Sánchez: 'Ben pas drie jaar verdediger'

BVeenstra, 10-12-2016 om 08:20, 27545 views, Algemeen Dagblad |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax-nieuweling Davinson Sánchez heeft in gesprek met het Algemeen Dagblad een opvallende uitspraak gedaan. De robuuste verdediger van 20 jaar heeft namelijk niet altijd in de achterhoede gestaan. Sterker nog, hij staat er pas sinds kort.

'Ik ben pas drie jaar verdediger. Voorheen speelde ik op het middenveld', begint hij. 'Geloof je me niet? Het is echt waar. Bij mij is het dus geen kwestie van opleiden geweest. Mijn voormalig trainer Juan Carlos Osorio bij Atlético Nacional zei op een dag: kijk eens naar je lichaam man. En kijk hoe snel je bent. Jij gaat achterin staan. Op die positie ligt veel meer toekomst voor je.

Sánchez ging in de achterhoede spelen en de rest van het verhaal is bekend. Dat heeft wellicht ook te maken met de winnaarsmentaliteit van de Colombiaan. 'Er is een Colombiaans gezegde: samen tot de dood. Dat heb ik van kleins af aan gehoord. Je probeert iemand tot het uiterste te helpen of te redden. En als dat niet lukt: dan maar samen dood. Wij worden in ons land opgevoed als overlevers. Elke dag weer. Je wordt gedrild in onze cultuur: jij bent een winnaar. Die spits ga je "pijn" doen.'

Sanchez, die ook keihard voor zichzelf kan zijn, speelde dit kalenderjaar al zeventig wedstrijden. Toch blijft hij de focus voorlopig nog wel even houden. 'Ach, we spelen nog een paar heel belangrijke wedstrijden voor de winterstop. We spelen de laatste tijd wel beter, maar deze vorm is nog niet genoeg om kampioen te worden. Om onze doelen te behalen, moeten we dit niveau als een soort basis zien. Eerst die wedstrijden dus. En dan ga ik met Kerstmis terug naar Colombia. Lekker met de familie naar het strand.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Lijkt me geen gek idee om die jongen wat extra vakantie te geven.
Is na vorig seizoen in een keer doorgegaan, nieuw land, nieuw klimaat, op en neer voor interlands etc.
Ff twee weekjes extra rust en dan lekker prijzen pakken.
1 0
3*stars*3
Jammer genoeg zit 2 weken extra rust er niet in.
Goed dat Bosz hem donderdag thuis liet en volgende week krijgt hij in Leeuwarden ook rust.
Na winterstop moet er gelijk geknald worden, met pot in Utrecht en dan missen we ooj nog een Ziyech en Traoré.

Wel bizar dat hij nu al 70 potjes in de benen heeft.
Zijn letterlijk 2 eredivisie seizoenen, voor een gemiddelde speler...
0 0
ambtenaar
Met het duo Sánchez - de Ligt heb je toch echt goud in handen.
0 0
Joseph
Wat mij betreft beginnen we daar nu al mee. Dan hebben ze een half seizoen om aan elkaar te wennen en staat er volgend seizoen inderdaad misschien een gouden duo. Ik verwacht niet dat als Sanchez zo door gaat, hij er na 2018 nog is.
0 0
Dwergje48
Is pas 3 jaar verdediger, spreekt onze taal niet, heeft er al zoveel wedstrijden op zitten dit jaar en hij is nu al vaak gewoon een van onze uitblinkers. Echt respect voor hem! Gelukkig heeft z'n oude trainer dat goed gezien.
2 0
Mözil
Beest!! En wat een geweldig persoon, hoop dat we nog minimaal 1 jaar mogen genieten van hem!
1 0