ELF: Ajax verkocht dit seizoen voor 73,5 mln

BvdPloeg, 19-01-2017 om 13:58, 26916 views, ELF Voetbal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft dit seizoen al meer geld binnengehaald dan de afgelopen dertien seizoenen. De Amsterdammers verkochten al voor 73,5 miljoen euro aan spelers, berekende ELF Voetbal

Ajax verdiende het meeste geld aan de verkoop van Arek Milik, Jasper Cillessen en Riechedly Bazoer, maar we zouden bijna vergeten dat ook de verkoop van spelers als Mike van der Hoorn, Franco Antonucci Viktor Fischer en Lucas Andersen bij elkaar tientallen miljoenen euro's opleverde. Nog nooit verdiende Ajax in een seizoen zoveel geld aan transfers.

En de pret is nog niet over voor financieel directeur Jeroen Slop, want verwacht wordt dat ook Anwar El Ghazi de club nog gaat verlaten voor een transfersom boven de tien miljoen euro. ELF Voetbal biedt de Ajax-fans hoop met een opvallend statistiek: in jaren dat er veel geld binnenkwam, werd er doorgaans ook meer uitgegeven én leverde dat een hogere eindklassering op. Dit seizoen werd er iets meer dan twintig miljoen euro uitgegeven, waarvan meer dan de helft voor Hakim Ziyech.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
zwollie
wij zijn ajax, wij zijn de rijkste
0 0
EVH
We hebben een goede generatie die er vanuit de jeugd aankomt.
We hebben een aardige basis qua spelers in de huidige selectie.
We hebben geld om aankopen te doren.
We hebben een topscout aangetrokken.
We hebben heel goede, en aanvallende trainer.

Alle seinen staan dus op groen om weer een succesvolle periode te kneden. Aan Edje, Marc en de vriendjes om het nu waar te maken.
3 -1
deMeester
Het gaat om prijzen, niet om voor welke prijs je spelers verkoopt.

Ik wordt liever 5 maal achter elkaar kampioen met 20 miljoen schuld, dan 150 miljoen eigen vermogen en 3 jaar 0 prijzen.
2 -1
Piejotter
Twente achterna??
0 -1
wladimir
Met die instelling zijn Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en FC Twente bijna naar de knoppen gegaan. Die 100 miljoen is een ijzeren voorraad die zorgt voor continuïteit. Alles wat er meer in kas is zal langzaam worden ingezet. Meer naar de jeugd, een hoger salarisplafond en zo nu en dan een duur gokje op de transfermarkt.

Het probleem is dat Champions League op korte termijn onhaalbaar zal zijn. De positieve transferbalans wordt met name veroorzaakt door het enorme budget dat Engelse clubs tot hun beschikking hebben. Pogba -> Higuain -> Milik. Dankzij deze trend is een opleidingsclub als Ajax verzekert van inkomsten, maar doet niet meer mee op het grote toneel.
0 0
Schmitz11
Niemand noemt Gudelj meer, ookal heeft hij ons dus ook 6mil opgeleverd dit seizoen. Niks gewonnen niks verloren uiteindelijk met deze transfer, zijn naam uit de Ajax boeken schrappen en nooit meer over hebben.
0 0
Piejotter
Kopen om te kopen is uit den boze, moet wel iets meer zijn dan wat Ajax al heeft. Wie weet nog het seizoen te herinneren (eind jaren negentig) dat er maar liefst 10 of 11 spelers gekocht werden? De helft was nog niet goed genoeg voor jong Ajax.
1 -2
Amsterdamsetrots
Het is toch te belachelijk voor woorden? Elke club in de eredivisie droomt van zoveel inkomsten in één jaar aan verkoop van spelers.. Minimaal de helft van dit geld had al lang geïnvesteerd moeten zijn in versterkingen. Iets met regeren is vooruitzien.
Tuurlijk hebben we veel talenten die eraan staan te komen, maar een Cerny is er nu gewoon nog niet klaar voor en een Kluivert houd de vorm van z'n laatste wedstrijd ook niet eeuwig vast, buiten dat is Traoré gewoon weg volgend seizoen en staat Anwar ook op dat punt.. Met dit geld had je zoveel leuks kunnen doen.
3 -1
de-Ajacied
Helemaal mee eens. Hoe goed Dolberg en Kluivert ook zijn je mag nog geen constante prestaties van ze verwachten. Opleiden is leuk maar dit slaat helemaal door.
4 0
Stibba020
Achjoh, wat maakt het kampioenschap en Europeesvoetbal ook uit. Als de directie hun bonus maar krijgt.
3 -3
RusselWestbrook
Dus... ze gaan de Arena kopen?
0 0
wladimir
Denk je niet dat dit al te laat is met de huidige gekte op de onroerend goed markt?
0 0
Lazell
Dan zou ik een gat in de lucht springen.
0 0
Koenniiee
Nee, performance coaches aanstellen.
1 0
ElPistolero16
Kassa!
0 0
Ruudje74
Ajax heeft afgelopen zomer een positief transfersaldo behaald van ruim €30mln en met de verkoop van El Ghazi halen ze dan nu weer als er niks gekocht wordt...kortom, ruim €60mln in 1 seizoen. Kan daar dan niet €30mln van af voor twee goede buitenspelers en Huntelaar?
Probeer Lozano en Deulofeu te halen voor samen €25mln en wellicht moet het nog wat kosten om Huntelaar hierheen te krijgen. Younes nog laten spelen en verkopen in de zomer, Lozano ervoor inzetten. Deulofeu gelijk neerzetten. De vervangers voor deze mannen zijn er al voor over twee jaar, Kluivert en Cerny.
0 0
ambtenaar
Ajax moet het Bayern München van Nederland worden. Dus niet alleen cashen maar ook investeren.
7 0
ajax4ever01
Ja maar daar hebben ze nog niet van gehoord.
0 0
Ruff Rhythim
Met de inkomsten van Ajax hadden ze inderdaad allang mijlenver voor moeten liggen op de hele Eredivisie.
6 0
Marcoryn
Dat is inderdaad het meest frustrerende..geef de overige clubs dezelfde financiële middelen en we moet knokken voor degradatie.
Met de juiste investeringen moeten we fluitend ieder jaar kampioen worden...maar helaas. We zitten liever op onze centjes.
2 0
Ruff Rhythim
Ach ja...als een mens eens wat meer te besteden heeft koopt ie toch liever een sorbet in plaats van een waterijsje, al is het maar voor een keertje.

Maar niet bij Ajax hoor...
1 -1
Ferd
Maar in het geval van Ajax willen alle andere ijsjes dan ook als een sorbet behandeld worden. Met een flinke dot slagroom.
0 0
Sander14
verkopen verkopen niets kopen....
4 0
WimBaarman
de Ajax jeugd heeft de toekomst
0 -2
3*stars*3
Vroeg mij al af of Ajax of een NL club, ooit zoveel heeft binnengehaald in 1 seizoen.
Geld ncasseren is altijd leuk maar it takes money to make money en we hebben gewoon een sterke selectie nodig.
Zou schandalig zijn als Fey kampioen gaat worden, met hun beperkte selectie en duurste aankoop van 3.5/4mil...
2 0
Red Devil
Nu maar eens een paar goede spelers halen maar Overmars blijft liever met zijn gierige reet op die schatkist zitten.
4 -4
Duif63
Daar is ook het kruideniers beleid van de Rvc debet aan.
0 0
CPLP
Je bent duidelijk niet slimmer, dus zal het uitleggen.
Bosz geeft aan dat hij op een bepaalde positie graag versterking heeft. De RvC gaat vervolgens een moeilijke periode tegemoet waarin ze gaan verzinnen voor welk bedrag Marc Overmars zijn werk moet gaan doen. Als dit bijv 10m is kan je Overmars moeilijk verwijten dat hij geen 20m uitgeeft. Dat eeuwige gezeik op Overmars van figuren als jij die het maar niet willen snappen wordt een beetje triest.
7 -2
Koenes
@CPLP, preciés dit. Overmars doet tot nu toe bijzonder goed zijn werk. Tuurlijk willen wij als Ajax de beste spelers hebben, maar deze zijn vaak niet haalbaar vanwege de Eredivisie, het salarisplafond en de transfersom... Spelers zoals een Deulofeu zouden wij graag zien. Echter moeten we realistisch zijn; zulke spelers komen alleen als ze echt alleen voor het sportieve gaan! Ajax moet het hebben van (nog onbekende) talenten. Het nadeel van talenten is dat je niet weet of ze zullen slagen en vaak veel tijd nodig hebben. Toch pakt het soms goed uit, kijk naar een Sanchez; wat een beest zeg!

Moraal van mijn verhaal; eigen jeugd opleiden. Kwalitatief ondermaats? Dan aanvullen op de posities waar nodig met talenten van andere clubs...
3 -2
Joseph
Is inderdaad allemaal de schuld van de RvC dat er zo veel dubieze spelers naar Ajax zijn gekomen onder Overmars... Het is een wisselwerking tussen het veelvuldig falen van Overmars en de gierige RvC.

Maar de realiteit leert ook dat het zeker niet allemaal negatief is voor het eerste, Milik was een topper in aankoop en verkoop, met Sanchez heeft hij een uitstekende verdediger binnen gehaald en ondanks dat iedereen zag dat Ziyech nodig was en hij dat niet vond, is hij toch gehaald.
0 0
Masthab
tja sommigen denken dat Marc mag uitgeven wat hij maar wil. Sommigen hebben geen flauw idee hoe het in het echt gaat. vraag me af wat zij qua werk doen......
1 -3
Civilengineer
Zit nog steeds een positief verschil van 50 miljoen tussen aankopen en verkopen. Loopt een beetje scheef dus.
0 -2
Intec
Waar loopt dat scheef dan volgens mij is dit gewoon prima winst maken. Hoe meer geld des te sneller we aan kunnen haken bij de subtop. Het gaat nog wel effe duren maar ook de jeugdspelers gaan dadelijk begrijpen dat als je bij een topclub zit je geen speeltijd krijgt. De tijden gaan echt wel weer veranderen als je kapitaal sterker wordt. Alleen het heeft wat tijd nodig dit jaar is het al duidelijk te zien dat er best geld wordt uitgegeven en dat we langzaam gaan kijken naar spelers boven de 10 miljoen.
2 -1
wladimir
Uinted, Barcelona en Real zetten meer dan 600 miljoen per jaar om. De omzet van Ajax is alleen hoger dan 100 miljoen(en er wordt alleen winst gemaakt) wanneer er Champions League wordt gespeeld of zoals dit seizoen er belachelijk veel spelers worden verkocht. Dat laatste zal voor de toekomst nodig blijven. Champions League lijkt einde verhaal.

Aanhaken bij de top gaat niet meer gebeuren pik. Hoe jammer ook.
0 0