Kritiek op Sanchez: 'Het moet op slot zitten'

HarryVlug, 18-11-2016 om 07:52, 8951 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Davinson Sanchez staat inmiddels bekend om zijn verdedigende acties, maar toch is er volgens de cijfers van OPTA ruimte voor verbetering. De Colombiaanse stopper won 'slechts' 55 van de 75 duels en bevindt zich hiermee op de 28e plaats in de lijst van Eredivisie-spelers.

John de Wolf reageert op deze cijfers, die werden gepubliceerd in het het Algemeen Dagblad. 'Dat verrast me wel. Helemaal omdat het centrum de kortste weg naar het doel is. Daar moet het op slot zitten',  stelt de oud-verdediger van Feyenoord.

Volgens De Wolf heeft het met name met de werkwijze van verdedigers bij topclubs te maken. 'Je moet zoiets hebben van: ''langs mij kom je niet''. Er vol overgave ingaan. Het gaat er tenslotte om dat je ten koste van alles wilt winnen. Maar in Nederland wordt meer verwacht van de verdedigers. Inschuiven naar het middenveld, indribbelen. Dat soort werk.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MrBabelinho
Ik ben erg blij met Sanchez en ook enorm fan van hem geworden vanaf de 1e minuut dat hij speelde. Echter valt het mij wel op dat zijn balans niet altijd goed is. Hij valt best vaak tijdens zijn verdedigende acties. Daar is nog wel een winstpunt te behalen. Zijn verdedigende opruimingsacties vrouwen en kinderen eerst zijn echt de mooiste. Niet mooi oplossen gewoon weg dat ding!
1 0
godezonensuper
Heeft 4 maanden lang bijna iedere wedstrijd uitstekend gespeeld.
Vond hem alleen tegen AZ verschrikkelijk.
En moeten we de cijfers van het AD vertrouwen?
1 0
Dastaan
De wolf moet z'n mond dicht houden. Waarom neemt hij de Feyenoord verdediging niet eens onder de loep? Altijd maar kritiek hebben op spelers van Ajax. Bij fox sports hangt hij ook altijd de wijsneus uit. Irritante vent!
1 -1
JQ452
Wel grappig dat nu al die beperkte houten verdedigers nu allemaal massaal weer ingaan op deze statistiekjes om alle clichés over 'de Nederlandse verdediger' uit de kast te halen.
1 0
Redrum
Cijfers gepubliceerd door het Algemeen Dagblad.. Laat maar zitten dus!
1 -1
Kale
Statistieken zeggen blijkbaar ook niet alles, want Sanchez staat meestal te heersen als een beest.
6 0
JanTa
Maar, zoals je tegen AZ gezien hebt er zijn nog punten die verbeterd moeten worden en daarom hou ik het op dat hij een topper in wording is.
0 -1
Chesterson93
We kunnen niet alles hebben.
0 0
Koenniiee
Tete! Tete! Tete! Tete! Tete!

Oh nee, toch niet..

Riedewald! Riedewald! Riedewald! Riedewald!

Oh nee, toch niet.. Klasse Peter, laat maar lekker zo staan.
1 -4
J00DT0TMIJND00D
Hahaha
0 0
PeterVKV
Toch vreemd die cijfers. Ik erger me vaak gek aan Veltman en ben juist meestal heel tevreden over de acties van Sanchez. Als het moeilijk wordt is Sanchez meestal de rots in de branding en gaat Veltman juist achteruit lopen en fouten maken. Dat is bij Ajax natuurlijk meestal maar een heel klein deel van de wedstrijd, maar wel een belangrijk deel waarin de echte verdediger zich moet onderscheiden. Bij Veltman zie je dan vaak de "Frank de Boer" angst door zijn broek lopen. Sanchez is dan juist op zijn best. Maar jong dus logischerwijs niet foutloos.
1 0
afcas
als je constant achteruit loopt kun je geen duel aangaan he. dan verlies je dus ook geen duels...
0 0
chino
Alles heeft toch met ruimtes te maken. Die John de Wolff snapt er echt geen reet van.
Als je duels moet ingaan met ruimte tussen jou en de spits is dat veel lastiger dan dat je met mandekking heel de wedstrijd de spits binnen 2 mtr hebt lopen.
0 0
JohanDerksen
Allemaal de schuld van Veltman en Viergever.
2 0
HarryHarHar
De cijfers van Sanchez zijn niet zo verkeerd maar de rest van de verdediging is gewoon te ligt, het woord zegt het al verdedigers!.... dat moeten kerels zijn die koste wat het kost never nooit niet gepasseerd willen worden... ballen tegen houden! en inleveren bij een speler met het zelfde shirt aan!
0 0
ZeeuwseAjacied
De CV's moeten ballen tegen houden en inleveren. Alles wat daarbij komt qua voetballend vermogen is mooi meegenomen. Als backs niet kunnen voetballen hoef je als team niet eens proberen dominant en aanvallend te spelen.
0 0
Redrum
Ja en dan krijg je als supporter van Ajax te maken met jongens als Viergever en Veltman..
0 0
AFCA.
Is natuurlijk ook veel lastiger te verdedigen als je met je hele ploeg op de helft van de tegenstander staat. En met voetballers op het middenveld die he niet van het verdedigen moeten hebben.
0 0
3*stars*3
Dat is ook een goede punt idd, de middenvelders.
Ik blijf erbij dat we in topduels, wel beter Riedewald kunnen gebruiken als 6.
We zagen tegen Az en kakkies dat Lasse dan gewoon word overlopen.
In duels waar we 70% balbezit hebben, altijd Lasse en dan Riedewald achterin want voetballend is hij beter dan Viergever en hij houd tempo erin.

Met lange reisjes en tijdverschil, zou ik het eigenlijk wel beter vinden als Sanchez tegen Pana wel ff rust krijgt.
0 -1
Ajacied1989
Kijk die wedstrijden nog eens terug. Schone wordt allesbehalve overlopen. Tegen Feyenoord werd hij gewoon uit de wedstrijd gespeeld, Feyenoord wilde hem per se niet aan de bal laten komen, maar verdedigend stond hij juist z'n mannetje. Tegen AZ speelde hij een prima pot. Tweede helft 1 kans tegen, meteen een doelpunt. En dat had niets te maken met het feit dat Schone overlopen werd.
0 -1
FlyingDutchMan
PB zou daar inderdaad wel beter naar kunnen kijken, zoals die boeren dat deden met Jorg Hendrix. Die speelde wanneer het team zo'n type nodig had. Afhankelijk van de tegenstander of fase van de wedstrijd. Nou werd dat steeds vaker omdat die boeren voor de oorlog voor het laatst aantrekkelijk voetbal speelden, maar dat doet Cocu niet zo verkeerd.
0 0
Ruff Rhythim
Hij zegt hier niet zoveel verkeerd anders.

Maar Sanchez is inderdaad net 20.
Is gelijk doorgegaan na zijn winst in de Copa Libertadores.
Komt hier terecht in een andere omgeving.
Aanpassingen dit dat zus zo.

Als je dan al kan brengen wat hij brengt hoor je mij niet klagen hoor, die baas wordt alleen maar beter nog.
Het is niet voor niks dat ie ook al op de radar van de grote Europese clubs staat.
1 0
VierdeSterIn2023
John verloor zelf 74 van de 75 duels. Geen recht van spreken. Zeer matige verdediger die alleen door zijn uiterlijk een "harde" uitstraling had, maar verdedigde als een mietje. Hij mag de veters van Sanchez nog niet eens strikken.
4 -3
Jornnn
En Veltman staat zeker hoger. Ik zou 100x van de 100 kiezen voor een baas als Sánchez.
1 0
Leviathan
En nou wil ik graag statistieken van cruciale duels. Dus geen duel als je nog 3 verdedigers in je rug hebt op 40 meter van de goal die kan je best eens verliezen maar de duels waar het om gaat die echt een goal voorkomen tellen
1 0
Redrum
Ik snap John wel, bij zijn club is het nooit relevant geweest of je kon voetballen. Als je er hard in vloog en de bal goed ver weg kon rammen dan was je prima geschikt voor Feyenoord. Bij Ajax willen we echter voetballers zien John.
7 0
FlyingDutchMan
Johnny Wolfman, hij was de Tommie Beugelsdijk van toendertijd! Wel een mooie vent met die reclame dat hij uitzicht heeft op de Arena hahaha! Mag ik dat zeggen, ja dat mag ik zeggen!
3 0
Redrum
Die reclame is lachen ja. Ik moet zeggen dat ik John de Wolf eigenlijk ook wel een sympathieke gozer vind.
3 0
Joseph
Je hebt verliezen en je hebt verliezen. Verliezen kan een gevaarlijke kans opleveren, verliezenen kan betekenen dat de aanvaller in kansloze positie is gekomen en verliezen kan ook betekenen dat hij een aanvallend duel verliest..

Ik zie op het veld vooral een erg sterke verdediger, ik denk de sterkste van Nederland.
5 0
afca95
John heeft wel gelijk. Zulke type verdedigers zoals de Wolf ooit was zie je niet meer. Intimiderend en spijkerhard.
0 -1
AFCA1312
Ik heb niks aan statistieken John.
0 0
3*stars*3
Mensen vergeten vaak dat Sanchez: net 20 is, taal niet spreekt, hele andere systeem moet spelen en vooral in een aanvallende ploeg die in 9/10 gevallen domineert en veel risico's neemt.

Tuurlijk maakt hij nog wat slippertjes en er zullen nog wat volgen maar het is gewoon knap hoe hij er gelijk stond en met belangrijke onderscheping al wat punten heeft gepakt.
Kan alleen maar beter worden en ook niet vergeten dat Ajax nog ongeslagen is, sinds hij erin staat.
2 0
rss-dion
Weetje hoe vaak sanchez de bal slim onderschept, dan hoeft die geen eens het duel aan te gaan. Ad verveelde zich weer, sanchez wordt gewoon een topper.
1 0
Kupke
Dit is kritiek op alle verdedigers van Nl en niet zozeer op Sanchez toch?
0 0
Lazell
Zoals ik het lees is er alleen kritiek in het algemeen. John reageert op cijfers dat 55 uit 75 duels hem verrast en dat elk centrum op slot hoort te zitten, omdat dat de kortste weg naar de goal is. Hij geeft nergens een waardeoordeel over Sanchez.

Snap ook niet waar het woord 'kritiek' in de titel vanaf komt.
2 0
Jarl1989
Gelukkig komt er ook bijna niemand langs Sánchez. Dus die cijfers zeggen niks! Beest van een verdediger.
3 0
gi0vanni
En een van de weinige die er wel langs kwam kon niet scoren omdat hij met een geweldige sliding een zekere goal voorkwan.
0 0
mistermiyagi
Iedereen ziet toch wat hij kan...
Mogelijk ligt het ook aan Viergever die ik snel gewisseld zie worden voor de Ligt.

Riedewald als Busquets bij Ajax.

Sanchez geeft dit Ajax swing, ala bulldozer Alex.
0 -1