Veltman genoot als 'supporter' op het veld

BVeenstra, 21-11-2016 om 08:35, 4893 views, De Volkskrant |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Niet alleen de supporters van Ajax, maar ook de spelers van de Amsterdamse club zelf genieten van het spel dit seizoen. Zo ook Joël Veltman. De verdediger spreekt tegenover De Volkskrant zelfs over 'een galavoorstelling'.

'Ik zei het nog tegen Daley Sinkgraven: je voelt je bijna een supporter met de mooiste plek in het stadion. Het is gewoon genieten', begint de mandekker. 'Eind vorig seizoen werd het al wat beter wat we lieten zien. Maar het is nu spectaculairder, dat zeker. Iedereen denkt sneller vooruit en in de spits staat er iets wonderbaarlijks', doelt hij op Kasper Dolberg.

'Zolang ik bij het eerste zit is er discussie over de Ajax-spits. Men is hier enorm kritisch. Dolberg krijgt iedereen stil. En hij blijft er zelf het nuchterst onder. Dat vind ik nog het meest frappant', aldus Veltman, die genoot van de prachtige openingstreffer. 'Ik had drie rondjes rond het veld gelopen na zo'n doelpunt. Maar voor hem lijkt het wel normaal. Ik zei in de kleedkamer: die is in de winter weg. Al hoop ik dat het zo'n vaart niet loopt.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Russelwestbroek word ook voor gedragen in het RVC van Ajax, wat een wijsneus, enge supporter ben je, alles goed met jou auto
0 0
Web
Veltman komt dik tekort, jammer dat jij dat niet door hebt, zegt genoeg over jou voetbal verstand, met Tete hadden wij gewonnen van AZ en Feyenoord, nog een voorbeeld zelfs Brenet is nog beter dan Veltman, Blind baalt heel erg dat professor Bosz Tete niet opstelt
0 -1
AjaxAmsterdam81
Gewoon een toffe reactie van Veltman vind ik!
1 0
Web
Russelwestbroek gaan wij aandragen bij Hans van Breukelen, hij gaat het Nederlands voetbal reorganiseren, stop eens ons te vergelijken met die grote clubs, met dit middenveld waar Ajax nu mee speelt moet je de rest verdediging sterk hebben, gisteren konden wij naar zo achter staan met 1-2 over de wedstrijden uit tegen Feyenoord en AZ wil ik het al helemaal niet hebben! Tete is met afstand de beste verdediger van Nederland
0 -2
RusselWestbrook
Veel plezier met Hans van Breukelen bellen.

Tete mag best de beste verdediger zijn van Nederland. Beetje jammer voor hem dat ie belachelijk slecht kan koppen, anders had ie misschien centrum verdediger kunnen worden. Helaas voor hem is ie back en aanvallen is een wezenlijk onderdeel van het takenpakket van een back. In de top en bij Ajax zijn aanvallende kwaliteiten bij de backs misschien zelfs wel belangrijker dan verdedigende kwaliteiten.

Daarom speelt Sinkgraven, daarom speelt Veltman. Dijks en Tete zijn namelijk hopeloos slecht in de aanval en aan de bal. En bij Ajax ben je meestal in de aanval en als back kom je ook nog wel eens aan de bal.
2 0
R.F.
Ik kan niet zeggen dat er helemaal niets in zit. Wel zuur dat talenten als Tete en Bazoer dan niet in het Ajax spelletje passen. Je zou toch zeggen dat je ze juist daarom in de jeugdopleiding hebt: zodat ze wèl specifieke vaardigheden aanleren om in het Ajaxsysteem mee te kunnen.

Maar vind het nog wel wat vroeg om ze definitief af te schrijven hoor. Daarbij schijnt er met Tete persoonlijk wat te zijn, je weet nooit wat voor invloed dat heeft. Stel dat zowel Veltman als Tete niet voldoen.. wie stellen we dan op?
1 0
Web
Russelwestbroek moet zijn account inleveren, wat een dwaas ben je
1 -2
RusselWestbrook
Voor 100 euro mag je em kopen.
0 0
Web
Russelwestbroek, jij hebt er helemaal geen verstand van, bij iedere trainer zou hij spelen behalve bij Bosz, met hem had je gewonnen van Feyenoord en AZ
1 -2
RusselWestbrook
Nee.
0 0
JohanDerksen
Tegen 'met alle respect' NEC Nijmegen. Maar als het gaat om een grote ploeg met namen ben je er nooit Joel Veltman. Tegen België werd je elke keer weg gespeeld door Carrasco en Hazard. Ook tegen Rostov speelde je niet thuis, want Azmoun rende zo bij je weg en scoorde te gemakkelijk. Beperkte verdediger, tijd voor Kenny Tete om weer rechtsback te staan.
1 -1
RusselWestbrook
Kenny Tete kan is fantastisch op de eigen helft als de tegenstander de bal heeft en hopeloos zwak op de helft van de tegenstander als Ajax de bal heeft.

Met andere woorden, Kenny Tete heeft helemaal niks bij Ajax te zoeken. Is het omgekeerde van Ajax voetballer.
1 -4
JohanDerksen
Maar moeten wij in Nederland niet eens af van het feit dat verdedigers zogenaamd net zo goed moeten kunnen voetballen als middenvelders? Zo'n Kenny Tete is toch eigenlijk een verfrissende parel binnen de Nederlandse jeugd? Gewoon een solide back die geweldige slidings heeft en zijn directe tegenstander volledig uit de wedstrijd weet te houden. Ik zou het doodzonde vinden als ze hem verkopen eigenlijk. Als je hem traint op het goed inspelen kan hij dat heus wel ontwikkelen. In mijn ogen moet juist de basis het verdedigen zijn en het aanvallen de bonus als het ware.
1 -1
AjaxPassion
Haha, dat wordt al 30 jaar geroepen, maar het tegenovergestelde is waar. Kijk Barca, Bayern en zelfs Real en Atletico, allemaal spelen ze met aanvallende backs.
1 0
RusselWestbrook
Ja laten we dat vooral doen in Nederland, precies op het moment dat er in de rest van de wereld achter komen dat aanvallende kwaliteiten van een back veel belangrijker zijn en de verdedigende kwaliteiten bijna volledig ondergeschikt aan.

Pak de opstelling van de topclubs er maar eens bij. Alleen bij Chelsea en Atletico staan er pure verdedigers op de back posities, bij alle anderen staan daar spelers die bijna aanvallers zijn (en dat zijn tevens de beste backs van de wereld).

Daar komt dan nog eens bij dat wij Ajax zijn. Wij willen de bal hebben, wij willen aanvallen, wij willen scoren. Dát is Ajax, en Kenny Tete heeft daarin geen rol te vervullen.

edit: Kenny Tete wilde zijn contract niet eens wilde verlengen toen ie wél in de basis stond. Zit totaal geen toekomst aan deze jongen. Maar dat is los van zijn voetbalkwaliteiten, of zijn gebrek daar aan.
1 -1
AjaxPassion
Zelfs Atletico speelt met aanvallende backs.

En Tete wilde zijn contract echt wel verlengen toen hij eindelijk in de basis stond, waren ze vorig jaar mee bezig, totdat hij geblesseerd raakte en daarna ook buiten de basis bleef
0 0
JohanDerksen
Iedereen heeft wel eens een vorm dip, zelfs de grootsten hebben dat. Alleen is het verstandig om naar de basis te gaan, simpel te spelen. Geen moeilijke oplossingen te zoeken, geen Marcelo wannabe willen zijn. Helaas doet Kenny Tete dit niet, waardoor het lastig word om zichzelf weer in de basis te spelen. Ook gaf Wilfred Genee aan bij VI dat hij privé problemen heeft. Misschien speelt dat part een rol in zijn belang onder Bosz.
0 0
RusselWestbrook
Toen Kenny Tete in vorm was bracht ie aanvallend ook bijna niets, en dat is dus wél wat er verlangt wordt op die positie.

Tete moet leren aanvallen of vertrekken naar een club die de bus parkeert.
0 0
R.F.
Gister was deze jongen ook weer dramatisch hoor. Als hij niet wordt getest gaat het allemaal wel en kan hij mooie crosspassjes geven. Maar de keren dat hij wel onder druk werd gezet was hij weer helemaal nergens. En als je dat tegen NEC zelfs nog gebeurt, dan kun je toch niet zeggen dat het goed was?
1 -3
trodat4030
Als ie deze winter weg is, kan overmars ook beter direct vertrekken, want die wordt gelyncht! Niks verkopen, gewoon 2-3 jaar behouden, bordje 'not for sale' om z'n nek, kunnen de Bayerns, City's en Barca's ook nog ff een paar jaar doorsparen! Zullen ze nodig hebben, want zelfs zij hebben niet zomaar ff 80 milj klaarliggen.
0 -3
RusselWestbrook
We hebben het hier over een mens, niet over een auto die je niet wilt verkopen. De enige manier waar op Dolberg hier gaat blijven is als Dolberg zélf wil blijven, anders gaat ie gewoon weg en is daar niks tegen te doen.

Overigens hebben al die clubs die jij noemt wel 'zomaar ff' 80 miljoen klaarliggen.
0 -1
AjaxPassion
?? Dolberg heeft gewoon wen contract tot 2021, er hoeft dus niet eens iets gedaan te worden om hem te houden zul je bedoelen.
0 0
RusselWestbrook
Nou, nee. Als Dolberg weg wil gaat ie gewoon weg.

Krijgt Ajax heel veel centjes voor hem, maar weg is ie wel. Nogmaals, hij is geen auto. Hij heeft een eigen wil en de tijd dat de clubs de baas waren is voorbij is sinds het Bosman arrest (en terecht, want de situatie vóór het Bosman arrest was absurd).
0 -1
Ajacied1989
Dat is gewoon niet waar. Als Dolberg per se weg wil kan dat voor Ajax een reden zijn mee te werken aan een verkoop, maar zo lang hij onder contract staat speelt Dolberg gewoon voor Ajax.
Bekijk anders de zaken van Dost en Suarez even terug, die hemel en aarde bewogen om naar Ajax te mogen vertrekken. Uiteindelijk trok Ajax aan het kortste eind.
1 0
RusselWestbrook
Dat is binnen Nederland. Als de buitenlandse topclubs voor Dolberg komen ben je volstrekt kansloos, tenzij Dolberg zelf wil blijven.
0 -1
Ajacied1989
Nee hoor, dat is (gebaseerd op) internationaal geldend recht. Ajax kan omgaan voor een duizelingwekkende transfersom, Ajax kan in overleg met Dolberg hem een mooie transfer gunnen, Dolberg kan zich als een Gudelj gaan gedragen, maar als Ajax wil dat Dolberg blijft, speelt hij tot en met de zomer van 2019, de datum waarop de beschermperiode eindigt, voor Ajax.
Pas daarna kan Dolberg onder zijn contract uit.
1 0
RusselWestbrook
Dat kan Ajax doen, ja. Is niet aan te raden als Ajax in de toekomst weer eens zo'n toptalent voor 5 jaar vast wil leggen. Of überhaupt vast wil leggen, mocht Ajax dat soort geintjes vaker doen met meer spelers.

Nogmaals, het is geen auto. Het gaat hier om eens mens. Een mens met een zaakwaarnemer ook, individuele sponsors. Als Ajax halsstarrig vast gaat houden aan het contract van Dolberg snijdt het alleen zichzelf in de vingers.

Daarom blijft Dolberg alleen als Dolberg dat wil. Anders gaat ie gewoon weg.
0 -1
Ajacied1989
Zoals ik al zei: Als Dolberg per se wil vertrekken is het goed denkbaar dat Ajax meewerkt, maar Dolberg vertrekt niet zodra Dolberg dat wil.

Als Dolberg weg wil en Ajax vindt dat geen van de geïnteresseerde clubs het juiste bedrag op tafel legt speelt hij gewoon nog een seizoen voor Ajax. Daarmee snijdt Ajax zichzelf niet in de vingers, maar behartigt het zijn eigen belangen.

Daarnaast is Dolberg inderdaad een mens en niet ieder mens is zoals Gudelj. Zolang Ajax open en eerlijk richting Dolberg handelt kan ik het me niet voorstellen dat Dolberg weg wil omdat Ajax een bod van bijvoorbeeld Chelsea a 30mln weigert.
1 0
AjaxPassion
Bullshit, kom eens met praktijkvoorbeelden dan.
0 0
RusselWestbrook
Elk toptalent dat door een club met een grote zak geld gewild was.
0 0
AjaxPassion
Ben benieuwd naar bronnen dan.
0 0
chrisjuhhh
over wie heb jij het nou ? :)
is Veltman topic he hahahah
0 -2
trodat4030
Laatste quote niet gelezen?
0 0
chrisjuhhh
je sta hier maar 2x in man en niet vergeten was geinig bedoeld ( smiley )
1 0
LS16
Het verbaast me de laatste tijd wat voor pass hij in zijn linkerbeen heeft. Ik ben de laatste tijd vrij kritisch over Joel, maar gister speelde hij een puike pot!
1 -1
chrisjuhhh
Die heeft die vaker laten zien .
Blijk dat vele hier weinig kijken enkel als er wat succes is .
0 0
Dennisjez
Volledig mee eens
0 0
Robinjo1988
Eind vorig seizoen werd het al wat beter...

Veltman kan beter geen interviews meer geven en gewoon gaan voetballen.
0 -1
AlexIbarra
We hadden een goede serie tot speelronde 33.

Vandaar ook de hosanna-stemming die ons volgens mij de das om heeft gedaan.
Het hele land verklaarde ons al kampioen en Frank vond ineens dat hij zijn vertrek ook wel 1 dagje voor de kampioenswedstrijd door kon laten schemeren...
1 0
De Stift
Het was gisteren een heerlijke wedstrijd. Er werd in rap tempo gecombineerd. Er waren leuke individuele acties te zien. Op de flanken lukten die bij Cerny en Traore vaak niet, maar de dreiging was er bij hen ook. Het sterkst speelden Dolberg en Schone. Ziyech wisselde schitterende dingen af met slordigheden. Sinkgraven en Veltman speelden verdedigend goed en deden aanvallend prima mee. Sanchez en met name Viergever waren nagenoeg onzichtbaar.

En zo hoort het dus! Verdedigers bij Ajax wil je eigenlijk zo min mogelijk zien. Dat was het probleem van het Ajax onder De Boer. Die bouwde te zeer op vanuit de verdediging. Nu wordt er opgebouwd vanuit het middenveld, met Schone als dirigent.

Gisteren keek ik ook met bewondering naar de omschakeling bij balverlies. Zeker tussen de 20ste en 60ste minuut zag je eindelijk de contouren van de 5 secondenregel.

Ajax heeft zijn gezicht weer terug.
3 0
afcas
als sanchez vaker zulke assists geeft als hij aan de bal is wil ik hem best vaker aan de bal zien hoor... had ook nog een aardige afstadspegel.
1 0
Restored
Veltman speelde eindelijk een goede pot, vooral in de eerste helft een paar mooie crosspasses, dat is wat men graag wil zien van hem. Voetballend vind ik het nog steeds niet geweldig, al komt dat ook een beetje door Traoré die bangt lijkt om te combineren en de bal vaak terugspeeld op Sanchez (wel 4 keer gebeurd in de eerste helft).
0 0
afcas
misschien komt traores angst wel voort uit het spel van joel afgelopen tijd...
0 -1
tonny
Tete voor veltman.
Je voetbalt als een supporter veltman
riedewalt voor viergever
Dan worden we kampioen anders niet
1 -8
chrisjuhhh
Ja en Tete gaat ineens cross passes geven ?
Tete is een hele goede verdediger en kan heus wel ballen , enkel Bosz heeft nu eenmaal meer vertrouwen in Veltman .
Ook moet Tete nog bijtekenen .
2 0
Justin4195
Dat zou ook wel wat meevallen
0 0
Rsv
Joel speelde eindelijk weer eens een prima pot, zowel aanvallend als verdedigend zijn steentje bijgedragen. Maar de uitspraak dat ze eind vorig seizoen al iets beter speelden kan ik me niet in vinden.
1 0
AjaxPassion
Wat kraamt die Veltman nou voor onzin uit??

Eind vorig seizoen werd het al beter??

Die is in de winter weg??? Goed bezig Joel, lekker met de media meelullen.
3 -7
WyZynDeBeste
Speelde gister goed.
0 0
Ajaccus
Ja, en Sinkgraven ook. Zag zelfs een prachtige tackle van hem.
De bal eens aannemen en minder kaatsen lijkt recentelijk ook wat verbetering te brengen in het spel van Davy Klaassen moet ik eerlijk zeggen. Mooie assist ook.
0 0
AFC34
Als je je in het vervolg ook gaat dragen als een speler in plaats van supporter vind ik het prima dat je geniet. Gister weer niet goed, en dat in een prima draaiend team..
1 -11
stefan pluim
speelde juist heel goed, azijnzeiker
1 0
AjaxPassion
Was gisteren zeer sterk. Twee geweldige crossballen om uit de drukte te komen en de ruimte te benutten, Aantal keer goed ingedribbeld met de bal aan zijn voet, Goed combinerend en aanspeelbaar. Alleen zijn voorzet was belabberd
6 0
zuidzuid
Tegen Nec mag je dat toch ook verwachten. We zijn wel erg snel verwend....

Je kan m beter beoordelen bij wedstrijden op niveau.. dus Luik uit en de potjes erna.
0 -1
chrisjuhhh
dus de cross passes waren niet goed ?
hmmm zat ik dan bij een verkeerde wedstrijd ????
3 0
koreem
Vind hem gisteren juist wel weer redelijk goed, maar dat kwam ook door een bedroevend NEC.
1 0
insectenverdelg
was gisteren niet zo slecht.
0 0
AFC34
Niet per se slecht, zeker ook goede crosses. Maar met zoveel ruimte aan de andere kant is het toch niet meer dan logisch dat die crosspasses aankomen? Verder werd NEC alleen vanaf die kant gevaarlijk met diepe ballen. Ik zit gewoon te wachten tot Veltman een keer uitblinkt!
0 -2