Bogarde steunt 'Sink': 'Verdedigen kun je leren'

BVeenstra, 17-11-2016 om 16:35, 5549 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-jeugdtrainer Winston Bogarde hoopt dat Daley Sinkgraven een volwaardige linksback kan worden. De ervaringsdeskundige, Bogarde was zelf ook jaren linksachter, geeft in een interview met Ajax Life de nodige tips aan de huidige linksback van Ajax.

'Het is duidelijk dat hij kan voetballen, maar hij moet nu ook achter zijn man aan. Verdedigen kun je leren. Als je als verdediger een fout maakt, levert dat vaak een tegentreffer op', kent Bogarde de wetten van het topvoetbal. 'Op mentaal vlak maakt hij nu dan ook een omslag. Daley doet wat hij kan. Of hij een goede linksback wordt en die verantwoordelijkheid kan dragen, moet de tijd uitwijzen.'

Vervolgens legt Bogarde uit aan welke kwaliteiten een linksback moet voldoen. 'Dat was ikzelf. Ik was groot, sterk, kon goed duelleren en had een redelijke, functionele techniek. Voor Van Gaal waren dat genoeg ingrediënten. Ik heb die positie toen ingevuld op mijn eigen manier, met mijn karaktereigenschappen. Ik ben een winnaar. In het duel is het jij of ik', aldus Bogarde, die graag advies zou willen geven aan verdedigers in Ajax 1, maar daarvoor nog geen verzoek heeft gehad.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
Ik heb vaker gezegd om Bogarde Sinkgraven te helpen , maar kreeg toen voldoende minnetjes lol .
Deze man kan heel veel waarde meegeven en niet zoals sommige hier afdoen als niets zeggende speler .
Ik herinner hem als een speler die er stond en een aderlating was als hij geschorst of geblesseerd was .

Ps voor de gene die hem niets vonden , kijk het een en ander eens terug .
trouwens kwam deze nog even tegen , toen werden we al belazerd

https://www.youtube.com/watch?v=DpE7Ef5pwUs
0 0
mistermiyagi
Stam, Bogaede en de Boer, hebben dit Ajax beter laten verdedigen.
0 0
DeBaarsjes
Bogarde kan het weten, begon zelf als spits bij Sparta voordat Van Gaal hem omtoverde als verdediger, evenals Reiziger die vleugelaanvaller was bij Groningen. Flashbacks naar de panini's plaatjes uit beginjaren 90
0 0
FlyingDutchMan
Of de topshots hehe
1 0
DeBaarsjes
wow helemaal vergeten man die topshots schijfjes haha
0 0
Freddy Al
Ja, onze Winston heeft gelijk, ik vond hem vroeger geen revelatie als back maar heeft zijn eigen gelijk wel bewezen.
Ook lees ik vaak verwijzingen naar Maxwell, die heeft het ook moeten leren en was fantastisch!
Als ik het me goed herinner dan waren ook Krol en Suurbier omgevormde aanvallers, niet opgeven dus.
0 0
jaripettersson
Het was billenknijpen met Bogarde. We waren blij als de bal een meter of 50 bij hem vandaan was. Zijn zelfkennis was toen al irreëel en dat doet hij nu weer eens dunnetjes over met z'n "Ik ben een winnaar". Laat me niet lachen. Dit soort interviews dragen bij aan pure geschiedvervalsing.
2 -3
V12
Wat een onzin. Bogarde was een fantastische verdediger. Sterker nog 1 van de besten die we ooit hebben gehad op de linksback. Natuurlijk was het in het begin wel eens billenknijpen maar in de gloriedagen van Ajax kwam je hem bijna niet voorbij. Ook kon hij prima een bal inspelen. Reiziger had daar meer moeite mee maar ook die kwam je nauwelijks voorbij. Zij speelden met veel ruimte in hun rug en kregen toch maar weinig goals tegen op het allerhoogste niveau. Dus waar jouw verhaal weg komt is mij een raadsel. Misschien was je toen nog een klein jongetje dat je het allemaal wat minder begreep.
2 -2
jaripettersson
Dit bedoel ik nou. Als jij toen net als ik volwassen was, is het juist belangrijk om niet dit soort onzin te verkopen aan mensen die toen wel een jochie waren, of nog helemaal niet bestonden. Bogarde was zeer beperkt en kon meeliften op een unieke generatie.
1 -1
brullie
Ik was toen begin 20 jaar toen Bogarde voetbalde maar hij was meer een harde speler (intimiderend) die dicht tegen zijn tegenstander aan stond maar als deze wegdraaide was hij net zo snel als een bus. harde speler zonder techniek...
1 0
FlyingDutchMan
http://www.parool.nl/sport/de-elf-grootste-culthelden-van-ajax-sinds-1995~a4107285 meer zeg ik niet grapjas ;)
1 0
chrisjuhhh
zoals altijd de zogenaamde kenners hahhahahaha mooi man
0 0
PeterVKV
Sinkgraven gaat natuurlijk nooit te vergelijken zijn met Bogarde. Dijks wel qua fysiek. Bogarde heeft overigens na Ajax weinig tot niets meer laten zien. Sinkgraven moet gewoon veel video's kijken van jongens als Maxwell, Alaba, Alba en Marcello. En trainen met Bogarde is natuurlijk altijd goed.
0 0
FlyingDutchMan
En naar video's van Atouba, hoe het niet moet!
0 0
MisterRavish
Snap niet dat Ajax 1 ook met dit soort oud-spelers aan de slag gaat. Bogarde heeft als linksback veel bereikt en was meedogenloos. Voor Dijks en Sinkgraven zou hij een perfecte leermeester zijn. Voorin heb je buitenspelers, laat Bryan Roy met hun trainen. Je hebt als Ajax zoveel kennis en ervaring, maak er dan gebruik van!
1 0
SR83
Roy zie je echt niet meer terug bij Ajax hoor
0 0
ibrahendriks
Eens , Bogarde kan hem veel leren over het verdedigen. Op inzicht kan je het ook maken, als back.
0 0