Sierhuis: 'Kasper voetballend verder'

NielsE, 26-11-2016 om 11:46, 4122 views, Ajax.nl |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Kaj Sierhuis heeft na afloop van het duel tussen Jong Ajax en Telstar gereageerd tegenover Ajax.nl. De jongeling die vooral uitkomt voor de A1 van Ajax maakte vrijdagavond zijn Jupiler League-debuut en spreekt van een mooie avond. 

'Dit is een euforisch momentje, toch een mijlpaal. Het voelt lekker om in het betaalde voetbal te hebben gedebuteerd. Ik ga hier zeker even van nagenieten. Eigenlijk is daar niet veel tijd voor. Het is nu half elf. Als ik thuis ben, ga ik bijna direct slapen. Zaterdag wacht alweer Vitesse 019. Dan wil ik er graag weer staan, dus ik heb mijn rust nodig', begint Sierhuis. 

De jonge spits moest in duel met Telstar meteen alles geven. 'Ja, het is een stuk fysieker allemaal. Normaal win ik bij O19 vrij eenvoudig mijn luchtduels, nu won ik er moeite één. Dit smaakt natuurlijk naar meer. Het is ook afwachten wat de trainers willen, dat weet ik nog niet. Maandag speelt Jong Ajax weer, maar morgen eerst een wedstrijd met 019 bij Vitesse.'

Kasper Dolberg maakte de overstap van de A1 van Ajax naar het eerste heel erg snel, Sierhuis hoop uiteraard eenzelfde weg te bewandelen. 'Het is geweldig om te zien dat een collega-aanvaller en iemand met wie ik vorig seizoen week in week uit heb getraind het nu zo goed doet. We wisten dat hij veel in huis heeft, al kwam het er vorig jaar nog niet altijd uit. Ik denk dat Kasper voetballend verder is dan ik. We gaan het zien.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Duif63
Sierhuis is geen natuurtalent als van Basten, Bergkamp en Dolberg maar kan via een omweg wel de top halen. Zie van Nistelrooy, Huntelaar, Janssen en zelfs Kieft die allemaal door hard te werken en goede keuzes te maken toch wereldtop hebben gehaald.
0 -2
Ozymandias
Ik vind dat je Kieft hiermee enorm te kort doet. Dat was wel degelijk een zeer groot talent en hij stond niet voor niets als 18-jarige al in de basis van Ajax. Hij maakte het seizoen dat hij als 18-jarige begon ook nog eens 17 doelpunten in de Eredivisie. Het seizoen daarop maakte hij in 32 wedstrijden in de Eredivisie ook 34 doelpunten. Volgens mij is hij nog steeds de jongste topscoorder die de Eredivisie ooit heeft gehad. Kieft is zeker één van de talentvolste spitsen die door Ajax is opgeleid.
2 0
Duif63
Kieft was helemaal geen zeer groot talent bij Ajax ( zijn eigen woorden). In zijn jeugdelftallen waren er veel grotere talenten. Misschien kwam dat door zijn chronisch gebrek aan zelfvertrouwen waar hij altijd last van heeft gehad ( weer zijn eigen woorden). Natuurlijk is het knap wat hij op jonge leeftijd al presteerde maar hij kreeg de ballen ook wel op een presenteerblaadje aangeboden hè, met Ling en Olsen op de vleugels en Cruijff achter hem. Vergelijk dat is, met wat onze spitsen van nu de laatste jaren naast en achter zich hadden !?.
0 0
Ozymandias
Kieft doet zichzelf altijd veel te kort maar hij was wel degelijk één van de talentvolste spitsen die Ajax ooit heeft opgeleid. Kijk nog maar eens wedstrijden van hem in die periode terug. Hij was op 18-jarige leeftijd al een redelijk complete spits. Het is echt absurd om te zeggen dat hij geen zeer groot talent was. Hij hoort ook zeker in het rijtje met Cruijff, Van Basten, Bergkamp en Kluivert van talentvolste spitsen die Ajax zelf heeft opgeleid.
2 -1
RusselWestbrook
Heb je zijn boek gelezen? Zo'n beetje zijn hele carrière is voor hem, persoonlijk, overschaduwd door het feit dat hij zichzelf eigenlijk maar waardeloos vond.

Intrigerend boek, echt een aanrader.
1 0
Ozymandias
Ik heb het niet gelezen maar dat verrast mij niets aangezien hij ook in interviews zichzelf altijd te kort doet. Hoe hij bijvoorbeeld ook zegt dat Dolberg al beter was dan hij ooit was terwijl Kiefst echt een topspits was en Dolberg nog naar dat niveau toe moet groeien.
1 0
Noxin
Zou me niks verbazen als Sierhuis volgend seizoen Cassierra passert, als hij bij Jong ook zo doorgaat met z'n doelpunten meepikken. Want Cassierra laat voorlopig nog erg weinig zien.
0 -5
Ozymandias
Cassierra is mij tot nu toe maar in één wedstrijd tegengevallen en dat was afgelopen donderdag tegen een zeer verdedigend ingesteld Panathinaikos. Als hij de komende seizoenen leert hoe hij zich als spits moet positioneren heeft Ajax een hele goede opvolger voor Dolberg in huis. Hij heeft namelijk een goede functionele techniek, is behoorlijk wendbaar en explosief, moeilijk van de bal te zetten, goed in de lucht en heeft een redelijk schot in beide benen. Het zou mij juist enorm verbazen als Sierhuis hem passeert aangezien die eigenlijk alleen beter is in het positie kiezen in en rondom de zestien.

Trouwens op Jupiler League niveau scoort Cassierra gemiddeld elke 54 minuten terwijl Sierhuis in de A1 gemiddeld elke 59 minuten scoort.
5 -1
trodat4030
Kleine nuance.. Wie heeft Sierhuis achter zich op t middenveld in de A1 en wie creëeren de kansen voor Cassierra? De flanken kan je nog enigzins als gelijkwaardig zien (Kluivert, Nunnely, Lang en Mees de Wit vs Cerny, Clement en Dekker), maar het middenveld van Jong (Nouri, vd Beek, de Jong en Eiting) is véél creatiever dan die van de A1 (Dani de Wit, Boultam, Antonucci, Flemming).. Alleen Antonucci kan zich enigzins meten met de boys uit Jong.

Overigens heeft 3*stars*3 wel gelijk betreffende het feit dat Cassierra nieuw is en de taal nog niet machtig is hoor, dus ik kies vooralsnog geen partij voor 1 van beiden. Maar er wordt nu geschetst dat doelpunten per minuut leidend is, terwijl medespelers véél belangrijker zijn.. Waarom denk je dat de topscorer nagenoeg altijd van een speler uit de top 6 komt en niet van een middenmoter of degradatiekandidaat?
0 -1
Ozymandias
Volgens mij schets ik helemaal niet dat doelpunten per minuut leidend zijn. Het is niet voor niets een afterthought. Voor mij zijn de voetballende kwaliteiten leidend en op dat opzicht is Cassierra veel beter dan Sierhuis.
0 0
trodat4030
Dan heb ik dat wellicht verkeerd geïnterpreteerd, desalniettemin vind ik het punt dat ik aanhaal wel dégelijk van belang. Ik heb Cassierra ook nog niet echt kansen voor zichzelf zien creëeren en ook vind ik hem niet altijd even balvast. Wellicht komt dat omdat hij (misschien, ik weet t niet, maar ik vermoed t iig) in Colombia meer een 442 spits was en nu alleen in de punt staat. Nu heeft ie direct 2 cv's in z'n nek, iets waar ik Sierhuis momenteel beter in vind.

Edit: en in de lucht vind ik Sierhuis zelfs héél veel beter dan Cassierra..
0 0
3*stars*3
Helemaal mee eens en mensen vergeten dat Cassiera taal niet spreekt en ook nog erg jong is.
Van een Ajax spits word gewoon heel veel gevraagd en hij heeft tijd nodig.
5 -1
Ozymandias
Inderdaad, hij is bijvoorbeeld jonger dan Nouri.
3 0