De Ligt lovend: 'Ben echt trots op Dolberg'

BVeenstra, 17-11-2016 om 17:05, 3846 views, Ajax.nl |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Voor verdediger Matthijs de Ligt is het vooralsnog een succesvol seizoen. De verdediger, pas zeventien jaar jong, maakte de overstap van de A1 naar Jong Ajax en sinds drie weken is hij officieel lid van de A-selectie. 'In principe is er niet zo heel veel veranderd, want ik trainde al met het eerste mee en zat er ook al in de kleedkamer', vertelt hij in een blog op Ajax.nl.

'Alleen nu is het officieel. Een prachtige beloning en een mooie eer', gaat De Ligt verder, waarna hij vertelt ook in de kleedkamer van het eerste zichzelf probeert te zijn. 'Een rustig persoon die zijn ding doet, en ook wel in is voor een dolletje op zijn tijd. Alleen hoef ik niet per se de meeste grappen van het team te maken. Wat dat betreft is er niet echt een hiërarchie. Iedereen laat zich wel gelden. Overigens zit ik nooit heel lang in de kleedkamer. Ik ben dan vaak in de gym, aan het eten, of me alvast aan het voorbereiden op de trainingen.'

Een speler voor wie De Ligt veel bewondering heeft is Kasper Dolberg. De Deen speelde vorig seizoen eveneens in de A1, maar is inmiddels in de spits een vaste waarde voor het elftal van trainer Peter Bosz. 'Wij wisten natuurlijk vanuit de A1 al wat hij kon. Alleen liet hij het toen nog niet altijd zien. Dat hij dit nu wekelijks op de mat legt, heeft ons wel een klein beetje verrast. Het mooie aan hem is dat hij nog steeds dezelfde Kasper is als voor zijn doorbraak', doelt De Ligt op het feit dat Dolberg nog altijd bescheiden is, maar op het veld van zich doet spreken. 'Het is een goede jongen, ik ben echt trots op hem.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
En ik ben heel trots op de LIgt .
0 0
AFCA0492
over een paar jaar 100% aanvoerder van ajax. wat een geweldige kerel is die de ligt. ook nog eens een hele goede verdediger die ook nog kan voetballen.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Fantastische jongen, vanaf volgend seizoen grote kanshebber om een basisplek te veroveren als hij blessurevrij blijft!
1 0
FlyingDutchMan
Volgend seizoen verwacht ik nog geen basisplaats voor hem, maar hij komt er zeker wel! Slechts kwestie van tijd wanneer hij een plekkie kan overnemen!
0 0
J00DT0TMIJND00D
Zeker, dit seizoen lekker een vol jaar Jupiler League draaien en in de voorbereidingen proberen je kans te pakken.
0 0
Dennish
Ook wel eens leuk een positief iets over Ajax.
0 0
3*stars*3
He he, idd en was ook mijn 1e gedachte.
Misschien heb ik het gemist maar ik heb geen 1 van die zure bankzitters iets positiefs horen zeggen over ontwikkeling van Dolberg en zie ik alleen egoïstisch met negatieve reacties in nieuws verschijnen.

Leuk voor NL media maar minder voor Ajax en de fans.
0 0