Geels beloont Dolberg met 9 als rapportcijfer

BVeenstra, 21-11-2016 om 07:20, 3302 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Rapporteur Ruud Geels heeft Kasper Dolberg het cijfer 9 gegeven als beoordeling voor zijn prestatie van zondagmiddag. Hierdoor staat de spits nu bovenaan in het Voetballer van het Jaar-klassement. De Deen wist in de thuiswedstrijd tegen NEC een glaszuivere hattrick te maken en had daardoor een groot aandeel in de 5-0 zege.

De beoordelaar zag overigens ook andere spelers uitblinken. 'Dit was een masterclass van Ajax met Kasper Dolberg, Hakim Ziyech en Lasse Schöne als grootste smaakmakers', aldus de oud-spits in De Telegraaf. 'Dolberg heeft absoluut de potentie om een wereldtopper te worden. Zijn intuïtie is zijn grootste kwaliteit. Hij twijfelt geen moment en neemt bij iedere spelsituatie direct een beslissing. Daarnaast heeft hij een dodelijk schot, is hij sterk met het hoofd en niet egoïstisch. Wanneer een teamgenoot er beter voor staat, heeft Kasper daar oog voor.'

Geels, die Dolberg aanraadt om voorlopig nog even in Nederland te blijven, beoordeelde de rest van de spelers van Ajax allen met een voldoende. Zo kreeg Ziyech een 8 en werden Schöne en Daley Sinkgraven beoordeeld met een 7,5. Ook Joël Veltman, Nick Viergever, Davy Klaassen, Bertrand Traoré en Vaclav Cerny deden het met een 7 prima. Doelman André Onana (6) en Davinson Sánchez (6,5) kregen de laagste beoordeling.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
V12
Zyech verdedigde wel heel goed maar zijn dribbels waren toch niet zo geweldig. Klaassen vond ik juist koning in het druk zetten dus zijn beoordeling vindt ik wat laag.
0 -1
leppe
Ik vond Onana toch nog een aantal prima reddingen doen. Hield wel m'n hart vast toen hij een aantal keer de voetballende oplossing zocht op een moeilijk moment, maar het ging elke keer goed.
2 0
Kingoffdatoilet
Schone en Sinkgraven verdienen ook wel een 8. Ziyech was dan weer niet zo heel denderend gisteren. Die had ik eerder een 7,5 gegeven. Onana 6,5 en Sanchez een 7
0 0