Mboma hoopt dat Onana geen WK mag spelen

BvdPloeg, 11-01-2017 om 08:37, 5613 views, RFI | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?

Patrick Mboma heeft keihard uitgehaald naar alle spelers die er deze maand voor kiezen om bij hun club te blijven in plaats van uit te komen voor Kameroen bij de Afrika Cup. De oud-middenvelder vindt dat de Kameroense bond deze acties nooit meer mag vergeten.

'Ik hoop dat men altijd onthoudt dat deze spelers geweigerd hebben en prioriteit hebben gegeven aan hun club. Ze hebben een financiële keuze gemaakt, niet één voor hun carrière. Als je vandaag niet komt, hoef je morgen ook niet te komen. Je koestert Kameroen of je doet het niet', spreekt Mboma tegenover RFI duidelijke taal over onder meer André Onana, die ervoor koos om bij Ajax te blijven. Dit werd uiteindelijk goedgekeurd door de bond.

Als het aan Onana's landgenoot Mboma ligt, kan de keeper in de toekomst echter een eventueel WK op zijn buik schrijven. Wat hem betreft worden de weigeraars gestraft en komen ze niet in aanmerking voor toernooien waar de spelers wel aan mee willen doen. 'We kunnen het ook zonder deze spelers, ze zijn niet van het kaliber Samuel Eto'o in de bloei van zijn leven.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxDaniel
Maar hij is toch nooit opgeroepen? Hoe kan je een uitnodiging weigeren die je niet hebt gekregen?
0 0
Joseph
Op de bank zitten bij Kameroen, of spelen bij Ajax. Niveau van de wedstrijden is vergelijkbaar met de eredivisie. Er is geen enkele winst te halen voor zijn carrière..

Daarnaast krijgen spelers gewoon doorbetaald die wel gaan en krijgen ze misschien zelfs iets extra's voor de Afrika cup, dus financiële winst is er ook niet te halen.
0 0
ram
Nu nog even verplaatsen in de nationale ploeg ipv puur naar het belang Ajax/Onana te kijken... Bizar dat niemand dat hier doet zeg. Ongelooflijk!
0 0
EricAjax1
"ze hebben een financiele keuze gemaakt, niet voor hun carriere" vanaf hier al niet meer verder gelezen.. niet serieus te nemen deze man
0 0
AjaciedForLive
Precies alsof het een zonde is.
0 0
Jeffreym
Dus als een speler wel van het caliber Eto'o is dan moet er volgens hem wel uitzondering gemaakt worden. Raar verhaal..
0 0
Starkoo
Wat een dome ezel is die gast, hij vecht gewoon voor zijn basis plek en wil kampioen worden met Ajax, die Afrika cup hoort ook niet in de Winter dan hebben de clubs er ook geen problemen mee!
1 0
ZeeuwseAjacied
Spelers kiezen juist voor hun carrière, zeker spelers als Onana en Matip die basisplekken hebben bij hun teams en strijden om het kampioenschap.
0 0
3sterren
Ben benieuwd of deze meneer zijn woorden zal herinneren als Onana tegen die tijd de beste keeper van de wereld is...

; )
0 0
Noxin
"Ze hebben een financiële keuze gemaakt, niet één voor hun carrière."

En hieruit blijkt dat Mboma er niks vanaf weet. Ook al gaat Onana mee met Kameroen, hij wordt gewoon betaald door Ajax. Misschien dat Onana zelfs wel wat bonussen misloopt als Kameroen het goed doet op de Afrika Cup. Daarnaast wilde hij juist bij Ajax blijven vanwege zijn carrière, bang om zijn basisplaats te verliezen.
3 0
JPC40
Ik heb dit eerder geroepen, ik wil wel eens zien of wat die gast zegt, later in de toekomst nog zo over denkt, stel dat Onana terug keert naar misschien barca of eventueel Real en daar geweldig keept, op dat moment Onana Ja zegt, om voor zijn land uit te komen.
Of dat Mboma nog zo hard roept, ik snap zijn reden wel maar na mijn idee roept hij te hard.
1 0
gi0vanni
Ondanks dat ik het geen slimme uitspraken vindt heeft hij aangegeven dat speler van groot kaliber wel mogen weigeren zonder gevolgen.
0 0
AFCAsphere
Exactly.
1 0
AFCA7
Wat een mongool, dit is de meest logische keuze als je reserve doelman bent daar.
Hij heeft makkelijk praten, zijn basisplek staat niet op het spel voor zo'n toernooi van 4 weken, gedurende de Europese competities.
Gelukkig heeft die Mboma (wie is dat eigenlijk?) het niet voor het zeggen daar.
1 0
ram
Nee. Hij heeft gelijk. Jij zet jezelf voor lul door hem mongool te noemen...

Wat als alle reserves er zo over dachten? Moet de materiaalman dan op doel als de eerste keeper uitvalt?! Onana mag deze keus maken hoor, maar zware consequenties zouden mij niet verbazen en ik zou het zwaar terecht vinden!
1 -6
Ferd
Hij heeft in het geval van Onana ongelijk, qua geld scheelt het Onana niets, die kiest juist voor z'n carrière, voor een basisplaats bij Ajax die hij mogelijk kwijt zou raken als jij naar de africa cup zou gaan waar hij 100% zeker op de bank zit.
1 0
ram
Het gaat niet om geld vs carrière maar om de keuze van Onana om z'n land te laten zitten. Ik zou ook niet bepaald happy zijn als Nederland naar een toernooi moet met één keeper omdat de reserves kiezen voor hun clubs...
1 -1
Ferd
Je moet even beter lezen, die knakker zegt keihard dat de weigeraars voor financiële redenen hebben geweigerd! En dat is bullshit.

Overigens 'met 1 keeper'? Wat een gelul er zijn gewoon 3 keepers opgenomen in de selectie. Als bv Zoet zou weigeren en in plaats daarvan Krul meegaat baal ik daar niet van, de kans dat een reserve keeper minuten gaat maken is minimaal.
0 0
ram
Ik denk dat jij juist goed moet lezen...Ik ga helemaal niet in op geld/carrière omdat de reden niet uitmaakt.

Feit is dat hij Kameroen laat zitten. Punt. En daar kan Kameroen hem gewoon voor straffen.

Wat betreft 'beter lezen': ik zeg/insinueer dat het niet de bedoeling os dat alle reserves zo denken als Onana want dan zijn ploegen gewoon fucked. Als alle nationale reservekeepers zich afmelden omdat ze toch niet spelen, is het eind toch zoek?

Ik vind het echt bizar dat niemand hier begrip heeft voor de andere kant van de medaille. Ik begrijp Onana best hoor én ben blij dat hij er nog is. Maar als ik Kameroen was... Ik zou het wel weten.
0 0
Ajax#1900
Het zou ook aan de bond van Kameroen kunnen liggen. Die Afrikaanse bonden maken maar al te graag van hun selectiebeleid een politiek steekspel. Laatst zou Serero niet worden opgeroepen omdat die bondscoach alleen spelers uit de eigen competitie wilde.
0 0
ram
Ja, leuk dat verhaal van Serero maar dat heeft helemaal niets met deze situatie te maken.
0 0
Ellende
Hij heeft recht op deze mening.
Dit zou fijn zijn voor AJAX wanneer hij de volgende keer weer niet opgeroepen zou worden.

In de fase waarin Onana zit is deze keuze juist wel goed voor zijn carrière.

Wanneer je dit standpunt in zou nemen als bond kan je jezelf nog flink in de vingers snijden voor de toekomst.0 0
ajaxminimax
Terecht? Ik vind dat een speler zelf mag kiezen wat hij doet. En zoals Onana die kiest volledig voor zijn eigen ontwikkeling? Hij gaat toch geen basisplek bij Ajax op het spel zetten voor een rol als 2e keeper bij een afrika cup...
0 0
ram
Tuurlijk mag hij zelf kiezen. Het is geen slaaf. Maar ik vind het zéér begrijpelijk als Kameroen hem flink straft voor deze keuze.
0 0
afcas
dan moeten ze maar zorgen dat het beter geregeld wordt en teams niet midden in het seizoen spelers moeten afstaan. er zijn dan inderdaad spelers die in tegenstelling tot deze kerel beweert juist wel voor hun toekomst kiezen door hun plek in het team niet te vergooien.
0 0
ram
Dan moet Onana bellen met Fifa en zorgen dat het toernooi wordt verplaatst.. Nu naait hij z'n land gewoon.
0 0
Luie
ik zou het ook raar vinden als er een toernooi zou zijn waar Nederland tijdens het seizoen in zou uitkomen. Elke Afrika cup verliezen tientallen afrikanen hun basis plaats bij hun club (tenminste daar ga ik vanuit). ze moeten toch het een en ander anders gaan doen. ze zouden bijvoorbeeld al de groepsfase tijdens interland periodes kunnen doen.
0 0
Redrum
Dan moet Kameroen zich nog wel een keer zien te kwalificeren voor een WK.
4 0
HeavenlyDivine
financieel? Of je nou naar de afrika cup gaat of niet, je salaris wordt toch sowieso betaald
1 0
DannTheDon020
Tja moet de Afrika Cup maar georganiseerd worden in de zomerstop
0 0
Kingoffdatoilet
Ik snap dat Afrikanen er zo over denken, zo zouden wij er ook over denken namelijk. Maar Onana heeft in iedergeval niet de keuze van het geld gemaakt maar die voor zijn carrière. Hij is nu eerste keeper bij Ajax en zal dat blijven, dit was niet zeker geweest als hij naar de Afrika cup was gegaan
5 0
Tinus
Helemaal met je eens. Erg kort door de bocht geredeneerd van Mboma
0 -1
Kingoffdatoilet
Heel erg gericht op het land zelf
0 0
Sammy Sosa
Huilie huilie. Onana kiest juist voor zijn carrière door niet te gaan. Mboma wie?
3 0
FlyingDutchMan
Je hebt gelijk, de keuze is aan de speler. Maar Mboma was een aardige spits hoor in die tijd, nu ik die naam hoor zie ik hem voor me.
0 0
Sammy Sosa
Huilie huilie. Onana kiest juist voor zijn carrière door niet te gaan. Mboma wie?
0 -2
gebruikersnaam
Ik kan de keuze van Onana begrijpen. Hij heeft een basisplaats veroverd dus dit is het moment om definitief 1e keeper te kunnen worden of blijven. Duidelijke keuze voor het sportieve en zijn carriere. Maar deze reactie snap ik ook prima, ik zou het ook raar vinden als een speler van het NL elftsl dit zou doen.
1 0
afcas
ik zou het wel mooi vinden als een speler kiest voor de club die hem gehaald en betaald heeft in plaats van voor een land waar zijn voorouders ooit heen zijn gegaan en besloten kinderen te hebben.
0 0
Chesterson93
Zeer te waarderen, jouw reactie.
0 0
Rockpotje
Volgens mij heeft Onana gewoon een hele goede keuze gemaakt voor zijn carrière, dat heeft weinig met het financiële plaatje te maken. Als hij de onbetwiste nummer 1 van Ajax wordt, heeft Kameroen daar in de toekomst alleen maar profijt van.
0 0
kevinyounes11
wie staat er eigenlijk op goal bij Kameroen? waar speelt die?
0 0
FlyingDutchMan
Ondoa, ex Barca jeugd en verhuurd geweest. Volgens mij nu verkocht met een optie Barca kennende.
0 0
kevinyounes11
dankje! ken hem niet!
0 0
DeWareRealist
Kameni neem ik aan, die speelt bij Espanyol volgens mij.
0 0
afcaman
Kameni is tot mijn verbazing ook niet geselecteerd
0 0