Winter vindt nieuwe competitie O19 niet kloppen

BvdPloeg, 20-01-2017 om 14:32, 4712 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Aron Winter vindt het raar dat Ajax O19 de tweede seizoenshelft begint met welgeteld nul punten. De Amsterdamse ploeg eindigde de eerste seizoenshelft met dertien punten voorsprong en daar had Winter graag een deel van meegenomen.

'Als je heel reëel bent, klopt dat niet helemaal. Eigenlijk zou je een formule moeten verzinnen, zodat je een deel van de voorsprong meeneemt. Ook al is het maar een paar punten. Nu houden we helemaal niets over aan de goede eerste seizoenshelft, dat vind ik wel jammer, ja', vertelt Winter desgevraagd aan Ajax Life. Volgens de coach staat er een Youth League-ticket op het spel en zou een formule bijdragen aan een spannendere eerste seizoenshelft.

'In de kampioensgroep gaan alle ploegen er wel voor, maar voor de winterstop zijn er ook ploegen die speculeren dat ze toch wel bij de eerste acht komen', zegt Winter daar over. 'Dan maakt het nu dus niet uit met hoeveel punten dat gebeurt. De weerstand van de competitie neemt zo alleen maar af. Het gaat er dus ook om dat andere ploegen een beetje wakker worden geschud. Maar goed, we hebben met deze situatie te maken. Het is aan ons te laten zien dat we ook na de winterstop de beste zijn. De sfeer in het team is goed, we hebben er veel zin in.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Panama
Slechte zaak dat er een YL ticket te verdienen is eigenlijk. Het doel van de a1 is opleiden en zorgen dat er eens per jaar/2jaar een of meerdere spelers doorbreken. En niet ieder jaar kampioen worden. Als het goed gaat, zoals bij trustfull en jonk, worden prestaties behaald door goed voetbal en creatieve spelers. Heb bij winter toch altijd het idee dat hij liever kampioen wordt met de a1 dan dat er 3 jongens doorbreken.
0 0
CPLP
Je onderschat de ervaring die ze opdoen bij de YL nogal volgens mij. De verschillende soorten weerstand en voetbal zorgt er alleen maar voor dat ze juist beter kunnen aansluiten straks.
1 0
Panama
Ja snap ik, is ook niet helemaal hoe ik het bedoel. Ik bedoel dat als er een ander systeem komt voor de verdelig van de YL-tickets, de a1 zich gewoon kan blijven focussen op ontwikkeling van spelers ipv een zo sterk mogelijk team te formeren wat de minste goals tegen krijgt etc etc. Bijvoorbeeld; de a1 van het team dat kampioen wordt plaats zich automatisch, en het 2e ticket wordt gewoon de a1 van de ploeg die 2 wordt in de eredivisie.
0 0
CPLP
Maar dan draait toch ook alles om resultaat?
0 0
Panama
Tuurlijk niet. De eerste elftallen zorgen dan toch voor de YL tickets, en niet de u19 teams.
0 0
JubbegaAFCA
Als kampioen van onder19 kun je via een andere route naar de YL begeven! Zoals dit seizoen ook gebeurd
0 0
Panama
Ja precies via domestic path. Maar zou zo prettig zijn als er een andere opzet zou komen voor de verdeling van de tickets
0 0
Mikes
Dit is enorm belangrijk dat hier wat veranderd. Het boeit clubs niet hoeveel ze eindigen de eerste seizoenshelft zolang het maar bij top 8 is. Hierdoor is de weerstand niet optimaal.
0 0
Leo252
Wat een kop heeft die Bogarde zeg.
1 0
mitchafca
hadden we maar zo'n verdediger zoals hij was .
0 0
altijdwelwat
Tegenwoordig willen ze niet meer zolang op de bank zitten.....
2 0
Duif63
Haha
0 0
Ajax412
Als we in de Eredivisie naar een dergelijk systeem gaan, moet hier zeker over nagedacht worden. Anders gaan we lekker de laatste drie wedstrijden voor de winterstop achterover leunen. Ga je dan met je "verhoogde weerstand". In de O19 competitie is het wat minder belangrijk, maar als je daar werkt snap ik de frustratie wel.
0 0
Lekiam
Inderdaad als dat in de Eredivisie zo wordt ingevoerd en je bent al zeker ga je alle spelers sparen. Dan is het programma de eerste helft van het seizoen dus cruciaal voor sommige clubs. Tref je de laatste 3 wedstijden Ajax, Psv en Feijenoord die al geplaatst zijn haal je 9 punten, krijg je ze de eerste 3 wedstrijden haal je er 0.
0 0
iammike
Lekker boeiend, dat is al jaren niet zo. Als een ander team meer punten had hoorde je niemand
1 0