Veltman 'Bij Ajax ook anders meegemaakt'

HarryVlug, 28-11-2016 om 08:50, 6513 views, NRC Next |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Volgens Joël Veltman wordt er bij Ajax nu harder voor elkaar gewerkt dan eerst. Volgens de rechtsback van de Amsterdamse club werd voorheen veel vaker naar elkaar gekeken in plaats van elkaar te helpen. Dit vertelt hij in gesprek met NRC Next.

Met name de vanzelfsprekendheid waarmee Ajax nu als een team werkt en voetbalt, vindt Veltman erg positief. 'Want in teams is het niet altijd vanzelfsprekend dat je voor elkaar vecht. Bij Ajax heb ik ook anders meegemaakt. Dat je dacht: hij lost het wel op, niet ik. Als dat gevoel er nog was, zouden we zo n wedstrijd als vandaag misschien niet hebben gewonnen (Heerenveen - Ajax 0-1, red).'

Een andere reden voor het goede spel van Ajax van de laatste tijd is de rust die Kasper Dolberg in het elftal brengt. Veltman is daarom ook erg blij met de komst van het Deense toptalent in het eerste elftal. 'Kasper is een heerlijke speler voor het team. Dat we hem altijd kunnen aanspelen, geeft rust in het team. Als we noodgedwongen lange ballen spelen, kunnen we ook bij hem terecht. Hij speelt onvoorstelbaar goed. Hij zal ook nooit schreeuwen als hij wordt getackeld.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajacied1989
Spelplezier zorgt voor zo veel meer moraal en zelfvertrouwen dan een goed resultaat. Ik heb Viergever en Sanchez dit jaar al een paar druk zien zetten tot ver op de helft van de tegenstander. Dat zegt genoeg. Zonder moraal en vertrouwen laat je dat als centrumverdediger wel uit je hoofd.
0 0
BrandjeXL
Hoop dat je niet bedoeld dat zoals tegen Utrecht dat Viergever overal was behalve in de verdediging. Sowieso vind ik Viergever zeer beperkt wanneer het om positie kiezen en rugdekking geven gaat.
0 0
@Maar7en
ja klopt soms slaat Viergever een beetje door haha stond gisteren op de 5 meter lijn te vloeken dat Klaassen de bal niet voor gaf maar zelf schoot. Goed bezig!
1 0
Ozymandias
En terecht want Viergever stond er veel beter voor dan Klaassen.
0 0
Sterretje73
Laat ik voorop stellen dat ook ik de nodige kritiek op Veltman heb gehad. Ik vond hem te vaak door het ijs zakken voor een speler die al zolang in het eerste speelde. Dat hij het kon twijfelde ik niet aan maar zijn instelling wel. Ik zie echter dat hij de laatste tijd meegetrokken lijkt te worden met het team en dat doet hij zoals ik altijd wel wist dat hij kon. Prima gespeeld de laatste wedstrijden en als hij zo blijft spelen hoor je van mij geen kritiek meer.
2 0
BennJii020
jullie doen allemaal popie jopie :') wat een discussie weer
0 0
RusselWestbrook
Ja, want mensen hun taal verbeteren, daar wordt je populair van ;)
1 -1
Meinders
In het kader van verbeteren. "Daar word je populair van"
5 0
RusselWestbrook
Dat is inderdaad wel grammatica, goed gespot.
2 0
Meinders
Ik heb een goede leermeester
1 0
Meinders
Tja, als je het op gebied van voetbalkennis laat afweten ga je op grammatica letten. Sterk
1 -1
RusselWestbrook
Naast opzoeken wat populistisch betekent (aangezien je het verkeerd gebruikt), moet je ook maar even opzoeken wat grammatica betekent, want verkeerde woordkeuze is niet grammatica.

Overigens zijn we het met je eens, Veltman was gewoon goed (en is beter dan Tete).
1 -2
BrandjeXL
Te veel komma's in plaats van punten in jouw "verbetering". Dus je kan het woord grammatica wel schrijven maar toepassen is een heel ander verhaal.
0 0
RusselWestbrook
Er is maar 1 komma die te betwisten valt.
0 0
jackwolf
Veltman speelde een puike pot. Een vette voldoende. Alsof hij de adem van Tete in zijn nek voelde. Ik denk wel dat dit zijn maximum is. Hij zal alleen positioneel verdedigend wel wat beter worden met de jaren.
1 0
FlyingDutchMan
Veltman speelt de laatste wedstrijden weer heel degelijk. Had gisteren weer een mooie crosspass naar de andere kant, dat zie je Tete nooit doen. Zeker als je veel aanvalt kan je Joel er beter bij hebben.
3 0
M.Olsen
Off: we zijn toch officieel koploper nu? Over waar ik kijk staat feyenoord nog 1. Maar onderling resultaat is toch het eerste waar ze naar kijken?
0 -2
gi0vanni
Nee eerst het puntentotaal daarna het doelsaldo daarna ook het doelsaldo maar dan wie de meeste goals voor heeft. En ik weet niet of dat nog zo is. Denk het niet maar vroeger kwam daarna club op alfabet.
0 0
BrandjeXL
Je kan maar een keer naar het doelsaldo kijken. Waarschijnlijk bedoel je dat wanneer doelsaldo gelijk is dat dan beslissend is wie de meeste doelpunten heeft gescoord. Daarna onderling resultaat. Persoonlijk gaat mijn voorkeur na wat er in Spanje is. Bij gelijke stand telt direct onderling resultaat. Is naar mijn mening het meest eerlijke.
0 0
RusselWestbrook
Dat doen ze alleen in Spanje volgens mij. En in de CL/EL.
0 0
M.Olsen
Ja lees het net, eerst doelsaldo. Dan doelpunten voor, dan resultaat
0 0
henwildie
Dat zegt helaas ook wat over jou Veltman
0 -4
@Maar7en
denk eerder van jouw (ontbrekende) voetbalverstand. Waar de afgelopen vier jaar het echt aan ontbrak was teamspel. Links wist niet wat rechts deed en andersom. Dat er kampioenschappen te vieren waren kwam vooral door het achterin heen en weer getik en individuele klasse van spelers ipv druk zetten en dominant spelen. Tot nu toe geniet ik dit seizoem van leuker voetbal en meer vechtlust en leuke combinaties dan de jaren ervoor bijelkaar. Veltman kan dat ook en dat laat hij geregeld zien met cross ballen naar Younes of steekpassjes. De meeste teren op een foutje die hij weleens maakt en vergroten het uit. Hij kan gewoon niks goed meer doen ondanks dat hij gisteren foutloos speelde bv. Jammer dat het niet wat objectiever kan. Gelukkig ziet Bosz dit wel en maakt hij de opstelling.
0 0
Sergevanw
Met Veltman moet je idd vaak iemand zijn fouten oplossen die van hem!!!
2 -5
Meinders
Owja? Even over gisteren. Noem eens 2 fouten op? Ik heb het gevoel dat de meeste lekker populistisch mee willen lullen, maar geen idee hebben waar ze het over hebben
6 0
Sergevanw
Ik doe niet populistisch, ik heb het niet over gisteren maar over laatste 2,5 maand! Daarbij vond ik persoonlijk tete beter en onwaarschijnlijk dat Veltman speelt als je in 4 jaar ajax 1 maar 1% beter bent geworden
0 0
Johnnie
Veltman speelde gisteren een degelijke pot. Larsson was amper gevaarlijk.
5 0
Rujar
ht is best schrijnend om te lezen dat men niet voor elkaar wilde werken.
2 0
Lazell
Idd, maar je zag het gewoon gebeuren. Ik zie Bazoer nog steeds op mn netvlies terughobbelen en schijnverdedigen. En zo waren er meer.
3 0
Dennish
Blijft lekker om te winnen, daarna ook geen gezeik meer op forums en in de kranten
0 0
Justin4195
Zeik niet zo man....
1 0