'Zwolle haalde lijn naar Hakim en Kasper er uit'

SJvanveen, 15-01-2017 om 19:57, 7096 views, Ajax Life |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Nick Viergever wijt de matige wedstrijd van Ajax tegen PEC Zwolle aan het gebrek aan initiatief en tempo van Amsterdamse zijde. Daarnaast stond Zwolle met name in de eerste helft goed. Conditioneel gezien kon Ajax uiteindelijk dan toch de ban breken. Viergever legt uit.

'Zwolle haalde de lijn naar Hakim en Kasper er goed uit. In de tweede helft vonden we hun beter. Dan kun je doorvoetballen. Dat heeft ook met fitheid te maken, want in de eerste helft kon Zwolle het steeds belopen', spreekt Viergever tegenover Ajax Life

Bij de tegentreffer speelde de centrale verdediger een ongelukkige rol, hoewel Viergever de rest van de wedstrijd wel (weer) prima speelde. 'Ik dribbelde in, raakte de bal verkeerd en hij belandde in de voeten van hun middenvelder. Toen ging het balletje naar de zijkant, kwam de voorzet en was er een tegendoelpunt.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
pcknaller
Viergever was verdedigend en opbouwend niet echt top met die fout tot gevolg. Daarnaast is het zo dat Kasper, na zijn doelpunten, de laatste paar wedstrijden flink wordt aangepakt, krijgt een paar tikkies en een continu man in zijn nek. Dat is voor hem een compliment maar wel eventjes wennen.
Het spel bij de tegenstander is er op gericht om ons spel te ontregelen. Hoe doe je dat? De betere spelers uitschakelen, de grens opzoeken van het toelaatbare. En als je dan een lamlul als scheids heb..... vul maar in.
0 0
tonny
Matig ploegje nationaal hebben we het al moeilijk en internationaal niks te zoeken.
Aankopen??????
We kijken alleen
Koop eens volwassen voetballers dan betaal je maar iets meer

1 -2
Sammy Sosa
Volwassen voetballers. Hmm op Kluivert en de Ligt na is iedereen volwassen volgens mij. Of doel je meer op die Japanner van 50 die er nog een jaartje aan plakt, heeft wel een brok ervaring uiteraard XD
1 -1
Sjaakvaak
SJvanveen, in dit geval is het "wijt" in plaats van "verwijt". Net zoals het "hen" moet zijn ipv "hun".
2 0
Pierre Heno
Maar tegen Leipzig waren ze top! ( in een oefenwedstrijd op een knollenveld.). En iedereen riep meteen 'hosanna'!! we worden kampioen. Een week later tegen een uitgekleed PEC blijkt er weinig meer van van alle branie en lopen de heren maar wat aan te sloffen en te klojen. Alle bravour is ineens volledig verdwenen onder winteromstandigheden. Nou dat belooft weer wat voor volgende week (half een wedstrijd!!!) uit tegen FC Utrecht voor wie deze 2e wedstrijd tegen Ajax meteen de laatste echte wedstrijd van het seizoen is (ADO en Utrecht spelen feitelijk maar 2 wedstrijden die er voor hen toe doen in het seizoen. Winnen ze van Ajax dan is hun legioen weer een jaartje tevredengesteld. Zo gaat dat op plaatsen waar verder niets te doen valt.
2 -1
Web
Viergever zijn minste wedtrijd, daar moet je iemand hebben staan die in kan schuiven, hij liep weer een keer het middenveld in, en is dan het overzicht kwijt. Kom je niet verder mee, geef Riedewald maar het vertrouwen.
1 -1
Ajax#1900
Riedewald centraal kan niet. Bizar dat mensen dat nog steeds niet zien. Dat Viergever bruikbaar is maar geen topper staat daar los van. Riedewald is onze meer verdedigende nummer 6. Helaas is er weinig plek voor hem, ook omdat Donny aan de bal duidelijk beter is.
0 -1
Pierre Heno
Tijdperk basis Riedewald is voorbij. Verkopen. Goed voor Ajax , prima voor Riedewald.
1 -4
Sammy Sosa
Ja laten we alle talenten verkopen die ff niet meer basis staan. El Ghazi zal ik geen spijt van krijgen maar we moeten niet gaan doorslaan.
1 0
Johan1
Speelde erg zwak, Viergever.
1 -2
laurens24
Valt het jullie ook op dat Bosz niet graag iets positiefs zegt over Ziyech?
0 0
Panama
Net als over klaassen. Dit zijn, in principe, de 2 beste spelers. Van die 2 mag het basisniveau veel hoger zijn dan de jonge jongens of de spelers op "minder belangrijke" posities.
Heb inmiddels het idee dat Peter communicatief zeer goed is naar zijn spelers en weet welke hij nog moet prikkelen of juist complimentjes moet geven. Ik hoop dat Bosz nog jaren bij ons is! Want laten we wel wezen, had frank vandaag ook Justin zo vroeg laten invallen? Of had hij schone doorgeschoven naar de flank omdat dat veiliger is?
1 0
Fredschuit1
Was een vaag intervieuw. Ziyech stond al klaar terwijl Bosz geintervieuwed werd maar zei ondanks dat totaal niets positiefs over hem.. integendeel..
0 0
MSwertz92
Voor ziyechs doen was het ook een matige wedstrijd, veel balverlies, 2 goede steekpasses en 2 goals, statistieken klinken zo goed als ik het typ haha maar ik vond ziyech ook zwaar tegen vallen wetende wat hij kan.
0 0
gi0vanni
Een topper kan kansen en goals maken zelfs als hij niet goed speelt. En liever een topper uit vorm dan een slechte speler in vorm. Het komt wel goed met die jongens.
0 0
Fredschuit1
Ik vond Viergever helemaal geen goede wedstrijd spelen.
0 -1
Pino
misschien valt het je wél op als je de wedstrijd nog een keer gaat kijken?
0 -1
BrandjeXL
Eerste tien tot vijftien minuten twee voorzetten vanaf rechts van Zwolle waar Viergever als een lulletje rozenwater op af ging en niks deed. Gaat bij de 1-2 gruwelijk de fout. Schot eerste helft waarbij Onana de bal los liet laat hij zich als een pupil aftroeven en kan Veltman net de bal weg tikken. Zijn opbouw is helemaal lachwekkend. Begint ie met de bal te lopen. Vervolgens weet ie het niet meer en heeft een balletje breed op Sinkgraven. Als jij durft te beweren dat Viergever vandaag niet slecht was dan snap je er geen kut van.
2 -2
Fredschuit1
Nee, hoor. Vond hem en de rest van de verdediging erg zwak.
0 -1
Ajax412
Speelde op dat moment na een redelijk goede wedstrijd. Sanchez viel me best vaak tegen vandaag, maar gelukkig zijn we verdedigend niet echt heel erg in de problemen gekomen. Het was geen goede wedstrijd, met hier en daar toch wat lichtpuntjes.
0 0
Tinus
Nou, vooral dat sanchez vaak zijn man kwijt was viel mij ook erg op. Uiteraard een grote fout van viergever, maar hoe sanchez daarna staat te dekken en bij dat hakje van de spits van Zwolle is niet best.
1 0
gi0vanni
Erg scherp. Als een speler een fout maakt moeten de anderen het oplossen. Anders kun je net zo goed niet met 4 man achterin spelen. Dus wijzen we Sanchez als mede schuldige aan.
1 0
Sxndxr
In dat geval kun je Schöne ook de schuld geven want het was zijn man die de bal in de voeten kreeg gespeel toe Schöne ruimte aan het maken was om aangespeeld te worden. Manmanman wat een BS.

Sanchez speelde wel een minder solide wedstrijd dat wel.
0 0