'Aan mij om op niveau Sánchez te komen'

BVeenstra, 26-01-2017 om 21:05, 7382 views, AT5 |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax-verdediger Matthijs de Ligt stond er afgelopen zondagmiddag van te kijken toen hij in de slotfase van het duel tussen FC Utrecht en Ajax mocht invallen voor collega-verdediger Davinson Sánchez. Trainer Peter Bosz gaf na afloop aan dat De Ligt voetballend beter zou zijn dan de Colombiaan.

'Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook wel verbaasd was. Je weet van tevoren dat je wissel staat en je moet je dan voorbereiden op een mogelijke invalbeurt, maar de kans is natuurlijk klein', vertelt De Ligt in gesprek met AT5. 'Je loopt warm om warm te blijven, dat moeten wij als wissels. Opeens zei de trainer: maak je klaar, je komt er zo in. Dus toen moest ik even aanpoten in de warming-up.'

Ondanks de wissel is De Ligt lovend over Sánchez en ziet hij hem zelfs als voorbeeld. 'Ik vind Sánchez een goede verdediger, laat dat duidelijk zijn. Hij is snel, sterk, goed in de lucht en voetballend ook prima. Ik denk dat je wel kunt spreken over een complete verdediger. Het is goed voor hem om hier veel speelminuten te maken. Hoe ik mezelf vind? Ik denk dat ik verdedigend wel goed ben en zoals de trainer zei opbouwend ook prima. Ik ben iets minder snel dan Davinson. Qua coaching kan ik denk ik iets meer brengen, omdat hij de taal niet spreekt. Maar zoals ik zei vind ik Davinson compleet en het is voor mij de taak om ook op dat niveau te komen.'

Aankomende zondag speelt Ajax tegen ADO Den Haag en De Ligt hoopt dan op de bank te zitten. 'Dan ben ik al tevreden, haha. Morgen speel ik met Jong Ajax tegen Den Bosch en maandag tegen Almere City. Je hebt te maken met vier wisselverdedigers, vijf als je Riedewald meerekent. De trainer maakt een keuze.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
masterrr
Viergever is aardig rap en dat is toch handig als je zo ver van het doel speelt. In verdedigend opzicht kan De Ligt het echter al aan, van overtuigd.
2 0
Afstandsschot
Wat een mentaliteit op die leeftijd. Heel knap.
1 0
3sterrenAjax1
is nu al niet minder dan sanchez. dat ziet bosz ook al die sanchez zwak vind spelen en de ligt brengt. had jonk toch gelijk. de colombianen was geen goede zet!
2 -9
Maxwell_5
Hahahaha
1 0
RusselWestbrook
Ik lees jouw posts echt al een jaar ofzo alsof ze 100% sarcastisch bedoeld zijn.

En dat bevalt me prima. Aanrader voor iedereen.
1 -3
FlyingDutchMan
Lolbroek voor het leven :)
0 0
MarcOndertwix
Hahahahahahahahahahaha ik ga altijd kapot om jouw reacties gap haha
0 0
EVH
En jij weet zeker dat je eigenlijk niet meer verstand van volleybal hebt??
0 0
BennJii020
man, de wonden zitten diep he? hou toch op
1 0
Afcadam14
Haha gozer dit kan niemand serieus nemen.. Sanchez veruit één van de betere van de eerste seizoenshelft, een verademing. En jij bestempeld hem dus nu met andere woorden als een miskoop. Lachwekkend.
1 0
AFCAzef6
omdat sanchez nu in de al voorspelde winterdip zit is het direct een miskoop? Cassiera komt er ook aan maar hij heeft schijnbaar wat meer tijd nodig
0 0
N-ajax
Zou Bosz hem ooit op links zetten?
0 0
gi0vanni
Zou prima kunnen want hij heeft onlangs nog aangeven dat dat een links en rechts benige in het centrum geen must is. Dus twee rechts benige spelers behoren ook tot de opties.
1 0
boris
Als die flink op z'n zwakke been gaat trainen dan sluit ik het niet uit. Volgend seizoen de ligt Sánchez zou wel gruwelijk zijn. Lijkt me trouwens wel einde tijdperk Veltman in het centrum, gelukkig heeft die dat ook door.
0 0
Sammy Sosa
Een natte droom idd
0 0
Leviathan
Blij dat we centraal weer potentiële toppers in huis hebben net als Alderweireld en Vertonghen
5 0