Mazraoui: 'Volg hetzelfde traject als Vd Wiel'

BVeenstra, 03-12-2016 om 09:50, 6105 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jong Ajax-verdediger Noussair Mazraoui hoopt in de voetsporen te kunnen treden van voormalig Ajax-rechtsback Gregory van der Wiel. Assistent-trainer George Ogararu vergelijkt hem met de oud-Ajacied en dat doet de Leiderdorper deugd.

'Ik ben een avontuurlijke, technische voetballer. Ik plak niet aan de zijlijn, vraag de bal in mijn voeten, loop er dan twintig meter mee over de middenlijn en lever hem in bij de spits of aanvallende middenvelder', legt hij eerst zijn kwaliteiten uit in de nieuwe Ajax Life, om daarna te spreken over Ogararu en Van der Wiel. 'George vergelijkt me vaak met een slang, omdat ik dun ben en sluw speel. George speelde samen met Van der Wiel en hij zegt dat ik op hem lijk.'

'Ik volg hetzelfde traject als Gregory. Ik ben niet de sterkste. Dat was hij ook niet in zijn beginjaren. Ik moet meer het krachthonk in', is Mazraoui ook zelfkritisch. 'Dat is niet het leukste voor een voetballer, maar ik moet meer spiermassa opbouwen. Daar helpt John Heitinga me weer bij. Op die manier hoop ik straks de top te bereiken.'

Toch denkt Mazraoui dat hij op andere vlakken nog beter kan. Zo hoopt hij te leren van zijn concurrent Deyovaisio Zeefuik. 'Ik noem Deyo altijd een 'slager'. Hij speelt lekker agressief. Ik voetbal wat sluwer. Ik kan wel wat van Deyo gebruiken om een completere voetballer te worden', is hij eerlijk. Een jaar geleden twijfelde Ajax erg aan Mazraoui en mocht hij alleen op amateurbasis blijven. Inmiddels heeft hij zich bewezen en tekende hij onlangs een tweejarig contract. 'Dit contract verandert me niet. Ik zie dit pas als begin en probeer nuchter te blijven. Mijn moeder is adviseur bij een bank. Dat is handig. Zij helpt me nu met sparen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
De ’slang’ en de ’slager’, klinkt als een spannende thriller.
Ik kan er niet genoeg van krijgen.
Heerlijk al die talenten die op doorbreken staan...
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Vertederend, die laatste drie zinnen.
0 0
Middenweg401
Over Zeefuik: hopelijk was vorig jaar geen uitzonderlijk jaar en is dit seizoen een aanpassingsjaar, zoals afgelopen jaar dat was voor Nouri.Om volgend jaar weer tot de beteren te horen.
0 0
DeAjacied07
Zeefuik is voor mijn gevoel steeds beter gaan presteren bij Jong. Had een moeilijk begin (is natuurlijk ook nog steeds A-junior), maar vind hem de laatste wedstrijden weer prima.
0 0
Ozymandias
Zeker de afgelopen twee wedstrijden speelde Zeefuik erg goed. Hij heeft veel meer drang naar voren dan aan het begin van het seizoen.
0 0
Middenweg401
Goed te horen dan. Ik heb inderdaad meer in het begin gezien (waarin hij veel fouten maakte net als Lartey-Sanniez), en moet het de laatste weken met samenvattinkjes doen.
0 0
Mr-MZ
Goeie speler, heeft me echt positief verrast dit jaar! Lost veel situaties voetballend op en heeft ook diepgang.
0 0
Ozymandias
Mazraoui positioneert zich als back vaak goed op het middenveld wanneer hij mee naar voren gaat. Ik zou alleen graag zien dat hij daarnaast ook regelmatig over de rechtsbuiten heen zou komen. Als hij dat gaat doen zal hij nog meer toevoegen aan het aanvalsspel van Jong Ajax. Lahm zou hét voorbeeld van elke moderne back moeten zijn. Vaak positioneert hij zich op het middenveld maar hij gaat regelmatig ook over de rechtsbuiten heen. Daardoor voegt hij dimensies aan het spel van Bayern toe. Voor mij is Lahm dan ook de beste back van de huidige generatie voetballers en misschien wel de beste ooit.
0 0
afca patrick
Speelt de laatste tijd wel goed hoor. Valt telkens prima in.
0 0
Kingoffdatoilet
Als zijn moeder een beetje goede adviseur is dan is hij na zijn voetbalcarrière niet arm. Ook als hij de absolute top niet haalt
0 0