Klaassen over Dolberg: 'Verrast mij niet'

HarryVlug, 21-11-2016 om 08:15, 4059 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Davy Klaassen is niet echt verrast van het geweldige spel van zijn collega Kasper Dolberg tegen NEC (5-0). De aanvoerder van Ajax traint al meer dan een jaar met de midvoor en weet al enige tijd tot wat Dolberg allemaal in staat is. Dit vertelt Klaassen in gesprek met het Algemeen Dagblad.

'Ik heb het afgelopen jaar al kunnen zien wat hij kan. Dus het verrast mij niet. Het is natuurlijk wel bijzonder dat hij het ook op de juiste momenten laat zien. We speelden vandaag als team lekker, dan is het fijn als er iemand loopt die zo makkelijk scoort', stelt de captain van Ajax na de hattrick van de jonge spits.

Klaassen weet ook dat het van groot belang is dat Dolberg nu rustig blijft en vooral niet naast zijn schoenen gaat lopen. "Dat adviseer ik Kasper ook, maar hij heeft mij daar niet voor nodig hoor. Dolberg is een verstandige jongen."

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
frosttang
Persoonlijk ben ik geen fan van Klaassen, vindt het maar een mindere versie van Siem de Jong. Voetballend zie je nu dat hij te kort komt. Gaat het allemaal te snel. Speelt heel veel ballen alleen maar naar achteren of naar de zijkant. Zelden een bal vooruit. Van de 3 middenvelders is hij duidelijk de minste en nauwelijks van toegevoegde waarde. Ziyech legt enorm veel kilometers af naar en naar achteren, die zet veel druk en legt vooruit heel veel risico in zijn spel, daardoor ontstaat er ook wat en helaas gaat het ook vaak mis. Schone is de speler die echt voor balans zorgt, grijpt in waar nodig en verlegt het spel van links naar rechts en naar voren. Dat zag je gisteren ook tegen Nec.
1 0
Leviathan
Ben er ook geen fan van maar het is wel een verbeterde versie van Siem dat zei ik al jaren terug. Zie Klaassen nog wel subtop Engeland of Duitsland voetballen of Italië dan. Siem speelt bij psv..
0 0
Tpes
Klaassen valt de laatste tijd vaak erg tegen als de rest het wel goed doet. Heb hem alleen maar balverlies zien leiden.. Ben benieuwd of Bosz ook durft in te grijpen bij de captain.

Of zie ik het helemaal verkeerd en is hij zoals blijkbaar 3 trainers zien ontzettend belangrijk ondanks al zijn balverlies.

Klaassen kan belangrijk zijn en is dat ook zeker geweest maar ik vind gewoon dat als een speler zeker 5 wedstrijden achter elkaar zwak speelt diegene plaats moet maken en zeker met goudhaantjes Nouri en de Jong achter de hand. Oh ja en Gudelj....
0 0
AjaxPassion
Is de laatste 3 jaar al zo, alleen valt het dit seizoen meer op aangezien zijn medespelers nu van veel hoger niveau zijn. Klaassen staat er voornamelijk in voor zijn diepgang en zijn scorend vermogen, maar ik zie er liever een andere speler voor in de plaats.

Klaassen is niks beter dan Ziyech bij balverlies. Was gisteren een genot om voornamelijk de linkerflank vol druk te zien zetten bij balverlies (Cerny, Ziyech, Sinkgraven). Daarnaast verdedigt Ziyech net zoveel mee terug als Klaassen en doet het op dat vlak minstens net zo goed.
0 0