Renard: 'Geen twijfel over kwaliteiten Ziyech'

BartVeenstra, 22-12-2016 om 11:25, 7273 views, Marokkaanse voetbalbond |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bondscoach Hervé Renard van Marokko heeft in gesprek met het digitale kanaal van de Marokkaanse voetbalbond uitgelegd waarom hij Hakim Ziyech niet heeft geselecteerd voor de Afrika Cup. De oefenmeester laat weten een lastige keuze te hebben moeten maken.

'Ik heb de keuze uit meerdere kwalitatieve aanvallende middenvelders, die achter de aanvallers kunnen spelen', begint de Franse trainer. 'Mijn keuze is gevallen op Younes Belhanda, die nu met Olympique Nice in de top van de Ligue 1 speelt, en op Mbark Boussoufa, die nu bij Al-Jazira speelt, maar wel veel ervaring en een buitengewone mentaliteit heeft.'

Vervolgens spreekt Renard over de middenvelder van Ajax. 'Het ligt niet aan de kwaliteiten van Ziyech, die staan buiten kijf. Het is een keuze die je maakt en hij heeft de laatste drie duels niet veel gespeeld bij Ajax, ze rouleren er veel', aldus de trainer, waarna hij een vergelijking maakt met Hatem Ben Arfa, die uit de Franse EK-selectie werd gelaten door bondscoach Didier Deschamps. 'Het is voor spelers met dergelijke kwaliteiten moeilijk voor de speler zelf, maar ook voor de staf en de groep, als zulke spelers op de bank zitten. Het is een keuze die je dan maakt, ik heb dan liever dat hij bij zijn club blijft.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
rdewaart
Herve Renard, wie kent hem niet, Herve Renard Herve Renard is een echte Ajaxied
0 -1
Sjaakvaak
Hahaha hij heeft een paar keer op de bank gezeten omdat jong talent de kans kreeg en daardoor concludeert de trainer dat Ziyech uit vorm is en basisspeler in alle wedstrijden moet worden ofzo? Wat een slecht smoesje.
1 0
Suarez16_
Ach wat een vervelend excuus hahahahha.
0 0
Ajacied1989
Ziyech heeft de laatste 3 duels niet veel gespeeld, dus hij is niet in vorm of zo. Deze ga ik onthouden.
3 0
DonAdam
Ik kan die ouwe vos alleen maar bedanken voor dit fantastische kerstcadeau!
2 0
RusselWestbrook
Ouwe vos, haha!
0 0
Kingoffdatoilet
Dat rouleren is onzin maar als hij Ziyech toch niet laat spelen kan deze inderdaad beter bij zijn club blijven
2 0
mvdk
"De laatste 3 duels niet veel gespeeld".

Godsamme.... Deze man is nog dommer dan een uitgescheten drol.
2 0
WyZynDeBeste
Danku!
0 0
jandoedel
Haha wat een drogreden over dat rouleren. Als je je ook maar een piepklein beetje zou verdiepen in Ajax of Ziyech zou je weten dat hij altijd een basis plaats zou hebben als het er om gaat. Dat je je mening op een bekerwedstrijd en al geplaatste EL wedstrijden baseert is wel erg slecht.

Dat hij Belhanda en Boussoufa hoger in de pikorde schat is toch reden genoeg. Hoef je niet zomaar wat onzin de ruimte in te lullen.
4 0
FlyingDutchMan
Belhanda en Boussoufa krijgen de voorkeur, nice. Dat is die ervaring die ervoor gezorgd heeft dat Mocro de afgelopen 5 jaar zijn afgezakt en nooit thuis gaven. Daar kan je op bouwen vriend, succes ermee en laat Ziyech maar lekker gefrustreerd bij ons vlammen. Dan is hij op zijn best.
1 0
M.Olsen
Dan ben je goed. Als je alles baseert op 3 wedstrijden. Wat een mongool.

Maar toch bedankt!
1 0
Mokum31
Verklaring supporters Ajax : Hartelijk bedankt
1 0
AjaxPassion
Haha de verklaring van die bondscoach ook :P.

Mooi, een verongelijkte Ziyech is vaak 2x zo goed! Ik hoop dat hij dit omzet in prestaties om zo het ongelijk van die bondscoach te bewijzen : )
2 0
pettuh
Haha ze rouleren veel en hij heeft niet veel gespeeld. Haha hier kan ik alleen maar om lachen. Wat een idioot argument!
2 0
DerOpenDerOver
Ik mag die Hervé Renard wel.
Is een ajacied ;-)
3 0
talent020
hem niet selecteren op basis van rouleren is gewoon een bullshit argrument,.Ziyech is een onbetwiste basisspeler,zeg dan gewoon dat je hem een irritante gozer vind en dat je geen gezeik wilt,

ben uiteraard niet rouwig om deze keuze, maar voor Ziyech is dit klote
2 -2
Restored
Kutleven, kies je voor Marrokko en dan wordt je vervolgens niet geselecteerd door een of andere koekenbakker die alleen maar drogredenen uitkraamt. Maarja, alleen maar mooi voor ons, nu mist hij niet 3/4 eredivisie wedstrijden en is er meer voorbereidingstijd voor Legia.
2 -2
DaenerysTargaryen
Zal hij dan alleen de wedstrijden tegen psv en Twente hebben gekeken? Heel vreemd verhaal dit, zeker over dat rouleren is bs.
0 0
3*stars*3
Jammer voor Ziyech maar mooi voor Ajax!
1 0
Hans Kraay Jr.
Hahahaha, niet veel gespeeld.
1 0
carina
hij schiet te veel van grote afstand op doel, terwijl er collegaas beter voorstaan en zelfs ongedekt!Bovendien schiet hij ver naast of hoog over.!dat is dus verre van goed !!
0 -1
Prethoofd123
die man is achterlijk
0 0
Toekomst1900
Of Ajax fan?

Wat een dramatisch excuus. Zeg gewoon dat je een probleem heb met die jongen!
0 0
Ajax412
Kan hij mooi weer wat aansterken van zijn griep, heeft hem toch niet in de koude kleren gezeten denk ik.
0 0
iammike
Volgens mij heeft die tegen Twente en PSV 90 minuten gespeeld en alleen in de beker niet.. wat een onzin reden
0 0
FrankAFCA020
En standard liege. Maar grote bullshit wat die trainert zegt idd.
0 0
DannTheDon020
Wat een lulreden
0 0
Redrum
Een ietwat aparte en misschien wel kromme redenatie, maar who gives a fuck? Ziyech waarschijnlijk, maar die komt er wel overheen denk ik. Die moet er voor zorgen dat we dit keer wel van Utrecht en Roda winnen.
1 0
zlatan-beast
dus doordat ziyech rust krijgt mag tie nu niet mee, wat zou hij de pest hebben in bosz op dit moment
0 0
AFCACBS410
Hier heeft Bosz toch he-le-maal niets mee te maken. Deze man zoekt gewoon een belachelijke reden om zijn passeren van Ziyech te camoufleren. Als die bondscoach zich even in de materie verdiept ziet hij ook wel dat Ajax als geplaatst was voor de volgende ronde EL en tegen een 2e divisie club aantrad in de beker. Toen kreeg Ziyech rust, dat is enkel een teken dat Hakim tot de beste basisspelers behoord die altijd spelen en eventjes rust wordt gegund.

Die reden gaat hij nou aandragen om Hakim te passeren, lachwekkend en totaal niet serieus te nemen! Des te pijnlijker dat hij voor Marokko heeft gekozen ipv Oranje, bij ons zou hij nu namelijk vaste waarde op het middenveld zijn geweest zelfs als iedereen fit is. Strootman--Sneijder--Ziyech.

Hopelijk kegelt Marokko er binnen de 1e ronde uit en schiet Hakim er die weken 5 in!
1 -1
gi0vanni
Lekker geen internationaal voetbal voor Ziyech dat is gewoon prima voor Ajax. In de jacht op de (goude) schaal moeten we Feyenoord inhalen. Dus dan is een fitte Ziyech zeker geen overbodige luxe. Ajax kan niet meer zo veel fouten maken dus de overbodige spelers out en de ondebezette posities aanvullen. Een tweede LV is gewenst en eventueel een LB.
0 0
AFCSANCHEZ
Nou, graag niet in de eerste ronde eruit. Hopelijk blijft Marokko er lekker lang in. Des te langer ze daar in 010 die El Ahmadi moeten missen.
1 0