Kluivert koos bewust voor rugnummer 45

BVeenstra, 11-01-2017 om 17:34, 13359 views, AS / Instagram | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.

Ajax-aanvaller Justin Kluivert speelde afgelopen zaterdagmiddag bewust met rugnummer 45. De vader van de buitenspeler, Patrick Kluivert, speelde in zijn tijd bij Ajax met rugnummer 9, maar dat nummer is bij Ajax al in gebruik genomen door Bertrand Traoré.

Een simpele optelsom van vier plus vijf komt uit op het getal negen. Hierdoor speelde Kluivert in de oefenwedstrijd tegen Excelsior (1-3 verlies) toch een klein beetje met rugnummer 9. De aanvaller plaatste zelf een foto op Instagram, welke linkt naar het optelsommetje.

Het talent is niet de eerste speler die een dergelijke keuze maakte. Toen Ivan Zamorano bij Internazionale zijn shirt met rugnummer 9 moest inleveren voor aankoop Ronaldo, kwam de Chileen met een oplossing. Hij koos voor nummer 18, maar plaatste wel een plusje tussen de 1 en de 8.

 

?

Een foto die is geplaatst door Justin Kluivert (@justink_) op

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Hoho, klein foutje in het stuk. , Kluivert 'senior' speelde eerst met (en liet ons tijdens zijn hoogtepunt overduidelijk genieten van ) nummer 15...
0 0
D4nny
Tja, en 18, 27, 36, 54, 63, 72, 81 en 90 dan? (Ik weet, sommige van deze nummers waren al bezet maar waarom dan 45 en niet 90?)
0 0
Dusbaba
Waarom eigenlijk rugnummers als er ook al een naam boven staat? Zo blind zijn die scheidsrechters toch niet?
0 0
JoostEmpty
Ja, lekker handig als bv Ghoochannejhad of Papastathopoulos geel krijgt.
0 0
SoAFCA
de jong krijgt geel, Luuk zegt dat het Siem was, Siem zegt dat het luuk was. rugnummers zijn persoonsgebonden om maar niet over sommige moeilijk namen te spreken.
0 0
FCMax
Vroeger hadden ze geen namen en dus rugnummers. Sindsdien gewoon zo gebleven, Ajax had pas namen achterop eind jaren '90 geloof ik. En voor tv/publiek in het stadion is een rugnummer ook duidelijker dan enkel een naam.
0 0
FlyingDutchMan
Voor al die commentators, die als beroep verslag doen van een wedstrijd. Vervolgens heeft Donny van de Beek de bal en roepen ze het Nouri is.. Van het eerste valt het gelukkig mee, maar momenten meegemaakt met jeugdvoetbal met bv Euro sport of internationale toernooien waar een speler wordt genoemd die zelfs andere haarkleur of huidskleur had.. Sommige gasten zijn te afhankelijk van die nummers of namen..
0 0
JoostEmpty
Laatst bij Ajax-Leipzig werd de 2-0 volgens de stadionspeaker gemaakt door Serero. Hij stond met nummer 25 op het formulier ipv Dolberg.
0 0
ajaxmachtig
Ronaldo was de reden niet. Ronaldo heeft een seizoen gespeeld met rugnummer 10 en Zamorano met 9. Toen kwam echter Roberto Baggio naar Inter. Die wilde 10, Ronaldo kreeg 9 en daarom dus 18 voor Ivan de Verschrikkelijke.
2 0
Sammy Sosa
Een plusje tussen 2 getallen dat mag niet meer neem ik aan. Vond het destijds wel een mooie actie van ivan
0 -1
Joel_en_Ajax
Hoop dat die gaat vlammen! Altijd leuk, zoontjes van… :)
0 -1
gi0vanni
Jammer dat hij niet net zo goed is als die Ronaldo. Die was op zijn 17e al een doelpuntenmachine. Maar als Kluivert een goede back up wordt die mee helpt aan een kampioenschap ben ik al tevreden. Ben wel benieuwd of hij het ED wel aankan.
1 0
Geronimo88
Lekker belangrijk
1 0
swing
Lekker boeiend
1 0
Myers
Je hoeft het niet te lezen.
0 -1