'Trainers Ajax stelden eigen ego voorop'

BvdPloeg, 10-01-2017 om 13:55, 7882 views, VICE Sports |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Brian Tevreden heeft in gesprek met VICE Sports geprobeerd uit te leggen waarom hij vorig seizoen is vertrokken als jeugdtrainer bij Ajax. De jonge technisch directeur van Reading wil zich niet in een kamp plaatsen, maar had wel degelijk veel met Wim Jonk.

'Natuurlijk vind ik dat ook Wim en co dingen anders hadden kunnen doen. Dat heb ik ook tegen ze gezegd en dat zeg ik nog steeds tegen ze. Maar ik geloofde wel in de manier waarop wij wilden opleiden bij Ajax. Ik geloofde in de visie', vertelt Tevreden. 'En ik vind het dan te makkelijk om, wanneer er wat anders langskomt, te zeggen dat je daar opeens in gelooft. Zo ben ik niet.'

Volgens de oud-jeugdtrainer gingen er te veel dingen mis in Amsterdam. 'Ik vind dat trainers bij Ajax gauw denken: die heeft een grote mond, dus een slechte mentaliteit. Maar waarom heeft die jongen een grote mond? Misschien zit hij niet lekker in zijn vel en speelt er privé wat. Je bent als trainer tegenwoordig ook een manager, een soort vader en vriend voor de spelers. Je ziet de spelers meer dan dat hun ouders hen zien, dus je moet je meer in ze verdiepen. Ik vond dat er trainers waren bij Ajax die hun eigen ego voorop stelden.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
je
Brian Tevreden Goede gozer recht door zee man met Zijn eigen mening.
0 0
Sammy Sosa
Ben absoluut geen van Rob Jansen, maar vond dat hij het laatst ook wel goed omschreef. Ajax is politiek geworden, met velen stromingen en slangenkuilen. Zelfs Cruijff werd op een vieze manier weggewerkt. Je zou er een Maffia film van kunnen maken .
0 -2
Chesterson93
WAT een verademing is dit.
0 -1
AnoniemeTank
Klopt, ik was ook een kutkind zonder mentaliteit volgens mijn leraren.
Toen mn ouders op school moesten komen omdat ik geschorst zou worden vroeg mn pa aan die leraar: Wat weet u over hem, zn hobbies, zn thuissituatie. Uuuuuhh ja uh tja.

Dus als je met talenten werkt, moet je je ego aan de kant zetten en weten waar je mee bezig bent. Deze nieuwe generatie is heel anders, vergt een nieuwe aanpak, niet die ouderwetse hierarchische. Ik kan me goed voorstellen dat dit verhaal gewoon klopt. Goeie kerel die Brian, snapt het ten minste.
1 -2
geDaante
En dat is dan Ajax, een club die bekend staat of stond om zijn bravoure en branie, en jongens die het voetbal op straat geleerd hebben. Nu een club die brave knoorknaapjes wil, puur omdat de jeugdtrainers incapabel zijn en niet de Ajaxmentaliteit kennen. Als opleidingsclub moet je juist 'lastige' jongens begeleiden om hun talent niet verloren te laten gaan, dat moet je ook als uitdaging zien, en ook leuk vinden. Heb je dat niet, gewoon nokken bij Ajax, maar nee, met werken bij Ajax, daar kan men te interessant mee doen.
1 -2
trodat4030
Dus er is wel degelijk een nieuwe filosofie.. En vanuit de club wordt er om het hardst geroepen dat ze de lijn Cruijff volgen. Nou, niet dus..
2 -4
geDaante
Nee, wat Tevreden in zijn laatste zin zegt, heb ik ook altijd gezegd; de meesten konden vooral niet met Jonk, omdat Jonk van iedereen verlangde zich ondergeschikt te maken aan de visie, vandaar ook het rouleren en methodologie. Beiden werden vrijwel meteen afgeschaft toen Jonk eruit was gewerkt, dat zegt alles. Men wil hun ego laten gelden, zich belangrijk voelen, carriere maken, etc. Funest voor de opleiding en de individuele talenten.

Ook krijgen trainers weer veel meer vrijheid hun eigen visie toe te passen. Jonk zat er strak op, nu is het weer vooral een fijn sfeertje creëren, met vriendjespolitiek en middelmaat die elkaar een hand boven het hoofd houdt.

Dit irriteert me echt mateloos, als je niet binnen een bepaalde visie jezelf ondergeschikt kan maken ten faveure van Ajax en de opleiding, rot dan gewoon een eind op en ga ergens anders bij een amateurteam jezelf belangrijk voelen.
2 -1
chrisjuhhh
Met Vink voorop
0 0
je
Vink zei het nog laatst de zweer is er beter op geworden.
Dat zegt alles.
0 0
geronimo
Hij weet het alleen en de rest is dom
0 0
Genant
Heb wel het idee dat Tevreden behoorlijk in zichzelf is gaan geloven
3 -2
Tinus
Gelukkig maar, zou vervelend zijn als hij dat niet deed. Lekker simpele opmerking op de man.
Als iemand er wat van kan zeggen, dan is het Tevreden wel. Hij zat er middenin en ik hoorde louter positieve verhalen over hem.
3 -2
4xbestevaneurop
De lastige jongens redden het vaak niet, maar dat zijn juist de jongens die wat extra's hebben. Denk je echt dat een kleine Suarez het lang op de toekomst vol had gehouden..Zo zijn er zat jongens, vaak allochtoon, die niet de juiste begeleiding kregen en daardoor op 1 hoop werden gegooid. Maar met alleen maar scandinavische ideale schoonzonen ga je Ajax niet naar grote hoogte stuwen. Amsterdamse straatschoffies moet je ook hebben. Iemand als Cruijff die toen hij 10 was bij de hema een bal onder zijn voet mee naar buiten nam zonder dat de kassa het zag.. Ter vergelijking, dat ou een jongen Dolberg nooit in z'n hoofd gehaald hebben...Of Cruijff die vroeger stiekem stond te roken, als je dat nu stiekem doet schorsen ze je meteen want dan ben je niet met je vak bezig...
Jongens met kwaliteit moeten nou eenmaal meer krediet hebben, ook al zijn ze lastig, het kan vaak het investeren waard zijn..
1 -3
Joodokus
toen Cruijff 10 was jatte hij ballen bij de Hema?Hoe kom je daarbij?Was er toen een Hema in betondorp?
3 0
3sterren
Ik denk dat je de functie trainer prima over kunt laten aan oud-spelers, maar niet elke goede trainer is ook een goede coach (en vice versa).
En dan nog is het moeilijk om iedere speler, met zijn eigen specifieke wensen en probleempjes, op maat te bedienen.

Peter Bosz lijkt mij wel een persoon die beide kwaliteiten in zich herbergt.
Bovendien een goede communicator.
Ik hoop dat het hem gegund is om veel succes te oogsten bij ons aller Ajax...
2 0
VoorAltijdNummer14
Jammer dat deze man en de rest van 'kamp Jonk' weg zijn...
1 -3
gi0vanni
Prima dat ze weg zijn. Gelukkig was er nog een kleine groep die niet aan werkweigering deed. En hun beloftes niet op zij zette voor macht en geld. Ze zijn achter Cruijff blijven staan.
2 -2
Chesterson93
Oké
0 0
trodat4030
Kleine groep die niet aan werkweigering deed? Verklaar? Wie deed wat allemaal niet meer dan? Behalve Wim die niet aanschoof bij vergaderingen waar hij zich niet serieus genomen voelde? Wie kwam welke belofte niet na voor welke macht en welk geld? Wie is achter Cruijff blijven staan? Zoals je in de eerste alinea kunt lezen is er een andere filosofie ingevoerd en die kwam níet van Cruijff..
1 -2
gi0vanni
Wil je dat echt weten? Geen probleem om dat in het kort uit te leggen. Aan de andere kant is de schade onomkeerbaar dus wat geDaante aanhaalt daar kan ik ook wel inkomen.

0 0
geDaante
Niet op ingaan trodat, levert alleen maar irritatie en frustratie op, zit op een heel andere golflengte, kijkt niet verder dan zijn neus lang is.

Hoe vaak je dit gezwets wel niet hoort, en men praat het totaal verloochenen van de visie en de afspraken door De Boer en co. en het treiteren van Jonk allemaal goed, en dat gebeurde al jarenlang, voordat Jonk niet meer aanschoof.
0 0
altijdwelwat
We hebben nog nooit zoveel communicatie middelen gehad als tegenwoordig, en toch gaat het op dat gebied steeds meer mis. Door alle computer technische ontwikkelingen en smartphones worden de onderlinge sociale vaardigheden steeds minder en minder. Met als gevolg dat mensen zich steeds meer onbegrepen zullen gaan voelen, alleen goede trainers met sociale vaardigheden die iets verder kijken dan alleen 3 punten kunnen hier goed mee omgaan. En dat zijn er helaas maar weinig....
1 0