Klaassen: 'Denk niet dat er nog 150 bij komen'

NielsE, 20-11-2016 om 17:28, 44794 views, AT5 |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ook Davy Klaassen heeft vlak na het treffen tussen Ajax en NEC gereageerd op het met 5-0 gewonnen duel. De aanvoerder van de Amsterdammers is zeer content met het spel wat vandaag getoond werd aan het publiek, zaak is het volgens de middenvelder nu om de stijgende lijn vast te houden.

'Ik denk dat we een heel groot gedeelte van de wedstrijd wel zwaar de baas waren. Dit is hoe wij het graag willen zien en dat lukt steeds vaker. Vandaag zie je dat het bijna de gehele wedstrijd wel lukt', is Klaassen positief over het gespeelde duel in gesprek met AT5. 'Ik denk dat dit één van de beste wedstrijden van het seizoen was. In de rust gaven we ook aan elkaar aan dat we door wilden gaan, de wedstrijd afsluiten met een goed gevoel. Dat is wel aardig gelukt. 

De 23-jarige middenvelder steekt ook nog even de loftrompet af over teamgenoot Kasper Dolberg. 'Hij schiet ze er makkelijk in, is goed in de combinatie en draait heel goed en makkelijk weg. Gewoon een hele lekkere speler', stelt Klaassen die zijn 150ste wedstrijd voor Ajax speelde. 'Dat is heel mooi ja. Of er nog 150 bij komen? Dat denk ik niet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ProfessorX
Lezen jullie goed ?
23 jaar en al 150 wedstrijden !

eerst hadden we Siem en toen werd Klaassen als beter bestempeld .
Toen speelde Klaassen en nu komt Donny eraan die is beter .
4 0
brullie
Klaassen is echt wel goede speler voor Ajax, dat heeft hij toch echt allang bewezen. Hij is er de laatste maanden met zijn kop niet bij en dat is zichtbaar. Het ligt aan Bosz dat er niet veel gebeurd met hem. Hij had Klaassen allang een paar keer gewoon kunnen wisselen omdat hij als een draak speelden. Prikkel hem maar door eens te wisselen, niks mis mee om je aanvoerder eruit te halen...
0 -1
ajaxminimax
Ik blijf van mening dat we klaassen best meer mogen waarderen hier op dit forum, hoe die soms wordt afgekraakt slaat gewoon nergens op. Tuurlijk speelt hij niet fantastisch, maar om een speler die toch vaak belangrijk is, de grond in te trappen vind ik te ver gaan. En voetballen kan hij echt wel, als die dat niet kon werd hij echt niet zo beschermd door Bosz en verleden jaren door de Boer.
9 0
AjaxPassion
Het was echt schrijnend om te zien. Heb in het eerste kwartier 2 balcontacten van hem gezien. 2x balverlies natuurlijk. 1e zijn befaamde kaats en 2e een passje op hem met ruimte voor hem, struikeld ie over zijn eigen benen. Zijn medespelers sloegen hem gewoon over, deden alsof hij er niet stond en speelde de bal niet af op hem. Het leek net alsof ze dit niet deden omdat dit toch tot balverlies zou lijden.

Daarna begon hij gelukkig iets beter te spelen, gebruikte meer zijn diepgang.
0 -5
LingScharenKing
Oude videoband zitten kijken? Leed minder balverlies dan Ziyech bijvoorbeeld. Wat dat overslaan betreft; Kan het misschien zo zijn dat er medespelers zijn die minder inzicht en voetbalgogme hebben? Heb meerdere acties gezien waarin Klaassen de bal had moeten krijgen maar dat medespelers voor eigen succes gingen en zich vastliepen. Zal wel een verschil van inzicht zijn maar begin me momenteel echt te storen aan forumleden die met de botte bijl op Davy aan het hakken zijn.
3 0
AjaxPassion
Absoluut niet. Ziyech leed helemaal niet veel balverlies in verhouding met het risico dat hij nam in het eerste uur. Wurmde zich vaak op onmogelijk manieren -met bal- tussen meerdere spelers door. Het laatste half uur, toen de wedstrijd al gespeeld was ging hij idd wel veel te geforceerd op zoek naar een doelpunt en gleed hij een aantal keer weg. Had toen i.m.o. gewisseld mogen worden voor Nouri.

Klaassen kreeg in het eerste kwartier 2 ballen, niet meer, kijk maar terug. Werd bewust overgeslagen, ligt niet aan het voetbalgogme die ten overvloedde aanwezig is in dit team. Klaassen kan alleen maar kaatsen (wat bijna altijd tot balverlies lijdt) of hij schuift hem breed als hij op het middenveld een bal krijgt.
0 0
LingScharenKing
Of zet een één twéé op, legt bal terug en hoppa 2-0. :-) Hebben we blijkbaar een verschillende kijk op voetbal.
0 0
ProfessorX
de meeste kijken maar 1 richting uit en dat is de meeloop succes richting , want dan horen ze erbij (denken ze )
0 0
GrandMasterFlex
Zo kortzichtig zijn dat je niet beseft dat er altijd balans nodig is, overal en in alles. Klaassen als captain is juist DE beste keuze of bijv een type Viergever. Die zijn nuchter, werken knetterhard en in het geval van Klaasen pikt ie ook nog goals en assists mee. Hierdoor kunnen voetballende specialisten hun talenten juist beter etaleren, vrij van enige belemmering. Ze krijgen daardoor automatisch al de status binnen een selectie, die hun belangrijk en zelfverzekerd maakt. Maak je een type Ziyech de Captain dan gaat ie opeens daar mee bezig zijn en vergeten lekker vrij te voetballen. Ook in de jeugd zie je het: Donny en Frenkie, lekker nuchtere types, die mee voetballen, maar dienen de specialisten zoals: Nouri en Cerny.
4 0
Joseph
Heeft Nouri nooit belemmerd om vrij te voetballen, maar ik ben het absoluut eens met het balans verhaal.
0 0
johnd
Toch jammer, denk dat hij best een belangrijke speler kan worden.

Speelde vandaag een van zijn betere wedstrijden dit seizoen!
0 0
AFCA1510
Haha er zit hier een no lifer met 5 accounts alles te minnen. Lacheeuu
0 -1
Meinders
Wat een waardeloze Ajax supporters hebben we weer. Alleen maar janken op spelers alsof ze er verstand van hebben. Bij bal op het dak 27 heb jij het zeker voor het zeggen..
1 -1
AdK
Net in een ander topic ook geroepen;

"Never change a winning team"

Zal ook niet snel gebeuren (op blessures na dan), dat er structureel nog een wissel komt voorlopig denk ik ;-)
1 -2
Rommy
Liep vandaag weer verloren rond, totaal niet deelgenomen aan het spel !
1 -8
eros
Zal na dit seizoen wel vertrekken.
Als we een mooi bedrag vangen, geen probleem.

Als we shone en Ziyech behouden, kan Bazoer/vdBeek het mooi overnemen met de Jong als back-up.

Nouri/Ziyech
Riedewald/Shone

Gudelj mag ook vertrekken.
1 0
Civilengineer
Ziyech zal ook wel vertrekken eind van het seizoen.
0 -2
31xAjax
Bazoer beheerst het spel dat Bosz wil spelen niet.....
2 -3
EVH
Wanneer Klaassen (Serero) Gudelj Bazoer en Schone vertrekken krijgen we volgend jaar een totaal nieuw middenveld in de 1e selectie.
0 -5
EVH
Van den Beek, F de Jong, Nouri en Riedewald willen spelen, Davy.

Hint! Hint!
0 -7
godezonensuper
https://twitter.com/11tegen11/status/800371224182398976

Pijnlijk...
3 -4
Sjaakvaak
https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/100582/stats-is-de-kritiek-op-klaassen-terecht

Houd nou eens je mond EVH, je gejammer over Klaassen begint iedereen de strot uit te komen.
2 -1
EVH
Ik roep het al maaaaaanden.

Maar vrijwel iedereen laat zich verblinden door een paar goals, assists en wat rennen en vliegen, lukraak over het veld, en door het feit dat Dave een echte Ajacied is.
2 -9
3*stars*3
Zag het net omdat die Yordi van FC Afkicken, het had geretweet.
Maar kom op, een heel hoop Ajacieden zien al een lange tijd dat die Klaassen geen reet/nauwelijks wat toevoegt.
Al dat gelul over hard werken zullen we wel blijven horen maar dit is alleen maar bevestiging van, onze captain die verstoppertje speelt.
1 -7
Koenniiee
Oef.. Dat is wel een pijnlijke ja. Plus, wanneer Klaassen de bal krijgt dan weet je dat hij slechts twee dingen doet: hij kaatst of hij neemt aan en verlegt het spel altijd (!) naar de zijkant. Er zit geen enkele centrale pass (vooruit) bij.
2 -8
talent020
of hij doet zijn welbekende hak bal
1 -1
ajaxmachtig
Ik snap alle idioten hier echt niet, die zo tegen Klaassen zijn. Je zult als hij er straks niet meer is gaan inzien hoe belangrijk hij is.
8 -6
ambtenaar
Ik twijfel toch een beetje aan Klaassen, ben benieuwd als hij eens 3 wedstrijden niet mee doet wat er dan gebeurt.
1 0
3*stars*3
Hou toch op man, spel kan alleen maar vloeiender gaan lopen zonder die spook.
Owja, dat gelul over inzien hoe belangrijk, bla bla.
Ben het met Turbo eens.
Dat riepen ze ook toen Siem bij ons speelde en alle credits kreeg, terwijl Eriksen de man was....

Ipv mensen idioot noemen, die wel inzien wat er mankeert aan die gast, moet je eens vaker op hem letten en zien hoeveel fouten hij maakt/niet meedoet.
Of klik op die link hier boven van Godenzonen en dan zie je dat Klaassen vandaag niets toevoegde.
Knap, dat we zonder zijn inbreng toch konden winnen met 5-0.
1 -7
Robinjo1988
Klaassen heeft echt wel meer kwaliteiten als Siem de Jong.

En als je denkt dat Klaassen een dominante speler als Schone of Ziyech is dan ben je inderdaad een idioot. Hij is geen passer maar een loper.
5 -1
3*stars*3
Tuurlijk kan je hem niet vergelijken met een Lasse of Ziyech maar het is mooi meegenomen als een ''loper'' ook wat toevoegt als hij bal in zijn voeten krijgt.
Simpele dingen gaan fout bij die man, als je dat dan niet ziet ben je echt een blinde...
0 -2
BrandjeXL
Siem is ook een loper. Net als Klaassen volledig afhankelijk van anderen. Niks mis mee hoor maar ga Klaassen nu niet belangrijker maken als dat hij is. Ziyech is gewoon de man op het middenveld. Kijk eens naar het aantal tegengoals nadat Ziyech gewisseld is. Daar schrik je van.
0 -2
Robinjo1988
Kerel, dat geef ik toch ook aan in mijn reactie ;-)
2 0
Ajax#1900
Laat gaan, gewoon niet serieus nemen dat soort mensen. Als je het probleem van Klaassen niet ziet heb je er geen kijk op. Zo simpel is het uiteindelijk gewoon. Het is echt geen hogere wiskunde hoor.
0 -3
Sjoff
Helemaal mee eens! Klassen held!
3 -1
PetrosQ
Zij zien alleen die enkele keer dat hij, vaak wel op een moment dat het gevaarlijk dreigt te worden, de bal verkeerd kaatst. Zij hebben alleen niet het spelinzicht om in te zien dat Klaassen andere aspecten van het spel wel heel goed invult en daarmee erg van waarde is. Ja hij leidt soms balverlies, maar niet meer dan Traore, Ziyech of Younes. Alleen Schone leidt weinig balverlies, maar ik denk dat niemand verder echt veel minder balverlies heeft dan Klaassen, ook gezien de plek waar hij soms op het veld staat, dat is toch vaak in de drukte.
2 -4
Koenniiee
Dat is ontzettend logisch dat Klaassen bijna geen balverlies heeft. Tenzij je puur de kaatst van hem analyseert, die gaat vaak fout. Verder geeft hij elke bal naar de zijkant, speelt geen risicovolle passes en dus zou het een schande zijn als hij een laag aangekomen passes percentage heeft. We kunnen best respect hebben voor een speler als Klaassen, maar als hij mankementen vertoont dan mag daar over gesproken worden..
0 -3
luiszwaaris
Mooi zo
1 -2
afca87
Gelukkig
1 -3
4xbestevaneurop
Wie kent de Klaassen nog van Barca thuis (2-1)? Sindsdien niet veel beter geworden. Cruijff had een zwak voor hem, liet hem naar een arts in barcelona komen ivm liesproblemen, kwam cruijff ook nog onverwachts langs en stond opeens naast zijn ziekenhuisbed.
Maar 10+aanvoerder moet je wat extra's kunnen, in een top ajax zal hij echt geen basis staan maar moeten vechten voor zijn plek. Elke 10,zelfs bij ijsselmeervogels 4 die kan wat speciaals.
Klaassen had moeten leren van iemand met ervaring, beste was bijv. sneijder.
Kijk die de roon, speelde in italie en viel op, nu engeland meteen basis. Gaat klaassen niet zomaar lukken als hij bijv. naar napoli gaat. Gewoon een nuttige middenvelder en voor heerenveen etc. de perfecte 10. Geef mij maar vd beek, die is potentieel veel beter dan klaassen.
1 -1
AFCA1510
godzijdank. Vraag me echt af waar deze gast z'n geld gaat verdienen na z'n ajax tijd. Zie hem nergens basis staan. Zelfs niet bij een subtopclub
1 -2
3*stars*3
Ik ben geen fan Klaassen (van de laatste jaren), tegen Luxemburg liep hij ook al als een spook bij en juist in oranje deed hij het aardig (ivm Ajax)..
Zag hier laatst statistieken en leuk hoor maar hij is gewoon een momentenvoetballer en zeker geen stabiele factor.

Hij past wel in Duitse competitie of bij een club als Everton misschien maar zou mij niet verbazen als Koeman, Bazoer in winterstop oppikt.
0 -1
CPLP
Al die trainers die dagelijks met hem werken zullen er idd geen kijk op hebben...
5 -1
Ajax#1900
Dit is zo'n dooddoener. Doe maar gewoon niet.
0 -5
3*stars*3
Vind ik ook zo'n bullshit.
Klaassen staat erin omdat hij de band draagt.
Zelfde gebeurd in Eindhoven met die houten Luuk.
0 -10
AFCA1510
Het gaat toch over wat die in een wedstrijd doet, of niet dan? Dat verhaaltje over 'dagelijks met werken' word ik zo moe van. Deze gast is op alle gebied een dramavoetballer. Traag, geen inzicht, geen actie, geen afstandsschot, dramatische balaanname, etc... Creeërt nooit kansen, noch voor zichzelf, noch voor anderen. Maarja hij werkt hard, heerlijk om te zien!
0 -4
Ar
Misschien goed als Davy met de winterstop gaat en plaats maakt voor Bazoer.
0 -6
Ajax meister
Nooit meer een wintertransfer doen. Hooguit kopen. Je kan daarmee je titel verkopen.
4 0
fanvooraltijd
Geachte Forum ;Wat vinden jullie van het spel van Klaassen ? Ik vind dat hij er wat verloren bij loopt.
Het spel ontgaat hem een beetje , loopt vaak in de dekking en leidt veel bal verlies. Ook wordt hij vaak overgeslagen in de combinatie. ik zie een overeenkomst met Bazoer en die andere . Mijn inziens werkt hij niet hard genoeg. maar graag hoor ik jullie visie .
2 -4
Tinus
Er valt best wat op het spel van Klaassen aan te merken, maar zeker niet dat hij geen inzet toont. Is bij vrijwel alle balveroveringen betrokken. Maar combinerend gaat er wel het eea mis idd. Anderzijds is hij iig geen vertragende factor in het team. Ik ben wel fan eigenlijk.
7 -1
CPLP
--_--
0 -2
ZeeuwseAjacied
Word zo moe van de arrogantie die de spelers bij ons hebben. Jongens als Klaassen, Veltman, Viergever moeten verdomme hartstikke blij zijn dat ze altijd bij ons in de basis staan en ze lullen al over een vertrek. Hierdoor ontwikkelen ze zich ook minder, want ze denken er al te zijn ofzo. Erg vervelend.
4 -5
Piejotter
Hoogstens een seizoen erbij? Wellicht al in de zomer weg. Weg vrij voor een andere jonge middenvelder.
0 0
Tinus
Er moet ruimte blijven voor doorstroming. Z'n opvolgers staan bovendien klaar. Maar ervaring op het middenveld is ook belangrijk.
0 0