het kampioenschap weggegooid.

gelukkig is er wel 250 miljoen euro op de bank.

zoals Johan zou zeggen, ik heb nog nooit een zak geld zien scoren.

wanneer we niet zo'n gierige falende incompetente Hark hadden gehad waren we nu al het bayern München van Nederland, en hadden we lichtjaren voorsprong gehad op psv en feyenoord, onze begroting is namelijk 4x zo groot. echter staan we achter feyenoord, wat maar 3 miljoen te spenderen heeft ieder jaar.

er is een totaal gebrek aan ambitie bij de ajax leiding, en het idee dat die jeugd ons gaat redden is ook je reinste onzin, de besten vertrekken toch al als ze 16 zijn, diegene die goed genoeg zijn voor ajax 1 vertrekken voordat ze 22 zijn, het enige wat het oplevert is geld waar overmars alleen in wil zwemmen en niet wil inzetten in het belang van de club.
3 -6
insectenverdelg
op Fifa heb ik. toen ben ik maar gestopt..
8 0
Jeffreym
Haha, ja echt he.
0 0
Gonzo
Lol ja dat idee heb ik vaker hier
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
dat is een quote van andere gebruikers hier, staat expres tussen aanhalingstekens om dat zo te poneren. maar verder id het je eigen zaak of je de tijd neemt om dat ellenlange betoog te lezen of niet.
0 -1
Qwibuss98
Ik hoop ook van alles, maar dan moet je wel actie ondernemen.

Kan Veldmate niet nog iets leuks uit Colombia opscharrelen? Of Olsen uit Scandinavië.
In ieder geval moet je investeren om verder te komen internationaal, nationaal hoef je eigenlijk niet als topclub te oriënteren.
0 0
Indojood
OPROEP: Kunnen we vanaf morgen weer gaan applaudiseren in minuut 14? De aandacht voor Johan ebt snel weg. F-side en VAK410 zouden hierin het voortouw moeten nemen om de rest van het stadion mee te krijgen.
6 -1
Robinjo1988
Verwacht maar niks van hun. Waar waren ze toen Cruijff en Jonk weggewerkt werden bij Ajax?

Ben het overigens wel met je eens. Johan mag van mij elke wedstrijd aandacht krijgen.
0 0
Ferd
Joh, 95% van de schreeuwers hier kan het geen reet schelen, die hebben het wel over Cruijff en roepen wel dat plan Cruijff gevolgd moet worden maar schreeuwen aan de andere kant moord en brand over aankopen. En dat terwijl Plan Cruijff daar toch heel duidelijk over was, alleen als het directe versterkingen zijn en als er geen jeugd beschikbaar is.

Als je puur naar Plan Cruijff kijkt dan doet Overmars nu precies wat Cruijff wilde. Echte versterkingen zijn niet haalbaar, dus dan koop je niets en schuif je talenten zoals Kluivert door.
2 -3
Robinjo1988
Dit seizoen haalde hij nog Westermann...

Overmars en co. deden juist niet wat Cruijff zou willen. Mede daarom was ie er wel klaar mee.
2 -2
Ferd
Vorige jaren werden er volop breedte aankopen gedaan, tegen plan Cruijff in, daar was Johan inderdaad klaar mee.

Maar nu doet Overmars precies wat er in plan Cruijff staat en wordt hij voor van alles en nog wat uitgemaakt. Hij kan het gewoon niet goed doen, zit in een spagaat. Koopt hij niets dan os hij de lul, koopt hij wel dan houdt hij zich niet aan plan Cruijff.

1 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
Plan Cruijff wilde zeker wel investeren. het kapitaal moet volgens dat plan op het veld staan.
de jeugd was slechts een onderdeel van dat plan, niet het hele plan.
1 -1
RusselWestbrook
Dat zegt ie toch ook helemaal niet? Heb je wel gelezen wat ie zei?
0 -1
Leo252
Als we met deze selectie kampioen worden neem ik er mijn petje voor af en zal je verder ook nauwelijks iemand horen maar als we al snel punten verspelen door gebrek aan fatsoenlijke buitenspelers zijn wel de rapen gaar. Er hadden m.i. al sinds begin januari versterkingen moeten zijn.
Fischer weg, Traoré Afrika cup en het verdere rijtje weten we wel. Waarom is hier niet op ingespeeld ? Overmars, je krijgt van mij een brevet van onvermogen !
3 -1
Restored
Gebrek aan scorend vermorgen in de aanvallende linie gaat ons ongetwijfeld opbreken (sterker nog, dat is nu al een probleem), Marc hoopt dus weer dat de spelers hem uit de brand helpen door opeens wel goed te gaan voetballen, ook al is Younes 6 maanden uit vorm, is Cerny stelselmatig geblesseerd en moet één van onze vleugels zijn basisdebuut nog maken. Hij heeft geluk dat zowel PSV als Feyenoord op dit moment ook met hun opstellingen aan kutten zijn...
3 0
Truth
Hopen.... Je moet godverdomme niet hopen, je moet handelen!
4 0
robert R.
Overmars optyven vuile paardenlul!

6 -5
AFCAsphere
Wat een volwassenheid hier weer zeg.
0 -2
Dwergje48
Deze meneer is niet ouder dan 15. Kan bijna niet anders.
4 -4
Ferd
ook grappig dat hij z'n voornaam niet begint met een hoofdletter, maar zijn achternaam, afgekort tot een enkele letter zoals criminelen, iets waar zijn toekomst wel ligt als ik naar z'n gedrag kijk, dan weer wel.
3 -3
bazza25
Ik vind het allemaal wel erg zwart wit hier, het is of een totale ramp of mensen bagatelliseren hoe matig Overmars het doet..
Ik zou het wel schandalig vinden mocht Overmars Bosz het met deze voorhoede laten doen..
Er is 1 Volwaardige LV die hopeloos faalt dit seizoen en hij mag gewoon lekker blijven schutteren omdat hij een jongen van 17 achter zich heeft, die je gewoon rustig moet brengen, 2 spitsen met potentie maar jong en dus met dip en dus ff zonder doelpunten, traore enige echte volwaardige , cerny stagneert..op dit gebied faalt Overmars punt uit..
3 -1
Ajaxbrl
Robben of Ribery misschien ;)
0 0
Dwergje48
Robben maakte toch weer een lekkere goal!
0 -1
Jood1983
Ik hoop op de Staatsloterij! Maar ik koop geen lot
4 0
M.Olsen
Its the cirkel of life........ #Ajaxlife
2 0
mvdk
De knip trekken, dan hoef je niet meer te hopen.

Overigens verwacht ik er 2, want voordat El Ghazi zou vertrekken zou er ook al een buitenspeler komen... Met 1 moeten we dus echt geen genoegen hebben. Is gewoon een sigaar uit eigen doos!
2 0
Gonzo
Van de zomer werden 2 kanonnen beloofd voor het nieuwe seizoen.
2 -1
JesusZoonVanGod
Dat was volgens mij een uitspraak van Verweij en niet van iemand binnen Ajax.
1 -1
Aeter
Wat mij betreft halen ze gewoon Muric terug, zo slecht is die niet volgens mij en heeft ook niet echt een kans gehad. Vond zijn verhuur ook opmerkelijk, omdat hij juist goed presteerde in Jong en zijn debuut in 1 niet onverdienstelijk had gedaan. Ik vind het risico ook te groot om voor veel geld een Braziliaan te halen, waarvan totaal niet zeker is dat ie hier goed gaat presteren.
0 -1
MosesD
Eens. Muric is een geweldig talent. Maar bij die jongen moet een knop om. De verhuur loopt op niets uit, dus gewoon terughalen en laat 'm maar knokken voor zijn kans bij Ajax.
0 -1
RusselWestbrook
Kan niet. Is een huurcontract met optie tot koop, en die zijn voor zover ik weet altijd voor één seizoen zonder terughaalclausule. En waarschijnlijk is er ook een huursom betaald, en dan mag het überhaupt niet, dan heeft Pescara namelijk betaald voor een bepaalde periode.

Pescara zou natuurlijk mee kunnen werken, maar in principe kan het niet.

Laat ik het zo zeggen: terughalen kan niet. Pescara kan hem wel laten gaan.
0 -1
Aeter
Ze kunnen altijd met de staf van Pescara overleggen lijkt me. Zal heus niet zoveel geld zijn wat ze betaald hebben.
0 0
Koenniiee
Laten we allemaal dezelfde strekking hanteren. Dat maakt het toch veel gemakkelijker?

"Overmars kan er geen klote van, niveau Go Ahead Eagles. Het is onmogelijk dat Younes nog in vorm raakt en dat Cerny weer leert voetballen. Ook Traoré heeft er totaal geen zin in en Kluivert moet maar naar de A1, die mag Ajax 1 nog niet dragen.

Dus Marc, waar wacht je nog op? Haal die Neres, een Braziliaanse 'pieler', zonder dat ik heb nagedacht of die wel bij de speelwijze van Ajax past. We hebben zoveel geld, kopen, kopen, kopen. Het is toch al zo gemakkelijk om spelers te halen. Iedereen wil toch naar Ajax en Nederland!?

Had ik al gezegd dat Ajax nu laatste wordt?"
2 -7
Johan5Derksen
Waarom moet je altijd in herhaling vallen en je gelijk proberen te krijgen?

Had ik al gezegd dat we nu onderhand wel van je weten *zucht*
5 -2
Koenniiee
Nah, heb zo'n reactie nog helemaal niet geplaatst. Dus herhaling? Ik vind het vermoeiender dat er zoveel reageren zonder inhoud. Groeten!

Edit: je hoeft mij niet te onthouden of te kennen hoor. Ik reageer voor mezelf. Ik vind dat wel leuk. Mag 't?
3 -7
Johan5Derksen
Omdat de meeste Ajacieden misschien een beetje klaar zijn van dat wachten en maar wachten op zijn eerste aankoop. Nog paar dagen te gaan en er is nog steeds niks binnen uit zijn pakhuis met geld.
5 0
Koenniiee
Misschien moet je er daarom niet teveel op hopen. En proberen in te zien dat de noodzaak helemaal niet zo hoog is. Plus, dat het helemaal niet zo makkelijk is om de juiste speler te halen.
1 -4
RusselWestbrook
Ja maar verdomme, Koen, in FIFA heb ik binnen twee dagen een topper!

#OvermarsOut
3 -6
Broekzak
Bij FM doe je een bod, krijg je een tegenbod, en vind je elkaar in het midden. En dat allemaal binnen 3 minuten. qua contract onderhandelingen idem dito. Waarom kan Overmars dat niet ... ;-) #overmarsOUT
1 -3
Johan5Derksen
Haha ''De noodzaak is niet zo hoog'' wat dacht je van te weinig voorhoede spelers met kwaliteiten bij Ajax. Daar moet juist geïnvesteerd in worden.. met alleen Younes en Kluivert zit je namelijk erg dun momenteel. Als je verder wilt komen in de Europa League en mee wilt blijven doen in de Eredivisie moet je juist nu de portemonnee opentrekken voor versterkingen. Vooral omdat er geld is.
5 0
RusselWestbrook
Als een speler goed genoeg is en naar Ajax wil komen is dat prachtig.

Alleen zijn de meeste spelers die graag naar Ajax willen komen in de winter helemaal geen goede voetballers. Zijn ze dat wel, kosten ze een godsvermogen.

En ja, 20 miljoen voor Neres is een godsvermogen. Amper in de hoofdmacht gespeeld nog (goh waarom zou hij wel willen komen? Raadselachtig), en daar moeten wij dan 20 miljoen voor betalen en we hebben garantie op niets.

Ja, dat ie leuk kan pingelen. Of dat in wedstrijdverband in een nieuwe voetbalcultuur en systeem er uit komt is nog maar de vraag.

Je denkt echt veel te simpel over deze dingen.
2 -6
Koenniiee
Ik denk dat je met Younes en Traoré niet onder doet voor sommige andere EL clubs, laat staan in de Eredivisie. Met zowel Cerny als Kluivert heb je grote talenten erachter die zich graag willen laten zien.

Een dip duurt niet eeuwig. Daarnaast zijn het spelers die kansen blijven krijgen. Je moet je pas echt zorgen gaan maken als ze die niet meer creëeren!
0 -4
Johan5Derksen
Legia Warschau ligt echt niet wakker van een Amin Younes.. die man is hopeloos uit vorm en is altijd voorspelbaar dat hij nooit buiten om gaat.
4 0
Koenniiee
Waarom moet hij buitenom gaan? Daley zou die loopactie vaker moeten maken. Younes moet eerder de keus maken tussen de spits inspelen en bijsluiten of een fatsoenlijk schot afleveren, na zijn dribbel binnendoor. Incidentieel buitenom is oké, maar daar ligt zijn kracht niet. Dat snap je hopelijk?
0 -3
Johan5Derksen
Waarom buitenom? Omdat hij misschien een buitenspeler is in dienst van Ajax. Als Amin Younes steeds naar binnen trekt, dan loopt hij Kasper Dolberg in de weg.
4 0
Truth
Afgezien daarvan is het zo voorspelbaar dat zelfs een blinde het kan verdedigen
2 -2
Aeter
Ik vind Younes op het moment ook heel voorspelbaar. Dit komt omdat hij nu alleen maar naar binnen trekt. Als hij het het meer afwisselt zoals hij deed in zijn goede periode, kan elke rechtsback zoek spelen. Vaak is hij het gevaarlijkst als hij de achterlijn haalt, want zijn schot is niet zo geweldig dat ze bang worden als hij gaat schieten van de de zestien.
1 0
RusselWestbrook
Daarom loopt ie ze ook allemaal voorbij ja.
0 -3
RusselWestbrook
Het is 2017. We snijden tegenwoordig naar binnen.

En aangezien Younes meestal schiet is het eerder dat Dolberg Younes in de weg loopt. Younes zou meer moeten passen, dat wel.
0 -5
Koenniiee
Haha, je denkt vanuit een verouderde voetbalcultuur. Jij hebt geen vertrouwen in Bosz (en tientallen huidige moderne coaches)?

Er staan niets voor niets spelers met hun 'verkeerde been' aan die zijde. Dat heeft een reden. De wisselwerking met de back moet hedendaags top zijn. Anders konden we Tete en Dijks ook nog wel opstellen, als alleen verdedigen noodzakelijk was.
0 -4
RusselWestbrook
Deze man vindt Tete één van de betere rechtsbacks op aarde, Koen.
0 -3
Johan5Derksen
Zegt de man die joden weg zette, toch @Voorland.
3 0
Koenniiee
Het is een voetbaldiscussie, kerel.
0 -3
Johan5Derksen
Ajax is een 'jodenclub' kerel, net zoals The Spurs. Als je dat nog niet wist, dan weetje het nu.
2 0
Ajacied33
Ajax is geen jodenclub,zoek maar eens op..
0 -3
Johan5Derksen
Of je gaat gewoon naar de Amsterdam ArenA, zie je zat Joden vlagen hangen of ''Wij zijn Ajax, Super Joden!''.

Men doet er net over alsof het erg is...

Ps; Heb je geen Google.nl voor nodig.
2 0
Ajacied33
Dat betekent nog niet dat Ajax een jodenclub is. De supporters associëren zich met Joden ja. Of ze dat daadwerkelijk zijn is een tweede..
0 -3
Koenniiee
Begrijp je nou niet dat ik bedoel 'dat ik het onzin vindt om zoiets er nu bij te betrekken'?

Ik zie Ajax als voetbalclub.
0 -3
Johan5Derksen
Dat is jou goed recht, ik zie het als Ajax en joden.

Hij betrekt Tete erbij, terwijl we het over hele andere dingen hebben. Dan trek ik ook wat conclusies eruit.
2 0
RusselWestbrook
Koen begon over Tete om jou proberen uit te leggen wat de rol van een vleugelaanvaller en back tegenwoordig is.

Maar toen was jij het allemaal al weer kwijt, geloof ik.
0 -4
Koenniiee
Ah, is dat er zo een? Mijn god!
1 -2
ajax1981
De posities zijn toch dubbel bezet... Dus niet inzetten op een gok. Dus als je kwaliteit kan kopen, doen, maar niet voor een gok.
1 -6
HansBeus
Dubbel bezet... morgen hebben we één linker en één rechter vleugelspits en scorend nul!.. tot nu toe
1 0
AFCAsphere
Haha, de foto bij dit artikel zal bij een hoop users hier vast het bloed onder de nagels vandaan halen.
6 0
Dwergje48
Morgen, 5e minuut nog 0-0. Ik ga kijken hoeveel mensen er dan alweer om spelers schreeuwen.
3 -10
AFCABart
89e minuut en 0-0.
Is het dan wel geoorloofd om spelers te schreeuwen?
Om alle hypocrisie even voor te zijn, roep ik er nu al om.
De vleugels zijn gewoon onderbezet, daar kan geen discussie over mogelijk zijn.
6 0
JesseTH
Goed plan man, lekker gevoel voor onze eigen spelers.
0 -1
Dwergje48
Niet op basis van die ene wedstrijd van morgen nee, vind ik.
0 -5
AFCABart
Het is ook niet op basis van die wedstrijd als je het mij vraagt. Het is meer van 'I told you so'.
Je hoeft geen genie te zijn om te zien dat een dergelijke dunne bezetting ons punten kan gaan kosten.
En ja, misschien gaat het goed. Maar ik vraag me af of dergelijke onverantwoorde risico's mbt het verspelen van een kampioenschap Ajax waardig zijn.
Stel dat je er nog een blessure en of schorsing bij krijgt op de flanken en je speelt toevallig tegen Psv, Fijenoord of weet ik wie. Dan verschijn je als kampioenskandidaat al eventjes vleugellam aan de aftrap.
2 0
Dwergje48
Voor de duidelijkheid: ik vind ook dat de vleugels nogal licht bezet zijn op het moment. Er wordt alleen zo veel onnodige paniek gezaaid door zo veel mensen hier, terwijl dat helemaal niet nodig hoeft te zijn en we hoogstwaarschijnlijk niet weten hoe het allemaal werkt.
0 -2
RusselWestbrook
Hear, hear.
0 -7
zivkabrimovic
Best comment of the day
0 -7
ElPistolero16
Rashica.
2 -1
JesseTH
Younes en Kluivert voor linksvoor, Traoré en Cerny voor rechtsvoor. Opzich niets mis mee.
0 -3
3sterrenAjax1
heel duidelijk dat we heel veel psv supporters hebben. en maar schreeuwen kopen kopen kopen. willen we meer of minder aankopen? minder minder minder!!!!
4 -10
AjaxIsBeast
ben je nou echt zo dom?
8 -3
Ferd
Jij bent de domme hier.

Ajax is geen koopclub.
2 -3
Jensajax14
of ben ik nou zo slim?
1 0
Ajax#1900
Dit is gewoon een troll en AS doet er niks aan. Best vermoeiend soms, maar ik kan er vaak wel om lachen.
5 -1
RusselWestbrook
Ik lees zijn posts altijd als 100% sarcasme. Aanrader.
1 -6
Willem Alexander
Overmars haalt gewoon een linksback, die ook op de rechterflank kan. Die mocht het nodig zijn ook nog keepen kan.
2 -2
Starring
Ajax en Ome Marc hebben schijt aan de supporters. Pure minachting! Toch blijft men hier zo naïef. Das best wel ironisch. Ik laat mij al een paar jaar niet misleiden door alle gedane valse beloftes en zogenaamde hoop.

Overmars mag nog in zijn handjes knijpen dat Bosz een vakman is en weet hoe te roeien met de riemen die hij heeft (zie nieuwe posities Sinkgraven en Schone).
7 -1
Dwergje48
Zit er letterlijk schijt van Overmars aan jou? Ik zou onder de douche stappen.
1 -6
Wimmel
Ajax doet het juist goed, zoals in het artikel al staat, alleen kopen indien het een versterking is en er geen idiote prijs gevraagd wordt.

Al dat hysterische gegil hier om maar te kopen om het kopen, het is geen spelletje.
2 -9
Starring
Ajax 'zelf' gaf aan minimaal een buitenspeler en bij vertrek eventueel 2 vleugels spitsen van kwaliteit te willen kopen deze winter. Noem je dat gegil?

Wimmel, ik weet het nog beter gezegd. Ze doen het fantastisch! ;=)
5 0
Wimmel
Blij dat je tot inkeer gekomen bent, was dat nou zo moeilijk? :)
0 -3
Rdk1983
Stoppen met 'hopen' en actie ondernemen!! En niet de buitenspelers die je hebt laten gaan terwijl je al n nieuwe nodig hebt! 1 lukte al niet, 2 buitenspelere einde vd transferperiode ben je gewoon je eigen club aan t saboteren.
4 0
Toon meer reacties