Cijfertjes: Dijks minste van top 5 Eredivisie

JipVR, 16-11-2016 om 17:17, 6605 views, ELF Voetbal |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Dat de prestaties van Mitchell Dijks de laatste tijd ondermaats waren, wordt enigszins duidelijk uit een lijst die ELF Voetbal in samenwerking met OPTA maakte. In de lijst worden de verdedigers uit de huidige top 5-clubs van de Eredivisie gerangschikt op gewonnen duels.

Joël Veltman is de hoogst geplaatste Ajacied en staat met een percentage van 62,5 op de achtste plaats. Davinson Sanchez volgt hem twee plaatsen daarachter met 60,4 procent gewonnen duels. Kenny Tete (plaats 18), Nick Viergever (plaats 22), Jairo Riedewald (plaats 23) en Mitchell Dijks (plaats 25) volgen daarna.

AZ-speler Ron Vlaar is met 72,1 procent de beste verdediger volgens deze statistiek. Hij wordt gevolgd door teamgenoot Ridgeciano Haps en Terence Kongolo van Feyenoord. Ajacied Daley Sinkgraven, die sinds dit seizoen tot back is omgetoverd, is niet opgenomen in de lijst.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daneman
haps halen, ervaren rot van een jaar of 27 halen voor achterin, ervaren, sterke CVM halen (alla bommel, wouters) Verder van de hand doen, schone (te weinig leiderschap voor een jong ajax), Dijks, bazoer (wel goed, maar z'n leeftijd en dus ervaring werkt tegen). Gudelj aub zo snel mogelijk weg. Is zelden van toegevoegde waarde gebleken.
0 -1
Hans Kraay Jr.
Tja als je op de bank zit kom je ook niet erg vaak in de duels, tenzij je Gudelj of El Ghazi heet.
0 -1
Rsv
Verdedigen is meer dan alleen de "gewonnen duels"
1 0
Leviathan
Dat zeker positioneel goed staan is duels voorkomen. Of goed bij je man blijven die aan de bal is die vervolgens de bal weer terug moet spelen is ook geen duel maar wel van waarde.. Kortom dit lijstje heb je niets aan. Dijks de slechtste en Veltman de beste verdediger van de Eredivisie.. Ze doen het beiden niet zoals vorig seizoen en zouden dichtbij elkaar staan in het totaal plaatje.
0 0
Ar-AFCA
Veltman beter dan Sanchez
Scorebord journalistiek!
1 0
RusselWestbrook
Beetje offtopic:

http://www.bndestem.nl/algemeen/sport/voetbal/de-uitzonderlijke-statistieken-van-daley-blind-1.6368529

Maar die kan er ook niks van, volgens velen hier. Net als Veltman.
4 -4
JohnDylan
Het feit dat Veltman uit zo'n statistiek het beste naar voren komt van de Ajax verdedigers toont maar weer eens aan hoe waar de uitspraak "lies, dawned lies and statistics" is.
4 -1
PetrosQ
Dat deed mij googelen. De hele quote is: 'There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics'. Met ander woorden, deze statistieken zeggen niks? Daar ben ik het mee eens. Er is namelijk nog veel meer van invloed op de prestaties van een verdediger, zoals passing en hoeveel personen je uitspeelt met passing ('packing' genaamd).

Daarnaast zegt gewonnen duels op zichzelf niet zoveel, het gaat er ook om of een verloren duel gevaarlijk wordt (het omgekeerde van key pass, key fault). Daarnaast is er ook niet aangegeven wat een duel precies is.

Voorbeeld: Elia wordt ingespeeld met Veltman in zijn rug. Elia dreigt een actie te maken, maar komt er niet langs, houdt de bal bij zich en speelt af op Botteghin. Dat is prima, niet gevaarlijk. Maar is dit een verloren duel?
2 0
JohnDylan
Inderdaad, het is heel makkelijk om met statistieken iets wat niet waar is toch een waarheid te laten lijken. Bijvoorbeeld, het is duidelijk dat Veltman dit seizoen verdedigend zeer zwak is maar door deze statistiek te belichten lijkt het net alsof hij het verdedigend eigenlijk heel redelijk doet. Er is één zeer interresante statistiek die het individuele presteren van een speler belicht en dat is het verschil in punten wat een club haalt wanneer een speler in de basis staan en wanneer die speler niet in de basis staat. Om zo'n statistiek van waarde te laten zijn moet het alleen wel over een groot aantal wedstrijden worden bekeken. Daarbij zijn er nog veel meer variabelen die mee moeten worden gewogen (zoals de kwaliteit van de tegenstander) maar het is mogelijk om een wiskundig model te maken waarmee de daadwerkelijke impact van een speler word gemeten. Er zijn clubs die met zulke wiskundige modellen werken in hun scouting.
0 -1
mistermiyagi
Veltman is een prima verdediger, alleen niet snel, sterk en groot genoeg.
Anders kon hij mee bij Barcelona, Bayern en co.

Deze stats verraden dat hij wel degelijk een goede verdediger is en een basisplaats krijgt bij het Nederlands elftal.

Is Bosz en Blind een kenner en trainer aan de top Ajax en het Nederlands elftal of snappen ze er helemaal niks van.

Vorig jaar was Veltman nog de toekomst van het Nederlands elftal volgens Derksen, nu is het weer totaal anders.
1 -3
3sterren
Ik denk dat er wel meer grote clubs zijn die spelers willen inlijven die met hun kont kunnen scoren en daarbovenop ook nog een perfecte imitatie van Kramer, de schaatser welteverstaan, kan opvoeren...
0 0
AjaxCitizen
Deze stats zeggen helemaal niets. Leuk dat Veltman de beste statistieken van de Ajacieden heeft, maar het kan net zo goed zijn dat hij de minste duels aangaat, waardoor hij gemiddeld het hoog kan scoren. Ook kan hij misschien de meeste duels winnen, maar tegelijkertijd leiden zijn verloren duels tot de meeste tegendoelpunten. Je kan dus niks concluderen uit dit artikel, als je niet alle gegevens kan inzien.
1 -1
PetrosQ
Ik vind Veltman vooral te kort doen op het technische vlak. Daarnaast komt nauwelijks een mannetje voorbij met een actie. Daarnaast heeft hij soms een dramatische voortzetting, daar tegenover staat dat zijn voortzetting soms ook heel sterk is.
0 -1
3*stars*3
Veltman was vorig seizoen gewoon goed bezig.
Hij heeft elk seizoen wel een paar potjes waarin hij domme foutjes maakt maar heb hem nog nooit een reeks lang, zo kut zien ballen, als dit seizoen.

Dijks valt mij tegen, ik vond hem vorig seizoen goed en hij was bijna elk duel zijn tegenstander de baas.
Aan de andere kant, spelletje onder Bosz vraagt veel meer van Dijks en die verloren kopduel in de klassieker, mag zo'n grote kerel nooit overkomen natuurlijk...
0 -1