Maduro hekelt Gudelj: 'Laat Ajax in de steek'

BVeenstra, 03-12-2016 om 08:30, 6952 views, Dagblad van het Noorden |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Oud-Ajacied Hedwiges Maduro kan helemaal niets begrijpen van de situatie bij Ajax rondom Nemanja Gudelj. De Serviër kan het mentaal niet meer opbrengen om op de bank te zitten in Amsterdam, waardoor hij uit de selectie is gezet.

'Wat Gudelj heeft gedaan, is een vorm van opgeven en dat past niet bij een profvoetballer, of bij welke topsporter dan ook', vertelt de Almeerder in gesprek met het Dagblad van het Noorden. 'Het is in topsport niet allemaal hosanna, je moet ook met tegenslagen kunnen omgaan. Gudelj heeft zijn medespelers in de steek gelaten, de ploeg in de steek gelaten, de club in de steek gelaten en ook zichzelf in de steek gelaten', is Maduro keihard in zijn oordeel.

Maduro zelf speelt bij lange na ook niet alles bij FC Groningen, maar kan er beter mee omgaan. 'Misschien heeft dat ook met leeftijd te maken. Ik ben ouder en weet wat er gevraagd wordt van een topsporter. Maar het zit ook niet in me om me zo op te stellen als Gudelj. Ik ben geen speler die opgeeft en ook niet iemand die lastig is in de groep', gaat de ex-Ajacied verder, waarna hij zichzelf best een modelprof durft te noemen. 'Eigenlijk zou dit de standaard moeten zijn. Dat als je niet speelt je nog harder gaat trainen om te laten zien dat jij erin hoort te staan.'

Toch denkt de middenvelder ook aan de toekomst en lijkt hij te azen op een vertrek. 'Je doet het uit respect naar het team toe, maar ook voor jezelf. Je moet fit blijven, want er komen misschien ook weer andere tijden. Een andere club misschien', aldus Maduro, die verklapt dat hij afgelopen zomer dichtbij een overgang was naar Amerika. 'Australië zou ook kunnen. China? Daar sta ik ook voor open. Ik ben bijna 32, misschien dat ik nog twee, drie jaar kan voetballen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ElFlaco14
Lekker goedkoop scoren. Let liever op je zelf Maduro, jij laat ook je ploeg in de steek met je traagheid en niet fit zijn.
0 0
Chesterson93
"Hekelen". Je zegt dat je het niet eens bent met een actie en er staat met koeienletters "hekelt". Er zijn voor minder provocaties oorlogen ontstaan haha
0 0
AFCA4L
Gudelj mag van mij verleden tijd zijn op AS oprotten met hem geen aandacht meer geven.
0 0
gi0vanni
Niet te veel op ingaan. Deze gast geeft gewoon aan dat hij te matig is voor dit Ajax. Gewoon verkopen en je niet meer druk om maken. Ik wens hem het beste bij een of andere woestijn club waar hij het niveau wel aankan.
0 0
3*stars*3
Laatst plaatste hij een foto op zijn instagram met tekst over wolf en schapen.
Nemanja doet stoer maar het knaagt aan hem want hij schakelde reacties uit en ziet dat Ajax lange tijd ongeslagen is en dat het spel prima loopt zonder hem.

Wat een ongelofelijke kneus is dat toch...
3 0
Raoul14
Gudelj laat Ajax helemaal niet in de steek, hij bewijst Ajax een grote dienst. Dat heet je ondergeschikt maken aan het team belang :-)
3 0
WinstonWeed
Ik vraag me wel af hoe het nu gaat in de dagelijkse omgang met Gudelj.
Is hij wel op de club elke dag?
Zit ie in z'n eentje te lunchen?
Wordt hij nog gegroet?
Ik kan me namelijk heel goed voorstellen dat ie nu wordt behandeld alsof hij de pest heeft.
En dat zou terecht zijn.
Hij heeft dat allemaal aan zichzelf te danken.
0 0
Redrum
Dat uitgerekend hij dit doet is eigenlijk een geschenk voor ons allemaal.
1 0
Dondy
Gudelj zag op een gegeven moment in dat zijn spel het voetbal van Ajax slechter maakte, dus offerde hij zich op door te zeggen dat hij het mentaal niet kon opbrengen om reserve te zitten. Iedereen haat hem nu, maar hij doet dit allemaal voor Ajax.

Gudelj is onze Batman.
0 0
DoorenAFCA
Hahahaha +1. Wilde hetzelfde zeggen. Topgozer die Gudelj, heeft het team alles behalve in de steek gelaten. Een gunst van wereldformaat.
0 0
WinstonWeed
Ik denk dat Gudelj ook graag in de Batcave zit, met een of andere Robin...
Niet als de Caped Crusader maar als de Gay Crusader.
0 0
RusselWestbrook
Onze Batman, haha
0 0
Redrum
He took one for the team like a true hero.
0 0
WyZynDeBeste
Het is een zege gebleken.
1 0
RaynoFischer
Nee joh, het is duidelijk een hele bevrijding dat hij uit de selectie is :), het gaat steeds beter
0 0
Suarez16_
Nou hedwigers ik ben blij als ik Nemanja nooit meer in het rood wit zie.
0 0
FlyingDutchMan
De ballenjongens zijn er ook blij mee!
1 0
mvdk
De gehandicaptenafdeling achter het doel ook.
0 0