Zivkovic: 'Kijk graag naar Aubameyang'

HarryVlug, 30-11-2016 om 08:35, 4142 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Richairo Zivkovic kijkt met bewondering naar zijn concurrent Kasper Dolberg en Borussia Dortmund-spits Pierre-Emerick Aubameyang. In een uitgebreid interview met Voetbal International vertelt de aanvaller over de twee spitsen en zijn sterke en zwakke punten in het voetbal.  

'Ik zag 'm voor het eerst tijdens de voorbereiding op dit seizoen, maar zoals hij het nu doet, zoals-ie nú speelt, dat heb ik toen echt niet gezien', begint de FC Utrecht-spits over Dolberg. 'Die jongen is gekomen als buitenspeler en is nu spits. Zo kan het dus gaan in voetbal. Je bent ook afhankelijk van een beetje geluk, of pech zoals je het wilt noemen. Vorig jaar speelden we met Willem II een goede wedstrijd in De Kuip tegen Feyenoord. Ik miste toen twee grote kansen. Stel dat ik ze wél had gemaakt, dan weet ik niet of we nu zo hadden zitten praten.'

Toch ziet Zivkovic meer verschillen dan overeenkomsten tussen hem en de huidige midvoor van de Amsterdammers. 'Hij is balvast, terwijl ik dat juist veel beter moet leren worden. Dolberg is zodoende veel meer een aanspeelpunt dan ik. Ik werk er hard aan dat zelf ook meer te worden.'

Naast dat de verhuurde Ajacied zijn tekortkomingen duidelijk kent, weet hij ook goed waar tegenwoordig zijn kracht ligt. 'Ik heb veel gevoel voor ruimte, dan voel ik me ook prettig. Intuïtief weet ik hoe ik moet bewegen, waar ik heen moet. Zo is het altijd gegaan. Dat atletische heeft altijd in me gezeten, mijn snelheid trouwens ook. Heb ik gewoon van huis uit meegekregen. Ik kan er nog meer mee doen. Daarom kijk ik graag naar hoe Pierre-Emerick Aubameyang van Borussia Dortmund speelt. Zonder dat ik me natuurlijk kwalitatief met hem wil vergelijken, heb ik op mijn eigen niveau wel iets van hem weg. Door te kijken, kun je weer leren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Vergeet niet meer die wedstrijd van Grunn vs die boeren toen Zivkovic die Bruma continu zijn hielen liet zien. Een echte counterspits, toch denk ik dat hij zelfs bij ajax in de kleine ruimte een succes zou kunnen worden.
1 0
gi0vanni
En anders een prima invaller voor als de ruimtes groter worden. Maar met Dolberg in vorm kan hij het hier denk ik wel vergeten.
2 0
Frankkie
En toch denk ik nu Younes niet lekker in vorm is, wij Zivkovic best hadden kunnen gebruiken op links.
Met zijn snelheid en de mooie passes van Zyjech en Schone, denk ik dat hij best nuttig had kunnen zijn.
3 0
peet-w
Ja, best een goed idee, Zivko op de flank denk ik. Hij heeft tenminste diepgang.
1 -1
AjaciedNB
Bij belandde vorig jaar bij Willem II op de bank toen hij een paar wedstrijden rechtsbuiten heeft gespeeld. Dus nee.
0 0
FlyingDutchMan
Plus kan die doelpogingen nog intern stadion houden, in tegenstelling tot andere personen. Zal geen namen noemen maar bijvoorbeeld een Serviër of Burkinafasohagenees.
1 -2
3*stars*3
Als er wat ruimte komt te liggen wel maar Younes uit vorm, blijft toch gevaar stichten en weet zijn tegenstanders vaak uit te spelen.
Zijn schoten moeten beter maar hij heeft toch wel assist afheleverd.

Zivkovic heeft geen echte actie, heb hem nooit zien strooien met slimme passes en is gewoom de perfecte spits voor een counterploeg.
1 0
jaribombari
Voor een buitenspeler mist hij een passeeractie. Ik vind trouwens helemaal dat ie kwaliteit mist, al is hij nog altijd erg jong.
1 0
Elflashy
100% gelijk
0 -1
Elflashy
Kan zivko niet als buitenspelen fungereren?
0 0
Ozymandias
Ik vind het goed dat Overmars laatst zei dat hij Zivkovic nog niet heeft afgeschreven. Hij is nog steeds pas 20 jaar oud en is en blijft een groot talent. Het klopt dat hij niet een typische Ajax spits is maar dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Het is grappig dat Zivkovic nu zelf Aubameyang noemt want ik gebruik Aubameyang al zo'n twee jaar als voorbeeld om aan te tonen dat zo'n type ook goed kan functioneren in het spel wat Ajax voor ogen heeft. Dortmund speelt namelijk een vergelijkbaar soort voetbal onder Tuchel en Aubameyang rendeert daar geweldig in. Ik zou Zivkovic ook volgend seizoen nog aan FC Utrecht verhuren en in de zomer van 2018 hem in de voorbereiding mee laten draaien met Ajax.
4 0
Chesterson93
Dat laatste gaat hij dus echt niet doen.
0 0
mistermiyagi
Zivkovic doet het prima zo, leren leren leren voor oa Haller, die prima als aanspeelpunt zijn werk doet.

Hopelijk voor Zivko komt er nog een mooie ksns en pakt hij deze ook.
Hij is nog jong! maar een jaarte ouder als Dolberg.
2 0
gebruikersnaam
Realistisch verhaal, ik vraag me af hoe hij het als buitenspeler zou doen waar hij wel in gaten kan duiken die Dolberg trekt
0 0
mvdk
Er worden een paar jongens langzaam wakker.
0 0
Tinus
Idd. Helaas echter is zijn contract afgelopen tegen de tijd dat hij uitgeslapen is.
0 0
mvdk
Als ze wakker zijn kunnen ze verlengen.
0 0
Chesterson93
Aah oke
0 0